Silmien värinvaihdos

SI MODA ASU APR17 2016 5Lapsuudesta tutuissa ystävänkirjoissa udeltiin välillä silmien ja hiusten väriä. Kirjoitin niihin aina tyylikkäästi peräkkäin “ruskea, ruskea”.

Synnyin ihan tummanruskeasilmäisenä ja mustatukkaisena. Muistutin enemmän aasialaista kuin suomalaista. Vaaleatukkaisella äidilläni mahtoi olla selittelemistä mistä tämä tyttö oli oikein tullut. Tukan väri kuitenkin haalistui nopeasti maantienruskeaksi, kuten kävi minilläkin (ja ilmeisesti monella muullakin). Joskus lapsuuskesinä hiustenväri oli jo enemmänkin vaalea kuin ruskea, kun aurinko paahtoi kutrit heinäpellon sävyisiksi. Vuosien värjäilyjen jälkeen olen vihdoin melko lähellä omaa sävyäni, tosin harmaita pukkaa siihen tahtiin, että värjäyskierteestä ei taida olla enää ulospääsyä.

SI MODA ASU APR17 2016 1SI MODA ASU APR17 2016 0

Mutta hiuksista silmiin. Niiden väriä olen tähän ikään asti pitänyt sinnikkäästi ruskeana. Lapsuuden tummia nappisilmiä en ole omistanut vuosiin, mutta kommentit “onko sinulla vihreät silmät?” olen tyrmännyt samantien. “EI VAAN RUSKEAT!” olen vastannut topakasti takaisin. En jostain syystä ole halunnut luopua ruskeasilmäisen identiteetistäni. Olen kai pitänyt ruskeita silmiä niin paljon siistimpänä :D.

Ruskeat silmät näyttivät ehkä paremmilta tummaksi värjätyn tukan kehystäessä kasvoja, mutta nyt tämän luonnollisemman hiusvärin kanssa olen alkanut pitämään silmieni todellisesta sävystä. Vieläkään en osaa vastata olevani vihreäsilmäinen, mutta kyllä nämä vihertävänruskeat ovat. Armyn vihreä takki korostaa silmien vihreyttä entisestään. Ennen en tästä efektistä pitänyt yhtään ja siksi välttelinkin vihreitä vaatteita (apua miten teiniltä tämä kuulostaa nyt :’D). Onkos siellä muita, joilla silmien väri olisi muuttunut iän myötä?

Jännää muuten nähdä miten minin silmien käy. Tyttö syntyi yhtä tummasilmäisenä kuin äitinsä ja tällä hetkellä nappisilmät ovat kyllä ihan selvästi ruskeat eivätkä viherrä yhtään. Jos ne joskus vihreänruskeiksi muuttuvat, niin aion kyllä vinkata hänelle, että ovat ne vihreätkin silmät erittäin kauniit.

SI MODA ASU APR17 2016 2SI MODA ASU APR17 2016 4

green jacket H&M (old) / shoes NIKE (Zalando*) / pants GINA TRICOT*

t-shirt UAC* / black jacket ADIDAS*

(*gifted)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • jelena
    April 19, 2016

    Minulle on käynyt aivan samalla tavalla ! Pienenä minulla oli ruskeat nappisilmät mutta ajan kanssa ne rupesivat vihertämään auringossa. Nykyään ehkä enemmän ruskeat talvisin ja vihreät kesäisin 😀 Tähän kyllä voi aina vaikuttaa juurikin vaatteilla ! Ja kampaamokäyntien jälkeen kun tummennan ruskeita hiuksiani niin oon hetken taas selkeästi ruskeasilmäinen edes hetken aikaa.

  • Aurora
    April 20, 2016

    Mulla aivan sama juttu, silmät muuttuu pikku hiljaa enenmmän ja enemmän vihreiksi, vaikka pienenä ne oli niin tummat! 🙂 Mutta itseasiassa tykkään näistä ruskean vihreistä ehkä vielä enemmän kuin todella tumman ruskeista 🙂

Previous
10x asiaa, jotka olisivat muuttaneet elämäni