Kuten jo aikaisemmin lupailin, nyt olisi luvassa pientä joululahja-arvontaa. Sileää joulua sinulle tai hänelle.

Jaossa on yksi kappale Braun Silk-épil 5 -epilaattoreita ja yksi kappale Braun Series 5 -sarjan 5050CC -parranajokoneita.

Braun silk-épil 5 -epilaattori on suunniteltu tehokkaaseen, pitkäkestoiseen ja hellävaraiseen karvojen poistoon ja se sopii erityisesti naisille, jotka eivät ole epiloineet aikaisemmin. Se on varustettu Close-Grip -tekniikalla ja neljälläkymmenellä epilointipinsetillä, jotka poistavat jopa lyhyimmät ja ohuimmat karvat. Comfort-järjestelmä yhdessä hierontaosan kanssa stimuloi ihoa hellävaraisesti ennen ihokarvojen poistoa. Arvo 129 euroa.

Braun Series 5 -sarjan 5050CC-parranajokone on saanut inspiraationsa moottoriurheilumaailmasta ja uusi viitossarjalaistulokas edustaa kovempaa suorituskykyä sekä huippuluokkaisempaa ohjattavuutta kuin edeltäjässään. Arvo on 249 euroa.

Kilpailuun voit osallistua kertomalla mitä lahjan antaminen jouluna merkitsee sinulle? Aikaa osallistua on sunnuntaihin 25.11.2012  saakka. Muistathan jättää sähköpostisi, jotta saan sinut kiinni voiton sattuessa kohdalle.

Onnea arvontaan ja joulumieltä kaikille! Taidan mennä lämmittämään glögiä 🙂

XOXO
signature

What do you think?

210 Comments
 • sini
  November 22, 2012

  Lahjat eivät ole joulussa tärkeintä, mutta lahjojen antaminen on minulle tärkeää. Mikäs sen ihanampaa kuin nähdä läheisen iloinen ilme lahjaa avatessa 🙂

 • iikkuuu
  November 22, 2012

  Se on välittämisen ja joulun iloa tuomaan, enäää se ei ole niin tärkeää kuin pienenä mutta sen antaminen on ihanaa ja kyllä se saaminenkin vielä.

 • veeruska
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on minusta aina ollut paljon mielekkäämpää kuin sen vastaanottaminen. On maailman parasta nähdä ystävän tai perheenjäsenen ilme kun hän avaa paketin 🙂 Yleensä lahjani myös onnistuvat, tunnen heidät niin hyvin. Tämänkin jos voittaisin varmaan ystävälle antaisin! 🙂

 • Paula
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee mulle ainakin tosi paljon 🙂 Siitä tulee hyvä mieli, varsinkin jos lahjan saajan reaktio on hyvä! Ja tietty vielä jos se on itse tehty, siihen on käytetty aikaa ja nähty vaivaa, niin aina parempi.

 • Jonna
  November 22, 2012

  Rakastan antaa lahjoja ja ostan niitä usein jo ihan pieninäkin juhlapäivinä! Joulu on minulle aikaa jolloin koko perhe kasaantuu yhteen vanhempiemme luo, kun minä ja sisarukseni ollaan muutettu jo omillemme. Ihanaa aikaa, kun saa olla yhdessä perheen kesken. Ihana myös muistaa rakkaita lahjoilla, joita mietin ympäri vuoden ja koitan nappailla pieniä vinkkejä sieltä täältä 🙂 On niin ihanaa seurata läheisen ihmisen ilmettä, kun hän avaa minun antamaa lahjaa!

 • Emmisofia
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on tosi hauskaa, ja yleensä annan lahjaksi jotain mitä saaja ei ikinä osaa odottaa. Minua ei sinänsä haittaa jos antamani lahja joutaa heti avaamisen jälkeen roskiin, koska ajatus on tärkein ja saamme yleensä aina hyvät naurut pakettejani availlessa 🙂 Eli siis lahjojen antaminen merkitsee minulle hyvän mielen tuottamista ja päivän piristämistä.

 • rinkeli
  November 22, 2012

  Joululahjan antaminen merkitsee minulle sitä, että se tuottaa iloa lahjan saajalle. Lisäksi se merkitsee välittämistä.

 • Sinisiipi
  November 22, 2012

  Haluiaisin kovasti muistaa lähäisiäni heille tarpeellisilla lahjoilla, antaisin heille mielellään kaiken mitä he tarvitsevat. Mutta tänä jouluna mennään pienellä budjetilla ja keksitään jotain pientä kaikille. Jouluna tärkeintä kuitenkin yhdessäolo, ruoka ja tunnelma. Isälle toivoisin voittavani parranajokoneen, hän on joutunut kärsimään niin paljon viimeisen vuoden aikana <3

 • Ansku
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on ihaninta joulussa. Niiden ei tarvitse olla mitenkään erityisen kalliita, kunhan niissä on ajatusta ja välittämistä takana. On ihanaa ilahduttaa ihmisiä. Saan itsekin lahjojen antamisesta paljon irti jo paljon ennen joulua, sillä niiden antamisesta on kiva intoilla etukäteen. Braun silk-épil 5 -epilaattorin antaisin siskolleni lahjaksi, sillä hänelle höylääminen ei herkän ihon vuoksi oikein sovi. 🙂 Mukavaa joulun odotusta kaikille, tunnelmoikaa kynttilöitä polttamalla!

 • quiqui
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee ilon ja hyvän mielen tuottamista lahjan saajalle. Se on myös osoitus siitä, että lahjan saaja on ollut mielessä ja hän on tärkeä.

 • Welmu
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen kertoo välittämisestä, että haluaa muistaa toista jollain tavalla 🙂 Ei ole väliä, onko kyseessä iso vai pieni, kallis vai halpa. Kunhan lahjan antaja on ajatellut lahjan saajaa sydämellä, eikä vain ostanu lahjaa siksi “koska jouluna kuuluu tehdä niin”.

 • neela
  November 22, 2012

  Lahjat ovat mielestäni iso osa joulua. Haluan antaa ja saada lahjoja myös aikuisena, koska erilaiset juhlaperinteet ovat mielestäni mainiota vastapainoa arjelle.

  Minulla ei ole suurta sukua ja olen viettänyt jouluja ihan yksinkin, joten ne pari lahjaa jotka läheisilleni annan, ovat huolella ja rakkaudella valittuja ja mitään joulustressiä minulla ei yleensä ole lainkaan.

 • tiituska
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on minusta mukavempaa kuin se saaminen. toivottavasti sen oman lahjan saajasta ei tunnu samalta:) Lahjojen paketointi ja tekeminen tuo jouluiloa ja joulumieltä.

 • Ninsku
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee mulle sitä, että sillä näytän välittämiseni, vaikkei lahjat pääasia joulussa olekkaan. Onhan se myös ihana nähdä kun ostamista lahjoista pidetään ja vielä monen vuoden jälkeenkin näkee ystävällä esimerkiksi lahjaksi antaman korun kaulassa tai kun kuulee, että lahjasta on tullut tärkein esine.

 • Sofianna
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on ilon tuottamista läheiselle. Sen ei tarvitse olla arvokas, vaan ajatus on tärkein. ü

 • ellaa
  November 22, 2012

  tulee itselle niin hyvä olo kun näkee kun toinen oikeasti tykkää sun antamasta lahjasta 🙂 ihana näyttää jotenki muille että välittää (:

 • Milou
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen merkitsee mulle sitä että se lahjan saaja oikeasti merkkaa jotain itselleen ja lahja on jotain henkilölle hyödyllistä/läheistä tai muuten harkittua. Välillä kyllä tulee kavereiden lahjoissa hulluteltua mutta omalla tavallaan sekin on harkittua yhteisen huumorimme kautta 🙂

 • Mirjam
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen merkitsee minulle paljon! Haluan panostaa jokaiseen lahjaan ajatuksella! Lahjan rahallinen arvo ei ole tärkein vaan se että se on ajatuksella mietitty ja tehty! Tykkään tehdä itse lahjoja ja suunnitella jokaiselle saajalle näköisensä paketti. Parasta on nähdä saajan ilme ja reaktio, kun lahja osuu nappiin!:)

 • maikku
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on mielestäni usein lahjan saamista mielekkäämpää. On ihanaa tuottaa toiselle hyvää mieltä ja oikean lahjan osuessa kohdalle on ihana nähdä miten toinen on iloinen ja parhaassa tapauksessa vielä yllättynyt! Käytän niin synttärilahjojen kuin joululahjojenkin miettimiseen paljon aikaa. Saatan esimerkiksi ostaa joululahjan jo kesällä jos kohdalle sattuu täydellinen lahja jollekin tietylle henkilölle. Lisäksi minulla on aina muutama ylimääräinen lahja jemmassa yllättäviä tilanteita varten. 🙂

 • Tiia
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on mielestäni aina ihanaa ja tykkään miettiä tarkkaan, mitä ostaisin. Varsinkin silloin, kun huomaa, että lahjansaaja pitää lahjasta todella tulee itsellekin herkästi hymy. 🙂

 • Tintsa
  November 22, 2012

  Jouluna varsinkin on kiva yllättää läheiset pienillä lahjoilla, vaikkaakaan se ei ole juhlan itse päätarkoitus. Paras lahja on perheen ja ystävien kanssa vietetty aika <3

 • rauski
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle, sitä että näkee toisen iloisen ilmeen kun on osannut hankkia jonkun sopivan ja ihanan lahjan.

 • elha
  November 22, 2012

  Jouluna tärkeintä on yhdessä oleminen. Lahjoja tehdessä mietin aina ihmistä, joka saa lahjan, joten antaessa pääsee näyttämään sen kuinka tärkeä tämä on. 🙂

 • saara
  November 22, 2012

  Parasta lahjan antamisessa on jos onnistuu yllättämään toisen lahjallaan ! Ja jokin lahja josta on iloa pitkäksi aikaa, on aina paras.. Vaikka en voittaisi niin kiitos lahjavinkistä ! 😉 olen vähän huono keksimään miehelleni mitään..

