Seinien maalisävyjen pohdintaa

Viime viikolla tuli työmiehiltä käsky lähteä maalikaupoilla maalisävyjä valitsemaan, sillä yllättävän nopeasti oltiin päästy siihen tilanteeseen, että maalipurkit pitäisi saada telat kädessä odottaville maalareille. Kattomaalien valinta ei sen kummempaa pohdintaa kaivannut, joten ne purkit haettiin samantien kaupasta ja itse asiassa yläkerran katot on jo maalattu. Valon määrä tuplaantui taas ja nyt sisällä tuntui siltä, että talo ei kaipaa enää yhtään valkoista maalia, koska muuten siellä joutuu kulkemaan aurinkolasit silmillä. Seinämaaleihin haluaisimmekin nyt aavistuksen valkoisesta poikkeavaa, jotta talosta ei tulisi liian kirkas ja vitivalkoinen.

Alkuviikosta teimme sitten pientä vertailua maalien sävyissä. Paperisten värinäytteiden tutkimisen jälkeen kävimme hakemassa muutamista vaihtoehdoista pienet purkit maalia ja sudimme niitä ylijääneille levyille. Näiden levyjen avulla oli helppo vertailla sävyjä eri valoissa ja eri huoneissa. Niihin sai maalattua tarpeeksi isot näytteet, jolloin sävyerot tulivat huomattavasti paremmin esille kuin pienistä paperisista näytteistä.

Testiin pääsivät pari erilaista harmaansävyä, joista täytyisi nyt päättää voittaja/voittajat. Instastoriin tekemäni äänestyksen perusteella tuo G487 oli teidän keskuudessa ylivoimainen voittaja ja onhan se kieltämättä todella kaunis sävy!

Näiden maalien lisäksi täytyy vielä pohtia hirsien käsittelyä ja maalaamista. Edellä mainitut sävyt koskevat siis sileitä seiniä ja hirren maalaamisesta tulen puhumaan vielä erikseen. Minusta hirsi on kauneimmillaan ihan puunvärisenä tai sitten valkoiseksi maalattuna. Ne ovatkin ne todennäköisimmät vaihtoehdot meille.

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • Roosa
  April 25, 2018

  Meillä on tuota Piazzaa eteisessä ja se oli nappivalinta sinne! Ja olohuoneessa sekä ruokailutilassa laasti. Ja olohuoneen erkkeriosuus maalattiin aavistuksen tummemmalla, eli tuhka. Värit Tikkurilan Symphony värikartasta 🙂 Listat ja ikkunakarmit on valkoisia ja voi vitsi miten ne tulee esiin juuri näissä väreissä. Valkoista ei ole missään seinissä! Teidän koti näyttää kivalta ja siitä tulee varmasti hieno! 🙂

  • Kaisa
   April 25, 2018

   Hei kiva kuulla hyviä kokemuksia! Mä tykkäsin itse asiassa myös laastista aluksi, mutta ei näyttänyt talolla niin hyvältä. Nyt on osa seinistä jo maalattu ja hassua kyllä, mutta sävyerot huoneiden kesken on todella isot vaikka kyseessä on sama maali ja niissä samat pohjat! Ikkunat yms. ilmansuunnat vaikuttaa yllättävän paljon 🙂 Se tuli yllätyksenä!

 • Alexandra
  April 26, 2018

  Minkä värin olette valinneet talon ulkopuoliväriksi? Meille on myös tulossa hirsitalo ja ajatus on että se olisi vaalea, nyt pitäisi rakennuslupaan kirjoittaa jokin väri ?

  • Kaisa
   April 26, 2018

   Meille tulee (peittävä) valkoinen 🙂 Tarkka värisävy ei ole vielä tiedossa, kun toivon saavani siihen vähän ammattiapua, sillä valkoinen ei saa olla liian kirkas mutta ei myöskään liian kermainen. Sävyn olisi hyvä sopia maastoon/meren äärelle. Kesällä olisi tarkoitus maalta ulkopuoli 🙂

 • Inka
  April 27, 2018

  Hei Kaisa! Löysin blogisi sattumalta ja etenkin tämä talo-blogi on ollut pakko kahlata läpi. Kun me ruvettiin rakentamaan, niin ainoa kriteerini oli, että ei sitten mitään hirsitaloa. Noh, nyt olemme asuneet kahdeksan vuotta hirsitalossa! Ajatus pyöröhirsistä ja mökkifiiliksestä ei houkuttanut, mutta onneksi tutustuimme hirsirakentamiseen. Niin kuin kirjoitit, ei taloa edes välttämättä uskoisi ulkoapäin hirsitaloksi. Hirsitalokin kun voi olla “moderni”.
  Jos nyt lähtisimme rakentamaan uudelleen, olisi valintani edelleen hirsi. Olemme olleet todella tyytyväisiä 🙂 Hirsi todella on loistava materiaali, ilma sisällä on mukavan raikasta, kovillakaan pakkasilla nurkat eivät valskaa ja kesähelteillä (mitä harvoin on :D) sisäilma pysyy mukavana.
  Onnittelen teitä hyvästä valinnasta! Ja toivottelen jo nyt onnea uuteen tupaan! Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektianne.

  • Kaisa
   April 27, 2018

   Ensinnäkin ihanaa, että löysit tänne ja toiseksi aivan mahtava kuulla positiivisia kokemuksia tarinoita hirsitaloista 🙂 Uuden äärellä tässä mekin ollaan, mutta jo nyt melko itsevarmoja siitä, että oikea päätös tehtiin. Luultavasti tämä tunne vain syvenee, kun pääsemme taloon muuttamaan 🙂 Tervetuloa mukaan seurailemaan meidän projektia ja mukavaa tulevaa vappua sinne! <3

Previous
Uuden kodin lattia tilattu