Sisustusinspiraatio: Ruokatila

SI MODA SISUSTUSINSPIRAATIO RUOKATILA

Juttusarja sisustusinspiraatiot saa nyt jatkoa. Täältä löydät aikaisemmin julkaistut makuuhuoneen ja lastenhuoneen postaukset.

Ehkä hieman harhaanjohtavaa puhua ruokatilasta, sillä yhtä suurta (pientä) keittiötä meidän ruokailuryhmä, työskentelytasot, kaapit ja kodinkoneet ovat. Emme siis omista erillistä ruokailutilaa, vaan ruokapöytä sijaitsee keittiössä. Tällä hetkellä pöytänä on sama kiiltovalkoinen kuin edellisessä asunnossamme, mutta kaipaisin kipeästi sen paikalle uutta. Keittiön kiiltovalkoisten kaappien, kiiltovalkoisen lattian ja mustan kiiltävän pöytätason kanssa tämä nykyinen pöytämme on aivan liikaa. Vastapainoksi tälle kaikelle kiiltävälle haluaisin puupöydän metallisilla jaloilla. Itse olen kovasti mieltynyt pyöreisiin pöytiin, mutta mieheni ei ole (vielä) lämmennyt niille. Suorakaiteen mallinen pöytä on kuitenkin ehkä se ihanteellisin vaihtoehto keittiötämme ajatellen, joten siksi voin tässä kohtaa joustaa.

Sitä täydellistä pöytää en kuitenkaan ole löytänyt ja joudumme melko varmasti nikkaroimaan sen tätä menoa itse. Onneksi nykyään on suhteellisen helppo löytää erilaisia irtopöydänjalkoja sekä puutavaraa itse pöytälevyyn. Näin puun saa lakattua/maalattua vielä mieleisen väriseksi. Vielä en ole varma tahtoisinko yhtenäisen pöytälevyn vai lankuista tehdyn pöydän. Sävy saisi olla suhteellisen vaalea, mieluiten melko kylmä, ehkä aavistuksen harmaa. Harmaata keittiöstä löytyy jo remontin yhteydessä toteuten betonisen välitilan muodossa (postaus täällä). Pähkäilen kovasti olisiko harmahtava puu liian matchy match vai ei? Siitä syystä voisi olla parempi ratkaisu valita hieman lämpöisemmän värinen lakkaus pöytään.

Ruokatilan tuolit uusitaan myös jossain vaiheessa, mutta niitä emme sentään lähde itse rakentamaan. Mies haaveilee DSR/DSW-tuoleista, jotka kieltämättä ovat kauniit, mutta mietin onko niitä ja niiden kopioita jo aika monessa kodissa. Ei sillä, että se jotain merkitsisi, jos kerran ne tuolit olisivat meistä ne kaikista kivoimmat ja mukavimmat. En kuitenkaan ole aivan varma niiden muodosta. Voi olla, että haluan hieman “ilmavammat” tuolit. Myös se, haluanko kaikkien tuolien olevan samanlaisia vai yhdistäisinkö esimerkiksi kahta eri tuolimallia, on myös pyörinyt mielessäni. En ole kiirehtinyt näissä päätöksissä, koska toivon ruokatilantuolien miellyttävän silmääni vielä pitkään.

Onko teillä kenties menossa oma keittiöprojekti tällä hetkellä? Entä onko joku teistä sattumoisin nikkaroinut itselleen ruokapöydän?

Kuvat: Oma Pinterest / Zara Home

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Hyvä hetki