 • sofia
  November 22, 2012

  Mun mielestä lahjojen antaminen on parempaa ku saaminen ! Kaikista paras siinä on se ku huomaat kui kiitollinen lahjan saaja on lahjasta 🙂

 • mjai
  November 22, 2012

  Muistamista ja välittämistä. Itellä opiskelijana ei oo koskaan ollut hirveästi ollut varaa ostella joululahjoja niin välillä ollu fiilis että pakko ostaa jotain, koska ei ole ollut rahaa ostaa sitä, mitä oikeesti ois halunnu. Että sinänsä vähän ressaavaakin 😀

 • Hilla
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on mielestäni joulun paras lahja. Lahjan ei tarvitse aina olla niin kallis tai mieleenpainuva, tärkeintä on että lahjan saaja tietää sinun välittävän 🙂

 • Mari
  November 22, 2012

  Lahjan antamisessa mukavinta on ostaa joku lahja josta toinen tulee aidosti iloiseksi. Yllättynyt ja iloinen ilme palkitsee lahjan keksimiseen uhratun vaivan 🙂

 • nelli
  November 22, 2012

  lahjojen antaminen on ihanaa! varsinkin omalle perheelle. Ottaisin mieluummin tubón partakoneen sillä antaisin sen isälleni syystä siitä että iskä maksaa yleensä KAIKEN 😀 Ja olisi siis ihana antee se isälle!

 • kiana
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on kaunis ele ja tapa muistaa toista ihmistä. Antamalla lahjan haluan osoittaa toiselle, että hän on minulle tärkeä 🙂

 • Mohn
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on ihan parasta joulussa! Rakastan sitä tunnetta, kun löytää jotakin kivaa josta tietää toisen ilahtuvan. Voi se joululahjojen antaminen olla vähän pakkopullaakin, aina ei vain löydy sitä täydellistä ja juuri sopivaa ja joutuu keksimään lahjoja vähän niin kuin väkisin. Onneksi yleensä löytyy kuitenkin juurikin ne oikeat ja sopivat lahjukset jotka on ilo antaa ja jakaa myös ilo niiden saamisesta.

 • Hanna
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on mielestäni toisen ajattelemista. En tykkää niin paljon kysyä, mitä toivot, sillä paras lahja on onnistunut yllätys. Olet joutunut todella pohtimaan ihmistä ja hänen mieliasioitaan. Silloin lahja onnistuu, kun et ole täysin varma ostoksestasi. Antaminen pyytämättä se on ajateltua ja rakkautta. Jouluna meille kaikille on annettu jotain pyytämättä.

 • kiira
  November 22, 2012

  Inhoan joululahjastressiä, mut parasta on jos löytää jotain minkää tietää olevan täydellinen lahjan saajalle 🙂

 • Kristiina
  November 22, 2012

  Itse tykkään hirmuisesti suunnitella, tehdä itse ja tietysti antaa lahjoja 🙂 se on ihana tunne kun tietää antavansa lähimmäiselle lahjan joka todella merkitsee hänellle jotain!:)

 • Nunnukka
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen jouluna on ihanaa! Toisen ilahtunut ilme on kyllä paras kiitos:) Lahjojen antaminen kertoo välittämisestä ja siitä että toinen on tärkeä minulle.

 • Karo
  November 22, 2012

  Mielestäni on parasta nähdä lahjansaajan ilme sillä hetkellä, kun lahjapaperit revitään irti! Tykkään myös ostaa “kestäviä” lahjoja, kuten vaikkapa koruja tai vaatteita ja on mahtava nähdä ne myöhemmin käytössä ja ajatella, että tuo on minulta :))

 • Maria
  November 22, 2012

  Yhdyn pitkälti edellisiin kommentteihin. Lahjat ei todellakaan ole joulussa tärkeintä – esimerkiksi kavereiden kanssa sovitaan nykysin aina, ettei osteta mitään -, mutta on ihanaa, jos onnistuu löytämään ihan jonkun läheisen tyylisen lahjan, josta tietää sen tykkäävän. Se ilo lahjaa avatessa on parhautta. 🙂

 • iida
  November 22, 2012

  Kaikkein hauskinta on, kun tietää mistä toinen pitää, muttei hän tule itse ajatelleksi, että voisi sellaisen hankkia. Yllättäminen on parasta!

 • mmaisaa
  November 22, 2012

  Se on välittämistä ja sitä joulufiilistä 🙂

 • Empula
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen tuo hyvän mielen kun se tuo ystävän kasvoille hymyn.

 • Hanna
  November 22, 2012

  Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, nautin suunnattomasti lahjojen antamisesta! On ihanaa huomata, että lahjavalinta on osunut nappiin ja lahjan saajan kasvoilla on ihastunut hymy. Tänä jouluna olen panostanut itse tekemiin juttuihin enemmän kuin tavallisesti.

 • Reetta
  November 22, 2012

  Parasta lahjan antamisessa on se tunne, kun on löytänyt niin täydellisen lahjan että tekisi mieli antaa se heti tai ainakin kertoa loistavasta lahjasta kaikille, ja kun voi olla varma että lahjansaaja ilahtuu lahjasta!

 • Kurre
  November 22, 2012

  Se merkitsee toisen ilahduttamista. Mietin pitkään, mitä lahjaksi annan ja nimenomaan sillä tarkoituksella, että lahja on saajalleen juuri se oikea, hyödyllinen ja mieluinen. Samalla haluan kai osoittaa välittämistä. <3

 • Emmisofiak
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on melkein ihanempaa kuin niiden saaminen! Aloitan lahjojen miettimisen varmaan jo lokakuussa.. Lahjojen paketointi kynttilän valossa glögiä juoden ja joulutorttuja syöden tuo sen oikean joulutunnelman 🙂

 • s
  November 22, 2012

  lahjan antamisessa on parasta kun löytää jotain mistä toinen ilahtuu niin todellisen aidosti sen avatessaan. jotain mitä lahjan saajalla ei ehkä itselläänkään tulisi mieleen ostaa itselleen.

 • Essie
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle muistamista sekä ilahduttamista. Pyrin aina ostamaan läheisilleni jotain tarpeellista joululahjaksi, sillä turhalla krääsällä ei tee mitään. Saan myös itse hyvän mielen antamalla jotain mieluisaa lahjaksi:)

 • Hannn
  November 22, 2012

  Lahjat käyvät vuosi vuodelta vähemmän tärkeiksi, mutta ovat silti mielestäni olennainen osa joulua. Nykyään nautin enemmän lahjojen antamisesta, vaikka ei saamisessakaan mitään vikaa ole 😉 On kivaa ostaa esimerkiksi perheenjäsenille lahjoja hemmotteluhoitoihin, joihin he eivät muuten menisi.

 • Maria
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on kivaa suunnittelusta toteutuksen/oston läpi paketointiin asti 🙂 On ihanaa nähdä iloinen ilme vastaanottajalla ja ilahduttaa 🙂 Tykkään myös järjestää kimppalahjoja, siinä on jotain hienoa kun ihmiset yhdessä kerää ison summan ja pystyy ostamaan jotain kauan toivottua tai himoittua 🙂 !

 • Ansku
  November 22, 2012

  On iloa antaa toisille lahjoja, varsinkin jos lahjan valinta on osunut nappiin! Lahjansaajan iloinen ilme kyllä korvaa jokaisen pennin tai ajan joka lahjaan ja sen tekemiseen tai hankintaan on käytetty 🙂

 • Marikki
  November 22, 2012

  Ensin löytämisen ilo, sitten antamisen iloa ja lopulta se ilo, jonka huomaa lahjan saajan kasvoilla.

 • Mimm-i
  November 22, 2012

  Mulle lahjojen antaminen merkkaa sitä, et pääsee tarkemmin ajattelemaan, millanen mun lähimmäinen todellisuudessa on ja, mitä se oikeesti vois haluta tai tarvita. Ja ihanaa on tietty se, ku onnistuu löytämään jotain mieleistä :—–)

 • Lotta
  November 22, 2012

  Lahjojen antamisessa minulle tärkeintä on läheisten ilahduttamista. Teen useimmat lahjat itse, haluan antaa perheelleni ja ystävilleni lahjan, jota on todella mietitty ja johon olen käyttänyt aikaa. Lisäksi on ihanaa nähdä antamani/tekemäni lahjat käytössä, se tuo aina hymyn huulille. (:

 • Kaisla
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen on ehkä yksi parhaimmista hetkistä joulussa! Teen itse kaikki lahjat mitä annan, ja se vielä lisää jännitystä, että pitääkö lahjan saaja lahjastaan 🙂

  Lahjansaajan ilme on ehkä se paras hetki, varsinkin jos aidosti ilahtuu saamastaan lahjasta – siitä tulee itsellekin todella iloinen fiilis! 🙂

 • Jonnna
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee välittämistä 🙂 tulee aina hyvä olo, kun näkee kuinka lahjan saaja iloitsee saamastaan lahjasta! Varsinkin jos se on hyödyllinen.

 • Tytti
  November 22, 2012

  Jouluna tärkein asia minulle on olla läheisteni kanssa.Meillä on esimerkiksi putkiremontti kotona joten ruuanlaitto jää vähemmälle ja joulunki aikaansaaminen on hyvin vaikeaa. Lahjoissa haluan tänä vuonna panostaa siihe mitä oikeasti haluan antaa. Haluan näyttää siinä oman panokseni. Lahjoja ei tänä vuonna tule paljoakaan kenellekää, joten haluan antaa ilahduttavan lahjan jokaiselle perheenjäsenelleni. Sen ei tarvi olla suurta eikä kallista,koska putkiremontti jo vie hyvin paljon säästöjämme. Jos siinä olisi jotain itsetehtyä niin se olisi vain plussaa.

