Saunan rakennusta

Eilen kävin pitkästä aikaa talolla ihmettelemässä ja vaikka ilta oli jo hämärtynyt päätin kuvata teille muutamat vaihekuvat parhaillaan rakenteilla olevasta saunasta. Raksavalo ei ehkä ole se otollisin kuvausvalo, mutta eiköhän saunasta saa näiden kuvien perusteella hyvän käsityksen. Väritys on ainoastaan aavistuksen vääristynyt, mutta tosiaan niin paneeleissa kuin lauteissakin on käytetty vaaleaa puuta (sileää haapaa Karavalta ja uraista saarnia Siparilalta). Laattojen sävy on kylmähkö vaalean harmaat. Omaan silmääni kokonaisuudesta tulee tosi kiva, enkä malta odottaa, että pääsen esittelemään tämänkin tilan valmiina ja ihan konkreettisesti myös ottamaan ne ensilöylyt.

En ole koskaan ollut mikään saunojatyyppi, mutta kyllä sitä itse suunnitelemassa saunassa varmasti tulee saunottua useammin kuin pari kertaa kuussa. Mieheni todennäköisesti jatkaa saunomista samalla tyylillä kuin nytkin eli lähes joka päivä. Tästä syystä päätöksemme valita heti valmis kiuas (Narvi) on varmasti ollut täysin oikea. Tulen vielä esittelemään saunan kiukaineen yksityiskohtaisemmin kunhan tosiaan saadaan tämä valmiiksi lasiseinineen päivineen ja ensimmäiset löylyt heitettyä.

Jos joku muuten miettii, että ompa pieni sauna talon neliöiden nähden, niin tosiaan meille on tulossa rakennusprojektin kakkosvaiheessa rantasauna, jonka valmistumisen jälkeen tämän käyttö jää varmasti vähäisemmälle. Tästä syystä emme halunneet tehdä tästä kovin suurta, vaan juurikin 4 hengen perheen tarpeisiin sopivan. Päätös siirtää kiuas keskilauteiden kohdalta tuonne nurkkaan oli viime hetken juttu, mutta varmasti hyvä päätös ajatellen lapsia. Nyt saunassa on hyvin tilaa esimerkiksi lasten ammeelle, jonka saa kätevästi nostettua tuohon toiselle tasolle ilman, että jalkatila istumapaikoilla pienenee.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Girl Power