Searching for a dream sofa

SI MODA SISUSTUS SOHVA INSPIRAATIO 2013Olen koko kesän etsinyt meille kotiin uutta sohvaa. Ensin ajattelin sen olevan helppoa kuin mikä, mutta noin sadan eri sohvakaupan ja netissä pyörimisen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että uuden sohvan ostaminen on haastava ja iso projekti. Ainakin silloin, jos on yhtä vaativa kuin minä. Kaiken pitää osua siinä sohvassa kohdalleen ennen kuin marssin kassalle ja maksan sen. Onhan tämä toisaalta ymmärrettävää. Sohva ei ole mikään halpa ostos ja ainakin minä toivon sen olevan pitkäaikainen hankinta.

Keräilin Pinterestistä hieman kuvia sohvista, joissa jokaisessa on jotain mikä minua viehättää. Tein niiden perusteella pienen listan asioista, joita tulevalta sohvalta odotan:

 • Väri saisi olla valkoisesta vaalean harmaaseen tai miksei se voisi olla tummanharmaa tai mustakin, kunhan se ei olisi liian beige/ruskeansävyinen.
 • Sohvan jalat saisivat olla modernit, omaperäiset, yksinkertaiset. Vältetään yliromanttisuutta ja niitä perus palkkijalkoja.
 • Kooltaan sen täytyisi olla vähintään 3-istuttava sohva.
 • Malli on vielä suurin arvoitus, sillä sen suhteet vaatimukset menevät pahasti ristiin. Pitäisi olla samaan aikaan tyylikäs ja vähäeleinen, rento ja pehmeä sekä tarpeeksi iso, että siinä voisi mahdollinen vieras nukkua.

Ajattelin antaa sohvakaupoille vielä ensi viikolla mahdollisuuden ja käydä katselemassa tarjontaa. Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä, mistä sohvaa kannattaisi käydä ehdottomasti katsomassa, niin kertokaa ihmeessä! Mielelläni kuulisin myös minkälaisia ovat teidän unelmasohvat 🙂

kuvat: yliving.com, allmodern.com, purplearea.blogspot.com, touchofmodern.com, twentieth.net, sofa-lova.it

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Ohikulkija
  August 9, 2013

  Käykää katsastamassa Formverk (Annankatu 5, Helsinki)

  Sieltä löysin omani. Hintava, mutta laadukas ja todennäköisesti pitkäikäisempi kuin Ikean 🙂

 • Erika
  August 9, 2013

  Me ostettiin/huudettiin meidän vintage sohva täältä: http://www.bukowskismarket.com/

Previous
Summer essentials – TOP 3
Searching for a dream sofa