  Tytti

 • Krista
  November 22, 2012

  Mikään ei voita sitä tunnetta ja lämpöä omassa sydämessä, kun näkee kuinka lahjan saaja on vilpittömästi todella onnellinen saamastaan lahjasta. Kaikista parasta on kun osaa antaa toiselle juuri jotain sellaista mitä toinen on kovin toivonut! Sillä ei ole väliä, saako itse lahjaa ollenkaan sillä toiselle antamisen ilo ja siitä seurautuva lämmön tunne on jo itsessäänkin lahja. Itse olen monta kertaa saanut kokea sen vilpittömän onnen tunteen kun oma poikaystävä on, niin arkena kuin juhlana, päässyt yllättämään minut. On se sitten ollut hänen tarjoamansa ateria ravintolassa (taikka Hesburgerissa 🙂 ), kello jouluna tai kaulakoru nimipäivänä, on se aina lämmittänyt mieltä yhtä paljon.. Itse haluaisin antaa hänelle takaisin sitä samaa iloa, mitä hän on monta kertaa tuottanut minulle, mutta opiskelijana minulla ei ole siihen niin vain varaa. Ai että kuinka hän ilahtuisi (saati sitten minä!) kun kerrankin saisin hänet kunnolla yllättää esim. kyseisellä parranajokoneella <3

 • Emmi
  November 22, 2012

  Toki lahjan antaminen ja etenkin vastaanottajan reaktion näkeminen on tärkeää – varsinkin jos lahja on mieluinen. Itse pyrin ainakin siihen, etten kuormita toisia turhalla krääsällä vaan pyrin hankkimaan tarpeellisia ja muistettavia lahjoja toisille. 🙂

 • emmi
  November 22, 2012

  lahjan antamiseen liittyy antamisen iloa kun harvoin sellaisia antaa haluaa antaa hyvällä mielellä 🙂

 • muru
  November 22, 2012

  Ennen tuntui, että on pakko vain keksiä ja ostaa joku lahja jokaiselle perheenjäsenelle ja lähimmille. Mutta nyt se ei enää ole se pointti vaan nykyään sitä haluaa antaa jotain, joka on todella mietitty sen henkilön mukaan ja mielellään sellaista, jonka voi itse tehdä/valmistella. Esimerkiksi perheen herkkusuulle itsetehtyjä suklaaherkkuja kauniisti tarjoiltuna kauniilta tarjoiluastialta.

 • sonjam
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on kivaa, varsinkin jos on onnistunut löytämään lahjan, joka on oikeasti saajansa tyylinen. Kuten monet muutkin on sanoneet, merkitsee lahjan antaminen välittämistä.

 • Minni
  November 22, 2012

  Lahjojen antaminen ja miettiminen pitkin vuotta on minule joulussa todella tärkeää. Varsinkin kun ei asuta perheen kanssa samassa maassa, eikä ole mahdollisuus usein nähdä, niin joulun vietto yhdessä on jo lahja joka on tärkein meille kaikille. Silti, en malta odottaa että jouluna nään läheisteni reaktion kun he avaavat lahjojani. Tärkeintä niissä on että he tietävät kuinka tarkoin harkittuja ne ovat ja kuinka ne kuvastaa välittämistä ja sitä että läheiset ovat mielessä pitkän välimatkankin takaa.

 • S
  November 22, 2012

  Antamisen ilo.

 • henna
  November 22, 2012

  Lahjojen antamisessa ihaninta on se kun näkee sen ilmeen läheisen kasvoilla, että miten paljon hän lahjasta tykkääkään! Pienenä en yhtään ymmärtänyt sitä antamisen hienoutta, mutta nyt kun osaa tuijottaa muutakin kuin niitä omia lahjapaketteja, sen huomaa 😉

 • Iita
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen on välittämisen merkki, siksi yritän aina löytää lahjan saajaa kuvaava lahja tai muuten sellainen, josta näkee että lahjaa on oikeasti mietitty. Lahjojen keksiminen on aina joulun lempipuuhani.

 • Miia Kaunismäki
  November 22, 2012

  Minusta on ihanaa jakaa lahjoja rakkaimmilleni varsinkin kihlatulleni,rakastan aina sitä hymyä kun hän avaa lahjani.

 • Sharleen
  November 22, 2012

  Lahjan antaminen jouluna merkitsee:

  Rakastan antaa lahjoja, rakastin sitä jo pikkulikasta asti. Annoin lahjoja useimmiten ilman syytä, noin vain, sisälläni vellovasta hellästä tunteesta. Rakastin yllättää jollain paketilla ja katsella läheisten ihmisten pikkuhiljaa muuttuvaa ilmettä. Positiivisesti, kuinkas muuten? Jos lahjapakkaukset sisälsivät itsetekemän pehmolelun tai vastaavan, joskus kaupasta tai omasta laatikosta hankitun tavaran. Näin sain kerrottua heille että he ovat minulle tärkeitä, päivästä riippumatta.Ennen jonkun merkki- tai juhlapäivää olin joka kerta väsännyt jonkun kortin mihin kulutin helposti parikin tuntia.

  Monen vuoden kuluttua, nykypäivänä siis, minulle on jäänyt samat tavat. Mitä nyt vanha koira oppisi? 🙂

  Eli siis jouluna rakastan ilahduttaa läheisiä juuri heille valikoiduilla lahjoilla, joillain, mitä ne eivät usko välttämättä saavansa + se itsetekemä kortti. Kaikki tämä merkitsee minulle jotakin taianomaisuutta, arjesta monesti poikkeavaa juhlanhetkeä. Silloin kun saan annettua rakkaalle ihmiselle jotakin erityistä, josta silmäkulmat voisi pahimmassa tapauksessa kostua…:)

  Ihanaa joulun odotusta kaikille! <3

 • Nenna
  November 22, 2012

  Meillä ei tänä jouluna anneta varsinaisesti lahjoja, sen sijaan on jokainen luvannut tehdä jonkun pikku jutun ilahduttaakseen toisiaan 🙂 Mun mielestä tää ratkaisu on todella kiva, sillä rahaa ei kellään meistä ole liiaksi ja tavaraa taas vähän turhankin paljon. Lahjojen antaminen on minulle toisesta välittämistä ja tykkään todella paljon kun saan toisen hymyilemään antamallani lahjalla. Tänä jouluna lahjoitan vanhat dvd:t leffahullulle veikalle ja ison pinon kirjoja tädilleni. Poikaystävän suhteen ajattelin lipsua lahjattomuudesta ja ostaa juurikin parranajokoneen, herra kun käyttää vain kerttishöyliä ja jälki on usein sen mukaista 😀 Toivottavasti onni potkaisee 🙂

 • Anu
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on itselleni tärkeä osa jouluperinteitä. Tykkään antaa mieleenpainuavia, mahdollisesti itse väsättyjä ja tarpeellisia joululahjoja! Se tunne on hieno, kun huomaa toisen olevan todella otettu muistamisesta.. 🙂

 • Sanna
  November 23, 2012

  Mulle lahjan antaminen tarkottaa sitä, että olen oikeasti ajatellut lahjan saajaa pitkin vuotta todella paljon. Uhraan paljon aikaa ja vaivaa joululahjoihin, haluan, että niistä näkyy miten paljon välitän.

  Itse en odota joululahjoja, koska koen lahjojen antamisen tärkeämmäksi. Vaikka saisin käytetyn hammastikun jouluna, sen lahjoittanut henkilö saisi lämpöisen halauksen. Joulu on mulle perheen kesken vietettävä ja tärkeä juhla, joten haluan myös antamieni lahjojen olevan ikimuistoisia 🙂

 • Sorro
  November 23, 2012

  Se on rakkauden osoitus. Hyvä tekossyy hankkia kerrankin jotain ihanaa ihmisille joita rakastaa ja useinmitän sellaista ihanaa jota he eivät itse raaskisi ostaa <3

 • annnu
  November 23, 2012

  on kiva ilahduttaa rakkaita. tulee itsekin hyvälle tuulelle ku lahjan saaja on aidosti onnellinen saamastaan lahjasta

 • tepa
  November 23, 2012

  pidän siitä,kun saan ilahduttaa raikkaita läheisiäni

 • Tarkku
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on ihanaa silloin kun keksii hyviä lahjoja ja näkee saajien ilmeet. Kuitenkin sen oikean lahjan etsiminen voi olla yhtä tuskaa 🙂

 • Tiinanen
  November 23, 2012

  Mitä enemmän ikää on tullut niin sitä tärkeämmäksi on noussut lahjan laatu. Tarkoitan tässä nyt sitä, että en osta enää tavaraa lahjaksi vaan jotain itse tehtyä tai lahjakortti esim. johonkin hemmotteluhoitoon, jonne ihmiset aina sanovat haluavansa, mutta eivät raaski maksaa summaa tai eivät vain saa aikaiseksi varata aikaa. Ystäväni saavat tänä vuonna villasukat sekä itse tehtyä hilloa ja likööriä, vanhemmille tekeillä on kalenteri ensi vuodelle tyttäreni kuvista (ei siis sitä valmiskalenteria, joka tilataan netistä, vaan ihan itse teen) ja sisko saa lahjakortin suklaakasvohoitoon. Saatta kuulostaa työläältä, mutta sukat on väännetty jo alkuvuodesta, kun jouduin olla loppuraskauden vuodelevossa sekä hillot ja liköörit tein sadonkorjuuaikaan syksyllä. Puuhastelen muutenkin niin paljon kaikkea, että ei mulla olis kyllä aikaakaan juosta kaupoilla etsimässä joululahjoja 😀

 • idasi
  November 23, 2012

  Lahjojen antamisessa parasta on se ilme kun toinen avaa pakettisi!:)

 • puuroliini
  November 23, 2012

  Joulussa tykkään just kaikista eniten lahjojen antamisesta ja varsinkin jos olen onnistunut lahjavalinnallani ja toinen ilahtuu siitä! Ihan parasta!

 • Li
  November 23, 2012

  Lahjanantaminen merkitsee lähimmäisten ilahduttamista ja välittämistä. Tärkeää ei ole materia vaan ajatus.

 • Annanas
  November 23, 2012

  Joulualhjojen antamien on minulle tärkeämpää kuin saaminen. Haluan antaa lähimmäisilleni mieluisia lahjoja, mielummin hieman arvokkaampia yksi kappale kuin miljoona halpaa turhuketta.

 • Tepsu
  November 23, 2012

  Lahjat rakkaille kuuluu ehdottomasti jouluun. Toisinaan joutuu pitkäänkin pähkäilemään että millä sitä lahjoisi, mutta kun se täydellinen lahja löytyy niin se tunne on ihana, kun lahjan vastaanottaja oikeasti arvostaa sitä lahjaa ja sen näkee kasvoilta. Mä itse koen, että joululahja on vähän niin kuin kiitos kuluneesta vuodesta. Kiitos avusta, palveluksista, mutta ennen kaikkea siitä että olet ja rakastat ja välität. Ja tietenkin samalla itseltä osoitus, että välitän sinusta ja olet minulle tärkeä.

 • Sanna
  November 23, 2012

  On vaan niin kivaa nähdä sen toisen ilme kun onnistuu yllättämään ja onnistuu lahjavalinnassa 🙂 partakonetta tässä juurikin tarvittaisiin! 😀

 • edi
  November 23, 2012

  lahjan ostaminen.. hmm.. No ainakin oon miettiny pitkään sitä, että minkä takia nykyään puhutaan että “pitäs ostaa lahjoja”. Nykyään ihmiset ostaa niitä, eikä enää anna niitä. Mua ärsyttää. siitä on hävinny kokonaan se pointti miks niitä annetaan. Ja ärsyttää kun nykyään kysytään että mitä haluut lahjaks. Ei tuu enää yllärinä niinkun joskus lapsena. Ja mun mielestä jos ei tunne ihmistä niin hyvin, että pitää kysyä että mitä haluaisit niin ei tunne ihmistä niin hyvin että kannattas antaa sitä lahjaa. nojoo.. mutta itsehän annan lahjoja sen takia että ihmisille tulis hyvä mieli kun joku muistaa häntäkin ja myös sen takia että mulla itselläni olis sellanen olo että oon tehnyt jotain hyvää 🙂

 • aibuli
  November 23, 2012

  Ideat lahjoista yleensä vain tupsahtavat mieleeni ja sainkin pienimuotoisen sydärin nähdessäni mainoksen “Lahjakone, lahja jokaiselle”. Vaalikoneet ymmärrän, mutta jos joutuu tuohon turvautumaan, niin sanonta “ajatus on tärkein” kääntyy väännökseksi “antaminen on tärkein”. ^^

  Parasta lahjan antamisessa on mielestäni itsetekeminen niin, että taustalla säilyy kuitenkin ajatus lahjansaajasta. Tällä hetkellä sylissäni nököttää poikaystävälle valmistuva villapaita. Ajatuksena pohjalla on oma pukeutmisoptimismini, jonka vuoksi vilukissana olen useimmiten jäätymispisteessä liian vähissä vaatteissa. Poikaystäväni on alusta lähtien asian huomattuaan kantanut poikkeuksetta kassissaan ylimääräistä villapaitaa, joka on kaivettu esille allekirjoittaneen hampaiden alkaessa kalista. Tänä jouluna pääsen itse antamaan hänelle villapaidan ja ajatus hymyilyttää jo valmiiksi. 🙂

  “Minä haluun tehä itte” -vimmasta huolimatta en halua ottaa stressiä joululahjoista ja niiden valmistumisesta. Lahjan antamisesta menee osa iloa, jos viimeisenä yönä neuloo itkukurkussa. 😀

  Partakoneen saisi varmaankin viiksien kasvusta huolestunut pikkuveljeni, joka liki salaa käy ajelemassa ylähuuliuntuviaan isän partakoneella. 🙂

 • Jenni
  November 23, 2012

  Pidän itse enemmän lahjojen antamisesta kuin saamisesta. Mietin joululahjoja joka vuosi jo lokakuusta eteenpäin. Haluan antaa jokaiselle sellaisen lahjan mikä oikeasti hänelle sopii ja mistä hän oikeasti pitää. Parasta on jos näen lahjansaajan ilmeen, kun hän avaa lahjan ja jos lahjavalintani on onnistunut. Joulu on niin ihanaa aikaa, että viettäisin sitä mielelläni vaikka koko viikon kolmen päivän sijaan!♥

 • Anis
  November 23, 2012

  Joululahjan antaminen merkitsee, että voi osoittaa muistavansa ja välittävänsä lähimmäisistä. Lahjan ei tarvitse olla rahalliselta arvoltaan mitattava, vaan ajatuksella valittu tai tehty lahja on kaikista ihanin!

  Hyvää pikkujouluaikaa! 🙂

 • Laura
  November 23, 2012

  Musta on aina ollut ihanampaa lahjojen antaminen kuin saaminen. Haluan tuottaa muille saman tunteen, minkä itse koin lapsena lahjoja avatessani ja siksi Joulu onkin aina ollut lemppari juhlapyhäni 🙂 Viime vuonna sain rakkaalta opiskelijapoikaystävältäni lahjaksi kauan toivomani järjestelmäkameran, jonka hän oli ostanut viimeisillä roposillaan. Lahja tuli niin suurena yllätyksenä, että pillahdin itkuun, onnen kyyneliin :’) Sen lahjan ei tarvitse olla edes kallis, mutta se tunne jonka se toisessa herättää on “priceless” 🙂

 • minkkis
  November 23, 2012

  Joululahjan antamisen pointti itselel on juurikin toisen ilahduttaminen. Haluan antaa yleensä lahjan joka on käytännöllinen ja ennenkaikkea toivottu. Tämä lahja menisi rakkaalle poikaystävälle joka ansaitsee joka ikisen saamansa lahjan, onhan hän maailman paras mies! 🙂

 • Annnsofi
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen läheisille varsinkin jouluna tuo itselle todella hyvän mielen, olisiko se sitten se joulumieli:) sitä on ihana katsella jouluna kun aikuistenkin silmät loistaa niinkuin pikkulapsilla paketteja avatessa!

 • Stiina
  November 23, 2012

  lahjojen anto merkitsee välittämistä, rakkautta.

 • Vilhelmiina
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen toiselle tarkoittaa sitä että välittää kyseisestä henkilöstä. Yksinkertaisesti ja tiivistettynä niin se on 🙂

 • Marika
  November 23, 2012

  lahjan antaminen on osotus siitä että ajattelee toista : 3 haluan tehdä hyvän mielen toiselle

 • viivi
  November 23, 2012

  lahjat ovat osa joulua. vihaan joulustressiä, kaupoissa kiertelyä ja ns.pakko-ostamista, joten yritän yleensä tehdä lahjat mahdollisimman pitkälle itse.

 • Hanna
  November 23, 2012

  Mä olen todella huono osteleen mieluisia ja onnistuneita lahjoja, joten se ei ole lempipuuhaani. Itse lahjan antaminen ei yksinään anna mulle mitään, mutta se jos onnistun totaalisesti yllättämään toisen ja saada hänet tuntemaan itsensä tärkeäksi ja kuulluksi, on todella palkitsevaa.

  Tänä vuonna lahjoja multa saa ainoastaan oma kaksivuotias, jonka onni ja ilo lahjan nähdessään on niin vilpitöntä 🙂

 • jonna
  November 23, 2012

  Lahjoilla saan piristettyä viimeaikoina kovia kokenutta perhettäni 🙂 Tänä vuonna mulla menikin aikaisempia vuosia enemmän rahaa lahjoihin. On myös kiva että nyt saa tavallaan “maksaa takaisin” sen kun vanhemmat joutuivat ostamaan minulle kaikkea varsinkin kun olin teini 😀 Niin nyt ostelen heille.

 • Miimu
  November 23, 2012

  Minulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen lahjoihin: toisaalta rakastan sitä, kun löydän jotain joka osuu juuri kohdilleen ja josta tiedän saajan aidosti ilahtuvan, mutta toisaalta lahjojen hankkiminen tarkoittaa stressiravaamista kaupoista (niin netissä kuin kauppakeskuksissakin) ja panikointia siihen päivään asti että joku hyvä idea tulee mieleen. Yritän välttää jokavuotisen joululahjastressin hankkimalla lahjoja pitkin vuotta, mutta aina on se yksi lahja joka tulee ostettua päivää ennen varsinaista lahjojen vaihtoa. Toisaalta on se sen arvoistakin – on ihan parhautta huomata miten paljon toinen ilahtuu pienestäkin lahjasta, jos se on ajatuksella hankittu.

  Olisi muuten ihan mahtijuttu voittaa uusi epilaattori. Siitä ilahtuisi niin minä kuin avomiehenikin 😀 Omani hajosi puoli vuotta sitten ja sain korvikkeeksi jonkin äidin käyttämättä jääneen laitteen, joka aiheuttaa ainoastaan kipua, kutisevan ihon ja kamalan ihottuman. Ja minä olen sentään ihminen joka epiloi kainalonsakin, joten kipukynnyksen ei luulisi olevan kovin matala… Näköjään se 40e maksanut laitteeni hakkaa 100-0 kalliimmat spessuominaisuuksilla varustetut kilpasiskonsa. Harmi vaan ettei sitä myydä enää missään.

 • Mimmu
  November 23, 2012

  Lahjan antamisessa on mielestäni tärkeintä se että siitä näkyy miten lahjan saajaa on suurella sydämellä ajateltu. Tämän takia kerään lahjaideoita rakkaille koko vuoden ajan. Äidilleni teen itse lahjan sillä tiedän hänen arvostavan sitä eniten. Isäni viel seikkailemaan sillä tiedän ettei hän tarvitse materiaalia ja veljelleni ostin lahjan jo keväällä. Mieheni on porukan vaikein sillä olemme olleet yhdessä jo niin kauan, että olen käyttänyt parhaimmat lahjaideani vuosien saatossa =)

 • -Karoliina
  November 23, 2012

  Se on ihanaa kun keksii mitä toinen oikeasti tarvitsee ja näkee miten iloiseksi se tulee siitä. Jotenkin se lahjojen ostaminen on vain niin kivaa, varsinkin omalle poikaystävälle. harmi että budjetti ei riitä kaikkeen…

 • Aino Manninen
  November 23, 2012

  Joululahjat merkitsee mulle materialismionnellisuutta. Haluaisin sanoa kyllä, että ajatus on tärkein, mutta en vaan pysty innostumaan pelkästä joulukortista, haluan vähintään suklaata! Vaativana lahjauhrina tää arvontalahja ois ihan mahtava:))!

 • Jensu
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee paljon, ja usein jännitänkin mitä vastapuoli lahjastaan tykkää. Etenkin jos annan jotain itse tehtyä, mistä itse olen innoissani, silloin jännitän kovasti saajan reaktiota…

 • Salla
  November 23, 2012

  Jouluna on ihanaa antaa läheisille lahjoja. Parasta siinä on, kun näkee läheisen hymyn kun on avaamassa lahjaa.

 • Milja
  November 23, 2012

  Itselleni tulee lahjojen antamisesta hyvä mieli. Tuntuu hyvältä kun voi tehdä toisen iloiseksi pienillä jutuilla. Lahjan arvo ei siis ole rahassa mitattua, vaan toisen hymyssä. 🙂

 • Elina
  November 23, 2012

  Joululahja on yksi tapa näyttää läheisilleen että välittää heistä. Silloin jos koska on hyvä mahdollisuus ostaa heille lahja, kortti tai antaa lahjaksi vaikka halaus. Ajatus on tärkein!

 • tamsin.
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle sitä että huomaa tunteneensa lahjan saajan kun näkee hänen ilmeensä osuvasta lahjasta, ihanaa huomata että on osannut hankkia jotain mitä toinen oikeasti tarvitsee. 🙂

 • yonaka
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on kasvattanut merkitystään, kun on vuosia kertynyt. Mikä on hienompaa kuin se, että näkee toisen ilmeestä kun tämä avaa paketin osuneensa oikeaan lahjan suhteen? 🙂

 • EepuT
  November 23, 2012

  Pienenä lahjan _saaminen_ oli intoa ja iloa täynnä oleva asia, jota aina odotti jo kuukausiakin aiemmin perhoset vatsassa.

  Nykyään en enää välitä siitä, mitä itse saan lahjaksi, kunhan saan nähdä henkilön ilmeen kun hän avaa minun antamani lahjan. Se tuo sydämeen lämpöä ja jouluniloa kun saa nähdä, että on tehnyt jonkun iloiseksi ostamalla mieluisan joululahjan! 🙂

 • paula
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on yksi parhaimmista asioista joulussa! On ihanaa nähdä että henkilö, jolle on etsinyt lahjan ja miettinyt että tykkääköhän se edes tästä tykkää ostamastani lahjasta! 🙂

 • Enni
  November 23, 2012

  Toisen ihmisen ilmeen näkeminen, kun olen onnistunut keksimään hänelle mieluisan lahjan! 🙂

 • SM-
  November 23, 2012

  Jouluna on ihanaa antaa lahjoja, sillä kun osaa valita oikean lahjan oikealle ihmiselle, on siitä tuleva onnellinen olo hieno tunne 🙂 Tietysti on myös mukava saada mieluisia paketteja 🙂

 • Kristiina
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen on mielestäni välittämistä lahjan kautta. Tärkeää on olla itse tyytyväinen antamaansa lahjaan, sillon usein saajakin ilahtuu eniten. Ajatus on tärkein.

  Ihanaa joulun odotusta kaikille! 🙂

 • sara
  November 23, 2012

  tärkeintä lahjan antamisessa on toisen ilahduttaminen ja ajatus lahjan takana. lahjan ei tarvitse olla iso, kallis tai mikään tosi hieno, kunhan se tulee tarpeeseen ja ilahduttaa saajaansa 🙂

 • Satu M
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen on melkein ihanempaa kuin itse saaminen. Varsinkin kun huomaa että läheinen ilahtuu siitä. Joulu on ihanaa aikaa! <3

 • Xeve
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen ja saaminen ovat yhtä suuria iloja minulle jouluna! 🙂

 • Silja
  November 23, 2012

  joululahja osoittaa että välittää 🙂 alkaa aina jänskättään että tykkääkö lahjan saaja siitä !

 • josefiina
  November 23, 2012

  tykkään antaa lahjoja, koska on ihana nähdä kun toinen tulee hyvälle mielelle antamastani lahjasta.:)

 • karita
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle erittäin paljon ! Siksi yritänkin aina säästää hieman joululahjoja varten, jotta saisi sitten parhaat mahdolliset lahjat ostettua. Tänäkin vuonna minua ärsyttää kun budjettini ei ole sen suurempi, kovasti haluaisin ostaa veljelleni pleikka kolmosen, vaikka tiedän että saan häneltä korkeintaan kukkia tai jotain muuta vastaavaa. 😀

 • Julia
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen, eikä saaminenkaan, ole tärkeintä joulussa. Kuitenkin, lahjan antaminen tärkeälle henkilölle merkitsee sitä, että välitän hänestä. Ihaninta on nähdä, kuinka hyvälle mielelle niinkin pieni ele voi saada jotkut! 🙂 iloista joulun odotusta!

 • haipukka
  November 23, 2012

  Joululahjojen antaminen on mielestäni ystävien muistamista ja se kuvastaa siitä, että todella haluaa miellyttää ja yllättää toista 🙂

  Epilaattori saisi minut todella iloiseksi 😉

 • aino
  November 23, 2012

  lahjalla haluan ilahduttaa, stressaan aina ihan kauheasti kaverien ja poikaystävän lahjoista ja alan miettimään lahjoja aina kuukausia etukateen!:) tänään ostin justiinsa kaverille synttärilahjan jota oon miettinyt 2 kuukautta :D:DDd

 • Onia
  November 23, 2012

  On ihanaa keksiä läheisille heidän näköisiään lahjoja ja nähdä niiden saajalleen tuottama ilo.

 • Aino
  November 23, 2012

  Lahjojen antamisesta on tullut mulle vuosien myötä yhä tärkeämpi asia. Vaikka opiskelijabudjetti ei päätä huimaa, yritän silti löytää rakkaimmilleni mitä tahansa, koska siitä tulee mielettömän hyvä fiilis. Tärkeintä ei siis suinkaan ole se, että lahjalla on kova hinta vaan se, että ajatus on mukana. 🙂

 • Katri
  November 23, 2012

  Pidän lahjojen antamisesta paljon enemmän kuin niiden saamisesta. On ihan mahtava tunne kun keksii täydellisen lahjan läheiselle. Viimeksi ostin poikaystävälleni erikoisen t-paidan ja tulin joka kerta tosi iloiseksi, kun hän käytti sitä (eli tosi usein 🙂

 • Marikki
  November 23, 2012

  Mielestäni lahjan antaminen merkitsee parhaimmillaan kaksikertaista iloa: iloa siitä että on onnistunut löytämään lahjan saajalle täydellisesti sopivan lahjan ja lahjan saajan kokemaa iloa mieluisesta lahjasta.

 • NiinaT
  November 23, 2012

  Itse annan joululahjat vain muutamille, niille tärkeimmille, joiden kanssa tulee vietettyä paljon aikaa. Lahjan antaminen on välittämistä, arvostamista ja kiittämistä yhteisistä hetkistä. Haluan antaa myös rakkailleni hyvän mielen, koska he ansaitsevat sen.

  Minulla on lisäksi paljon hyviä kavereita, joille en anna lahjaa, mutta se ei tarkoita silti ettenkö heistä välittäisi. Heille voi järjestää vaikkapa pikkujoulut, jossa syödään, juodaan ja nauretaan vatsat kipeiksi, sekin on yksi välittämisen tapa 🙂

 • Hepemau
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen jouluna on aivan ihanaa 🙂 paras tunne on se, kun lahjan saajan kasvoille nousee vilpitön hymy ja tietää ilahduttaneensa toista 🙂

 • Hemu
  November 23, 2012

  Mielestäni on tärkeää se idea siinä että todella välittää ja haluaan antaa lahjan josta hän pitää.

 • ann-
  November 23, 2012

  Lahjoja on ihana antaa, varsinkin silloin, kun lahjan saaja oikeasti arvostaa saamaansa lahjaa ja se osottautuu mieluiseksi. Mikä oliskaan kivempaa kuin nähdä onnellinen hymy lahjan saajan kasvoilla:) !

 • enzo
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen läheisilleni merkitsee itselleni todella paljon. Moneen vuoteen en pystynyt panostamaan joululahjoihin kauheasti, kun olin “köyhä opiskelija”, mutta nykyään kun käy töissä kokoaikaisesti niin on ihanaa ilahduttaa tärkeitä ihmisä kivoilla lahjoilla!

 • Jonsku
  November 23, 2012

  Lahjojen antamisen tarkoitus on tietysti ilahduttaa saajaa, ja itselleni tärkeintä on myös se että lahja on sellainen mille on oikeasti käyttöä eikä vaan loju ja pölyty kaapin pohjalla. 🙂 Toinen asia mikä merkitsee on myös se että lahjojen avulla voi viestiä että oikeasti välittää toisesta.(::

 • Tiita
  November 23, 2012

  Kaikkihan sen tietää, ettei jouluna lahjojen antaminen ja saaminen ole tärkeintä, mutta se on silti mukavaa! Itse tykkäisin ostaa ja tehdä kaikille rakkaille jotain, mutta ensinnäkin olen opiskelija eikä minulle myönnetty opintotukea enkä osaa tehdä käsilläni mitään hienoa (joojoo ajatus on tärkein, mutta itse tekemäni lahjat vain kasvattaisivat rakkaitteni vatsalihaksia kun naurattaisi niin paljon)! Jos saisin valita palkinnoista jommankumman ottaisin parranajokoneen. En tietenkään itselleni vaan kihlatulleni 🙂 Hän ostaa minulle aina jotain hienoa ja ihanaa, mutta minä en saa ostettua hänelle mitään niin hienoa. Tottakai se tuntuu typerältä kun hän antaa minulle hienoja koruja yms ja minä annan hänelle mukin täynnä karkkia (eli jotain halpaa)!! Antaisin siis parranajokoneen kihlatulleni! Se olisi täysi yllätys koska ei hän osaisi odottaa sitä minulta ja hän on haukkunut tämän hetkisen parranajokokeensa niin huonoksi että se olisi varmasti parempi heittää roskiin.

 • Maija
  November 23, 2012

  Lahjojen saaminen ja antaminen on mukavaa! Lahjan koolla ja hinnalla ei ole väliä. On mukava muistaa perhettä ja ystäviä pienilläkin paketeilla.:)

 • jnk
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on mukavampaa, kuin saaminen. Lahjat eivät ole joulussa tärkeintä, mutta saavat toisen hyvälle mielelle 🙂 ja mitäpä sitä ei tekisi ilahduttaakseen ystäviä

 • tupu
  November 23, 2012

  Joululahjan antaminen mielestäni merkitsee välittämistä. Kun antaa toiselle lahjan, josta hän todella ilahtuu, tulee myös itse hyvälle mielelle.

 • Roosa
  November 23, 2012

  Oma jouluni lähes perustuu lahjojen antamiselle, niiden suunnitteluun, stressaukseen jne, mutta uurastuksen tuoma “palkinto”, se kun näkee lahjan saajan ilon, korvaa kyllä kaiken tuon 🙂

 • RRIGE
  November 23, 2012

  ehdottomasti se tunne kun keksii ihanan lahjaidean ihanalle ihmiselle ja sitten annettuaan sen odottaa koko ajan milloin toinen avaa sen ja sitä ilmettä kun näkee että lahja todella merkitsee jotain

 • anna-maija
  November 23, 2012

  Lahjaa annettaessa lahjan arvon tai pakettien määrän korvaa ehdottomasti tunnearvo eli se, että lahja on henkilökohtainen ja tarkoin mietitty. Tällöin annetulla lahjalla on varmasti suuri merkitys saajalleen.

 • soffe
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on niin ihanaa, ja viellä sellainen kun tietää, et se on odotettu ja täys ylläri:) Mutta itse tulisin iloiseksi tällä hetkellä marimekon astioista!:)

 • Elina
  November 23, 2012

  Kun on keksinyt jollekin ihan mahtavan lahjan, sen antaminen on niin hienoa. Parhaimmat lahjat saa ostettua, kun niitä ei varta vasten lähde kaupungilta etsimään, vaan sattuu vain törmäämään sellaiseen. Sen vain tietää olevan loistava lahja jollekin toiselle. Antaminen on ihanaa ja kun toinen hymyilee ja on vilpittömästi kiitollinen lahjastaan, siitä tulee paras fiilis.

 • HannaM
  November 23, 2012

  On mukava, kun toinen ilahtuu aidosti saadessaan lahjan! Lahjan antaminen ja ostaminen tuottaa myös suurta mielihyvää minulle, sillä on mukava ilahduttaa läheisimpiään jollain sellaisella mistä he pitävät!

 • Sanna
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen Jouluna merkitsee paljon. Nään paljon vaivaa lahjojen ideoimiseen ja sitten hankkimiseen. Vaikka lahjat eivät olekaan se tärkein asia Joulussa, mielestäni sillä saa aikaan paljon hyvää tunnetta myös muiden sisimmissä.

 • Iiris
  November 23, 2012

  Lahjojen antamisella osoitan tärkeille henkilöille, että välitän heistä. En yleensä osta lahjaa ihmiselle vain koska on pakko, vaan lahjan antamiseen liittyy suurempi tunne “tämän minä haluan antaa juuri tälle henkilölle”. Pyrin valitsemaan lahjat siten, että siinä olisi mukana jotain lahjan saajalle ja minulle yhteistä. Ei ole väliä, onko lahja itse tehty vai ostettu, vanha vai uusi kunhan se tuo lahjan saajalle hyvän mielen.

 • Jenna
  November 23, 2012

  Niin myös minullekin lahjojen antaminen on antoisampaa kuin niiden vastaanottaminen. Tietenkin aina on kiva saada itsekin jotain, jos lahja on vielä erittäin toivottu ja onnistunut, mutta silti pidän ajatusta aina tärkeimpänä. 🙂

  Kun näkee läheisen todella pitävän antamastani lahjasta, tuntee todella onnistuneensa! Yleensä en malttaisi odottaa antaa edes lahjaani sillä yleensä olen lahjat tehny/koonnut tarkkaan harkiten ja todellakin käyttänyt vaivaa siihen ja yleensä tunnen lahjan saajan niin hyvin, että tiedän hänen pitävän siitä! 🙂

 • Ansku
  November 23, 2012

  Täällä onkin jo tosi monet sanoneet saman, mutta on aivan mahtava tunne nähdä miten iloiseksi lahjan saaja lahjasta voi tulla! 🙂

 • Neiti S.
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen tuo hyvän mielen, kun näkee toisen ilon saadessaan lahjan. Lahjan antaminen on myös merkki siitä, että olen ajatellut lahjan saajaa.

 • Noora
  November 23, 2012

  Lahjojen antaminen on ihanaa! On kiva miettiä mistä lahjan saaja pitää ja millainen hän on luonteeltaan. Parasta on nähdä ihmisen ilme hänen avatessaan lahjan ja pitävän siitä! 🙂

 • L
  November 23, 2012

  Parasta lahjan antamisessa on kun niin pienellä teolla voi tehdä toisen hurjan onnelliseksi! Tämän olen huomannut etenkin lapsien ja mikseipä myös aikuistenkin kohdalla. Jos lahjavalinnassa osuu oikeaan niin se myös silloin paistaa vastaanottajan silmistä ja hymystä. Näistä olen tullut monta kertaa onnelliseksi itsekin<3

 • Peppinen
  November 23, 2012

  Jouluna on mukavaa antaa lahjoja, mukavampi kuin saada. Annan koko sydämestäni lahjoja perheelle ja lähisuvulle, parille ystävälle. Joulu on paras juhla. Olen 24 v mies.

 • lotta
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen on ihanaa! Varsinkin kun näkee sen ilahtuneen tunnereaktion lahjan saajan kasvoilta kun lahja on ollut mieluinen (ja itsehän en osta muuta kuin mieluisia lahjoja 😉

 • Pimpom
  November 23, 2012

  Parasta on huomata että lahja on oikeesti tarpeellinen ja toinen riemastuu siitä aidosti! Siihen on hyvä tähdätä lahjaa etsiessä…:)

 • mette
  November 23, 2012

  Mielestäni lahjan antaminen on ihana tapa muistaa jotakin itselle tärkeää ihmistä. Yleensä annankin lahjoja vain niille kaikista tärkeimmille ihmisille. 🙂

  Joulumieltä sinulle! 🙂

 • MinäVaan
  November 23, 2012

  Minusta lahjan antaminen merkitsee paljon joulussa. On ihanaa nähdä jonkun todella ilahtuva antamastani lahjasta! Siitä tulee kieltämättä todella mahtava olo, ja hymy nousee väkisinkin korviin saakka.

 • Mintsu
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen on minulle tärkeämpää kuin saaminen. Ihana muistaa lahjoilla, vaikka ihan pienilläkin läheisiä ihmisiä 🙂

 • Jenna
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle että lahjansaaja saa näin tietää että hän on minulle tärkeä. Mikäli lahja on mieluinen, tulee siitä hyvä olo, koska näin tietää että tuntee toisen tarpeeksi hyvin:)

 • millamainen
  November 23, 2012

  Lahjan antaminen on paljon parempaa kuin lahjan saaminen. On ihanaa nähdä rakkaan ihmisen ilme pakettia avatessa. On kiva tietää, että on onnistunut ilahduttamaan toista!

 • kowy
  November 23, 2012

  Lahjat eivät ole ikinä olleet meidän perheessä se juttu jouluna! Toki silloin on mukava antaa lahjoja, kun tietää että ne on tarpeellisia ja mieluisia. Itse en kuitenkaan koe pakkoa antaa tai saada lahjoja, joulumieli tulee kyllä muutenkin 🙂 Lahjojen paketoiminen on ihanaa!

 • koo.
  November 23, 2012

  Suunnilleen mikään ei ole niin hienoa kuin osua ihan nappiin lahjan valinnassa – oli se sitten vaikka tosi onnistunut kirjalahja tai joku itse tehty juttu. Onhan lahjojen antaminen myös yksi tapa kertoa läheisille, että he ovat tärkeitä, ja uskon, että jokainen osaa arvostaa sitä, kun lahja on oikeasti huolella harkittu ja saajansa näköinen. (:

 • Siw
  November 23, 2012

  Mulle lahjan antamisessa tärkeintä on ilon tuottaminen ja sellaisen “jes, onnistuinpas”-fiiliksen saaminen! Eli kun onnistuu todella yllättämään lahjan saajan positiivisesti jollain superkivalla ja toivotulla lahjalla.

 • EETSU
  November 23, 2012

  Ihana tapa. Parasta on kun lahjan saaja ilahtuu. Tärkeitä ihmisiä on kiva muistaa lahjalla.

 • Heidi
  November 24, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle toisen ilahduttamista. Kuten sanonta kuuluu, on “ajatus tärkein” lahjan antamisessa. Mutta jotta lahjasta oikeasti välittyisi jokin ajatus, täytyy sen eteen olla nähnyt vaivaa, joko ihan konkreettisesti tai sitten ajatustyön tasolla. Teen yleensä lahjat mielelläni itse, jos vain mahdollista. Joskus saatan ostaa jotakin “varastoon”, jos eteen osuu jokin esine, josta heti tulee mieleen tietty henkilö, ja ajatus siitä, että kyseinen tyyppi taatusti ilahtuisi lahjasta. Annan lahjoja vain silloin, kun niissä oikeasti on joku ajatus. Inhoan turhaa krääsän lahjoittelua, ja valitsen siksi mieluummin immateriaalisen lahjan, jos merkityksellistä konkreettista pakettiin pistettävää ei tule mieleen.

 • Suze
  November 24, 2012

  Mietin, pohdin ja keksin joulun lahjaideoita jo kuukausia etukäteen. Tärkeimpänä ajatuksena ei ole raha tai ostaminen vaan tekemisen into ja juuri saajalleen osuva. Se voi olla pientä luksusta arkeen, apua elämän toimissa tai lämpimiksi kylmää vastaan.

  Lahjan luominen tuottaa minullekin jo tekemisen tai hankkimisen aikana paljon iloa ja onnistumisen tunteita, kun tiedän tekeväni jotain merkittävää tai tarpeellista lahjan saajalle. Ystäväni joskus sanoikin, että lahjasta tuntee aina, kun se on täydellä sydämellä ja rakkaudella luotu.

 • joanna
  November 24, 2012

  antamalla jouluna lahjoja perheelleni ja ystavilleni haluan kertoa etta he ovat minulle tarkeita ihmisia, rakastan myos sita tunnetta kun saan antaa lahjan joka oikeasti on toiselle mieluinen! rakastan paljon enemman lahjojen antamista kuin niiden saamista 🙂 varsinkin lapsille on ihana antaa lahjoja, he tulevat niiiin iloisiksi, sita on hauska katsoa ja ilo tarttuu!

 • Ellen
  November 24, 2012

  Lahjan antamisessa välittyy välittäminen ja ilon tuominen. Itse pidän tärkeänä antaa tarpeellisia ja harkittuja lahjoja. Itse arvostan paljon itsetehtyjä lahjoja ja niitä aion tänäkin vuonna muutaman pukinkonttiin tehdä 🙂

 • adeliina
  November 24, 2012

  Lahjaa antaessa on sydäntä lämmittävää nähdä vastaanottajan aito ilo ja nautinto saadessa lahja 🙂

 • PS
  November 24, 2012

  Mulle se on lähinnä hyvän mielen levittämistä. Parasta on se, kun näkee vastaanottajan ilahtuvan.

 • lllotta
  November 24, 2012

  Toki lahjoja on mukavaa saadakin, mutta parempi mieli kuitenkin tulee niiden antamisesta. On ihana ilahduttaa läheisiä kekseliäillä tai halutuilla lahjoilla. Talouden toinen osapuoli ilahtuisi varmasti uudesta parranajokoneesta, kun vanha ei kuulemma enää leikkaa kunnolla. Opiskelijana sitä vaan ei ole varaa moiseen lahjaan, joten jos onni ei suosi, sitä on otettava taas mielikuvitus käyttöön. 🙂

 • Maarit M
  November 24, 2012

  On ihana ilahduttaa läheistä jouluna, pieni tarkkaan harkittu lahja on itselle tärkeämpää kun joku kiireessä ostettu tarpeeton krääsä.

  Itse tykkään ostaa lahjoja mutta en niinkään vastaanottaa (tarkka maku).

 • Hippu
  November 24, 2012

  Lahjojen antaminen on kiusallista kun ei ole rahaa ostaa mitään, mutta pakko olisi jotain keksiä.

 • Anna
  November 24, 2012

  Lahjan antaminen on välittämistä ja ilon tuomista! Ja jos on onistunut lahjan hommaamisessa, tulee huippu fiilis!

 • k
  November 24, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee välittämistä ja on ihanaa huomata lahjan saajan iloisuus, kun lahja on mieluisa. Lahjan ei tarvitse olla kallis, ajatushan siinä on tärkeintä!

 • rrrous
  November 24, 2012

  Mun mielestä on aivan ihanaa antaa lahoja, harmi vain että useesti opiskelijan budjetti ei veny sellaisiin lahjoihin mitä tahtoisi antaa. Tosin ajatushan se on tärkein 🙂 …Mulle lahjojen antaminen merkkaa sitä että välittää toisesta ja tahtoo jakaa hyvää mieltä ja iloa 🙂 Ois mahtavaa voittaa toi partakone ja antaa se poikaystävälle joululahjaksi. Se ei ymmärrä yhtään miksi intoilen joulusta aina ja toi ois mahtava ja tarpeellinen ylläri 🙂

 • Ellu
  November 24, 2012

  Joululahjojen antaminen on minusta ihanaa: on niin kiva pohtia, mikä olisi paras lahja kenellekin, käydä kiertelemässä ja hypistelemässä lahjavaihtoehtoja kaupoissa jne. Kaikkein eniten tykkään kuitenkin itsetehdyistä lahjoista, tänä jouluna neulon kaikille perheenjäsenilleni villasukat 🙂

 • Tuulispää
  November 24, 2012

  Lahjojen antaminen on tavallaan kiitos kuluneesta vuodesta. Sydämellä valittu lahja ja kaunis paketti kuuluvat asiaan.

 • Miss feather
  November 24, 2012

  Parasta lahjan antamisessa on lahjan saajan ajatteleminen. On myös ihanaa antaa lahja, kun tietää että siitä on varmasti iloa toiselle. <3

 • Aikku19
  November 24, 2012

  Jouluna annan hyvää ruokaa rakkaalleni, hän on kaikkkeni joten hemmottelen häntä suunnattomasti, teen jopa karjalanpiirakat itse jouluksi koska hän pitää niistä. Ystäville annan myös lahjat, saan siitä hyvän mielen.

 • HennaH
  November 24, 2012

  Annan mielelläni lahjoja jouluna, ostan niitä paljon ja rahaa menee mutta olen säästänyt, partakone olisi tarpeen kullalleni jolla parta kasvaa liiankin kanssa.

 • Sonia
  November 24, 2012

  Paras hetki joulussa on se, kun on joululahjojen avaamisen aika. Ihaninta on nähdä se ilo, mikä lahjan saajan naamalta paistaa, kun on saanut paketistaan jotain mieluista. Ikimuistoinen lahja on tarkkaan mietitty ja sen eteen on nähty vaivaa, aivan kuten äidilleni kutomat sydän-villasukat muutama joulu takaperin. Kutomistaitoni tuntien, niihin tuli ainakin käytettyä aikaa ja ansaittua muutama harmaa hiuskin 😉 parasta onkin, että lahjansaajan hymy korvaa kaiken “menetetyn” ajan, rahan tms kärsimyksen! :))

 • Sumppo
  November 24, 2012

  On ihana antaa läheiselle ihmiselle jokin pieni, mutta tarkoin valittu ilahduttava lahja, jonka nähdessään tämän ihmisen kasvoille syntyy aito onnellinen hymy.

 • Riikka
  November 24, 2012

  Minusta on ihanaa antaa lahjoja! Mietin yleensä tarkkaan mitä annan ja muistelen aiempia keskusteluja siitä mistä kukin on joskus haaveillut. Olipa kyseessä sitten luksusta tai vaikkapa lapsenvahtina olemista, jotta pienen vauvan vanhemmat pääsevät viettämään kahden keskistä aikaa.

  Minusta hyvän lahjan antaminen merkitsee myös sitä, että tuntee lahjottavan hyvin. Itse sain viime jouluna kaveriltani hajuvettä, jota kaverini oli haistellut liikkeessä ja todennut sen tuoksuvan ihan sinulta. Tuoksu olikin minulle oikein mieluinen 🙂

 • joutseninen
  November 24, 2012

  On ihana ilahduttaa rakkaita lahjoilla! Joululahjoja keksin ympäri vuoden, jos löytyy jo keväällä täydellinen lahja, niin ostan sen odottamaan Joulua. Teen myös paljon itse pehmeitä paketteja läheisille. Joulu on välittämisen ja antamisen aikaa <3.

 • Ape
  November 24, 2012

  Lahjojen antaminen merkitsee tärkeimpien ihmisten muistamista. Viimeistään pari kuukautta ennen joulua alan miettimään mitä lahjoja antaisin ja laitan ylös tarpeita/toiveita, joita tiedän lahjan saajilla olevan. Ennen ostin paljon turhia juttuja lahjaksi, mutta nykyään mietin mikä tulisi oikeasti tarpeeseen, silloin lahja yllättää kaikista parhaiten.

 • majsan
  November 24, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee toisesta välittämistä, ja läheisten ajattelemista. Minulle lahjan antaminen on tärkeää haluan että lahja on saajalleen sopiva ja toivottu.

 • Pete24
  November 24, 2012

  Jouluna annan lahjoja aika paljon; tyttöystävälle, vanhemmilleni ja ystäville sekä koiralleni. Tänään partakone jumittui ja täytyy myöntää, että jatkoin ajon loppuun tyttöystäväni epilaattorilla joka ei oikein tykännyt partakarvoistani, luulenpa, että hänenkin kone meni ns. risaksi.

 • HennaMarika
  November 25, 2012

  Mielestäni on tärkeää, että joululahja on juuri saajalle tarkoitettu ja että sitä hankittaessa on ajatellut lahjan saajaa. Jouluhan on rakkauden aikaa ja silloin ollaan niiden tärkeimpien elämän ihmisten kanssa, joten mielestäni lahjojenkin on kuvattava tätä ajatusta! Turhat joulukrääsät eivät ole mitään kunnon joululahjoja, mieluummin olisi sitten antamatta lahjaa jollei siihen jaksa mitenkään panostaa. Tottakai itsetehty lahja on paras, lahjan aineellisella arvolla ei pitäisi olla mitään väliä vaan lahja voi mielestäni olla vaikka teko! 🙂

 • tiiti66
  November 25, 2012

  Tykkään hankkia, tehdä ja antaa lahjoja. Kunhan siitä ei tule sellaista pakkojuttua. Turhia lahjoja keskelle tavaravuorta en haluaisi olla antamassa; mitä enemmän lahjan saajalla on, sitä enemmän lahjassa pitäisi olla oikeasti ideaa. Ja harva nykyään enää mitään tarpeeseen saa..

 • BaByBorkkana
  November 25, 2012

  Annan joululahjoja joka joulu koska se on kiitos lähipiirilleni ja he eivät odota mitään mutta sen takia juuri on niin mukavaa antaa, ostan tarpeellista ja käytän malttia.

 • ahle
  November 25, 2012

  Mitä enemmän ikää tulee, sitä vähemmän lahjat merkitsevät joulutunnelman luomisessa. Toki edelleen lahjoja on kiva saada ja hankkia, mutta jotenkin molemmissa on enemmän ajatusta mukana.

 • Nanna
  November 25, 2012

  Joulun yksi tärkein hetki on aina ollut lahjojen avaaminen. Se ihana hauska hetki lähimmäisten kanssa, jolloin avataan paketteja jännittäen mitä niistä löytää. Aikuiset usein sanoo, että ei tarvitse lahjaa, mutta onhan se joulua, kun saa avata edes yhden paketin. Tulee lapsuuskin mieleen. Annan lahjoja niille, joita haluan ilahduttaa ja muistaa. Nyt tulee kolmas joulu, jonka saan viettää kolmen pienen lapseni kanssa. Haluan nähdä niiden ihmetyksen pakettien keskellä ja sen ilon, kun sieltä paljastuu kaikkea kivaa. Annan lahjoja koirilleni, koska haluan nähdä niiden ilon pakettien repimisessä. Ja koirat samalla myös kertovat sen mikä lahjoissa merkitsee. Se avaamisen hauskuus, sisällöllä ei merkitystä 🙂

 • Anna-Lee
  November 25, 2012

  Lahjan antamisessa on tärkeintä se ajatus, se että on miettinyt juuri tätä henkilöä sitä hankkiessa. Tärkeintä ei todellakaan ole se, että se olisi mahdollisimman kallis, vaan kaikista ihanimpia ovat itse tehdyt lahjat, niissä näkyy kaikki rakkaus ja ajatus toiseen.. Ihaninta on löytää juuri se oikea lahaja toiselle, siitä tulee itselle paras fiilis!!

 • Minni
  November 25, 2012

  Mun mielestä on ihana antaa lahjoja rakkaille ihmisille. Parasta on, kun keksii jonkun sellaisen lahjan, mitätoinen joko odella tarvitsee tai haluaa ja josta tietää, ett se ilahduttaa lahjan saajaa suunnattomasti! Ihaninta on nähdä se iloinen hymy, joka toiselle syttyylahjaa avatessa. 🙂 Tärkeintä ei todellakaan ole hinta, vaan se ajatus ja tunteet, joita lahjassa näkyy. Itse tehdyt lahjat ja lahjat, joissa luvataan vaikka tehdä jotain yhdessä, on mun mielestä usein niitä kaikista parhaita. Varsinkin nykyään tuntuu siltä, ettei ystävien kanssa ehdi viettää tareeksi aikaa, niin juuri se yhteinen aika ja joku yhteinen kiva kokemus on upea lahja. 🙂

 • Marjo
  November 25, 2012

  Lahjojen antamisesta saa aina hyvän mielen ja se on tärkeintä!

 • ensu
  November 25, 2012

  Ei pysty kiistämään vaikka miten yrittäisi; kyllä ne lahjat vaan joulussa aika lailla merkitsee. Sekä saaminen että antaminen. Vaan toki kiva on, jos lahjoissa on ajatusta mukana ja turhan krääsän kierrättämiseltä välttyisi.

 • lentoemo
  November 25, 2012

  Tykkään pohtia ja etsiä sopivia lahjoja ajan kanssa jo pitkin syksyä. Inhoan puolestaan kiireessä pakolla ostettuja lahjoja. Voi koska olisi tarpeeksi viisas, että ihan oikeasti tekisi itse lahjoja jo vaikka kesällä… Pidän itsetehdyistä lahjoista, niissä näkyy lahjan antajan persoona.

 • inna
  November 25, 2012

  Siitä huomaa, että on kasvamassa vihdoin aikuiseksi, kun ne omat lahjat ei ookaan se joulun tärkein asia 😀 Yhtäkkiä niitä lahjoja onkin OIKEESTI ihana antaa toisille 🙂 ihaninta on se, kun voi antaa tosi henkilökohtasen lahjan esim hyvälle ystävälle. Ollaan joskus tehty kaveriporukkalla yhelle meistä sellasenen mielettömän hieno valokuva-albumi ja sen antaminen oli kyllä tosi antoisaa :)!

 • Sara
  November 25, 2012

  Mä rakastan pohtia pitkään ja ajatuksen kanssa, mitä hankkisin kenellekin lahjaksi. En tykkää antaa persoonattomia lahjoja vaan haluan, että kukin saa lahjan, josta varmasti tykkää. 🙂

 • Armiidatar
  November 25, 2012

  Nyt kun joulu taas tulee niin annan lahjoja kaikille jotka ovat lähellä sydäntäni. Uutuutena olen nyt parina jouluna ostanut muutamaan lahjaan tavaraa ja vaatetta jotka läheteään Romanian lapsille, lastenkotiin. Näitä paketteja kun olen tehnyt niin itku tulee kun mietin miten joku pieni saa ne ja ilostuu, karkkeja en voi sinne laittaa mutta kyniä, paperia, palapelejä ja leluja sekä vaatteita.

 • S
  November 25, 2012

  Lahjojen saaminen on toissijaista – antaminen paljon antoisampaa. Mikään ei ole parempaa kuin loistavan lahjan keksiminen läheiselle!

 • Piritta
  November 25, 2012

  Lahjojen antaminen tuo itselle hyvän mielen, erityisesti silloin, kun onnistuu riemastuttamaan lahjan saajan. Toisinaan se lahjojen keksiminen on kyllä niin tuskallisen hankalaa, että silloin on iloinen mieli kaukana 😀

 • Jonna
  November 25, 2012

  Ah, epilaattorin osto on ollut jo kauan listalla.. nyt olis aika ryhtyä kipukynnyksen kasvatukseen, hah.

  Lahjojen antamisessa pitäisi mun mielestä olla takana mieluummin aina jokin ajatus tai idea, jotta se tulee suoraan sinulta. Lahjalla pystyy myös osoittamaan, että on kuunnellut lahjan saajaa. Vaikka pienenä lahjojen saaminen oli ykkösjuttu, niin nykypäivänä lahjojen antaminen on kuitenkin mukavempaa puuhaa.

 • Emm
  November 25, 2012

  Lahjojen antamisella viestitän, että välitän lahjan saajasta. Lahjan ei tarvitse olla arvokas, mutta yritän antaa lahjoja, joilla olisi merkitystä lahjan saajalle. Itsetehdyt lahjat ovat parhaimpia!

 • titti
  November 25, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee mulle välittämistä. On ihana antaa lahja läheiselle ihmiselle ja tehdä paketti ja pakettikortti ajatuksen kanssa 🙂

 • Jutta
  November 25, 2012

  Lahjan antamisessa parasta on kun näkee lahjan saajan ilmeen. Se ilme kertoo yllättävän paljon kuinka hyvin tällä kertaa onnistuikaan! Ja ehkä kaikkein parasta on se, että lahjan saaja ei aavista kuka lahjan antoi ja mistä antaja on saanut tietää juuri sen hartaimman toiveen!

 • paula
  November 25, 2012

  lahjat ei oo se pääasia mut onhan se aina ihanaa yllättää rakkaat jouluna

 • Iina
  November 25, 2012

  Minulle lahjan antaminen merkitsee hieman kliseisesti toisen ilahduttamista ja yllättämistä.

  Mitä ihanampaa onkaan kun nähdä vaivaa ja sitten nähdä lahjan saajan ilahdus ja onnellisuus 🙂 Minä en anna lahjaksi rahaa vaan yleensä mietin pitkää mitä voisin antaa toiselle, jotain mikä yhdistäisi meitä esim. jotain minkä parissa voimme yhdessä viettää aikaa tai jotain mikä helpottaa toisen elämää tai mitä hän on pitkään toivonut.

  Lahjan paras osuus on se että sen pitää olla yllätys! Tee toiselle se mitä haluaisit itsellesikin tehtävän :):)

  Poikaystäväni tarvitsee kipeästi uuden partakoneen vanhan hajottua joten olisi ihanaa yllättää hänet sillä!

 • Emily
  November 25, 2012

  Lahjan antaminen merkitsee minulle sitä että saan näyttää kuinka paljon toisesta välitän! Siksi annan lahjoja usein, eihän siihen aina mitään syytä tarvita ;))

 • naaG
  November 25, 2012

  Mulle lahjan antaminen merkitsee sitä, että näytän lahjan saajalle sen miten paljon hänestä välitän, kun tahdon muistaa häntä lahjalla. Toki se on myös toisen ilahduttamista ja kyllähän siitä iloisesta leveästä hymystä saa itsekkin vastineeksi aikasta hyvän mielen ja korviin asti ulottuvan hymyn. Yleensä annan ihmiselle kaks osaisen lahjan, sellasta mitä hän todella tarvitsee ja sellasen mikä yhdistää minua ja lahjan saajaa. Joskus kuitenkin käy niinkin hyvä tuuri, että löytää jotain missä nää molemmat yhdistyy:>

 • Heidi
  November 25, 2012

  Lahjojen antaminen on joskus vaikeaa, riippuen henkilöstä. Minulle on tärkeää, että lahjat ovat jollain tapaa persoonallisia, juuri lahjan saajalle sopivia, eikä vain jotain tusinatavaraa, mistä toivon mukaan useimmat pitävät. Yritän usein tehdä myös itse jotain lahjaa varten, kuten leipoa jotain hyvää, neuloa tai ommella tai vähintään kortin teen itse. Lahjan antaminen on jopa paljon hauskempaa kuin sen saaminen! 🙂

 • terrhhi
  November 25, 2012

  Lahja on muisto ihmisten välillä! Aina ku näkee saadun/annetun lahjan, tulee sen antaja mieleen ja hyvät muistot siinä samssa.Ihana tunne!!

 • Maari
  November 25, 2012

  Lahjan antaminen on osoitus siitä että pitää toista ihmistä tärkeänä. Siksi mielestäni lahja pitää olla ajatuksella ostettu, niin kliseeltä kuin se kuulostaakin. Lahja (ja sen sisältö) on mitä parhain tapa yllättää ystävä.

 • SusannaN
  November 25, 2012

  Lahjan anataminen merkitsee ilon tuottamista. Parhaimmillaan oikein valittu lahja yllättää saajansa ja tuottaa iloa pitkään!

 • iidam
  November 25, 2012

  Lahjan antaminen toiselle on aina ihanaa, saa nähdä kun toinen löytää paketista jotain toivomaansa tai yllättävää 🙂 Saa toisen iloiseksi, mutta hyvän mielen myös itelle!

 • viivi
  November 25, 2012

  Lahjojen antaminen on ihanaa! Tykkään tehdä sitä muutenkin kuin jouluna ja keksin aina syitä antaa lahjoja. Ihmiset ilahtuvat niistä ja se ilme mikä ihmisillä on kasvoilla on ihan parasta. Lahjat ovat myös yksi tapa kertoa siitä että välitän läheisistäni. Myös lahjojen miettiminen, tekeminen/ostaminen on ihanaa ajankulua itselle se jännistys mikä kipristelee kun miettii ilahtuuko toinen on hauskaa 🙂

 • Saija
  November 25, 2012

  Haluan panostaa lahjojen antamisessa ajatukseen. Minulle on tärkeää, että lahjan saajalle välittyy, että olen todella miettinyt, mitä lahja sisältää, että se on juuri tälle tietylle henkilölle ikään kuin “suunniteltu”. Sitä kautta voin ilmaista tälle, että hän on ajatuksissani myös vuoden jäljelle jäävinä 364 päivänä.

Previous
Uniikki iltalaukku
Sileä lahja – arvonta