Sisustuslaasti keittiön välitilassa

Nyt olisi vuorossa ensimmäinen toivepostaus kotiin ja remonttiimme liittyen. Valitessamme kotimme värimaailmaa ja remontissa käytettäviä materiaaleja eniten päänvaivaa aiheutti keittiön välitila. Olimme jo valinneet kahta eri sävyistä maalia seiniin sekä tapetin yhteen huoneeseen. Halusimme välitilan olevan yhdenmukainen muun asunnon kanssa, mutta kuitenkin erottuvan joukosta. Se saisi olla keittiön keskipiste ja herättävän heti huomiota. Alunperin välitilassa oli kukallinen tapetti ja sen päällä lasilevy. Niistä päätimme luopua heti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lähtötilanne: tapetti + lasilevy

Keittiön välitilaanhan on vaikka kuinka paljon erilaisia ratkaisumahdollisuuksia. Yksi mahdollisuus on nimenomaan käyttää tapettia ja sen päällä levyä. Laatat ovat ehkä se tavanomaisin ratkaisu, mutta myös erilaiset laminaattilevyt ovat yleistyneet viime vuosina. Levyt ovatkin helppo asentaa itse. Usein ne voidaan sahata jo myymälässä oikean kokoisiksi. Mekin katselimme erästä betoniseinää muistuttavaa levyä, mutta olimme yhtä mieltä siitä, että halusimme seinän myös tuntuvan betonilta.

Ahkeran googlettelun jälkeen löysimme Decosin sivuille. Yritys myy erilasia sisustuspinnoitteita, mm. laasteja, jotka sopivat märkätiloihin. Alunperin lähdin Vantaan myymälään hakemaan mikrosementtiä, mutta ystävällinen myyjä suositteli keittiön välitilaan mielummin kalkkilaastia. Stile Barocco nimellä myytävä laasti on siis valmistettu kalkista ja mineraaleista. Sitä on mahdollisuus saada useissa eri sävyissä ja kahdessa eri karkeusasteessa. Me valitsimme vaalean harmaan sävyn, joka itse asiassa näyttää meidän keittiössä suhteellisen tummalta, varsinkin iltasella. Suosittelen siis ehdottomasti lainaamaan värilaatat kotiin ja päättämään värin siellä. Myymälässä sitä on hyvin vaikea arvioida. Halusimme myös enemmän rouheutta seinään, joten valitsimme karkeamman Travertino tyypin laastista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA Lopputulos: Stile Barocco kalkkilaasti

Usein laasti myydään yhdessä asennuksen kanssa, mutta sen saa halutessaan laittaa myös itse. Me ostimme pelkän laastin ja sen levitykseen tarvittavat työvälineet. Itse emme kuitenkaan koko työtä tehneet vaan maalarimiehemme levitti laastin. Me sen sijaan teimme lopullisen silauksen levittämällä suojavahan. Laastin ilme ja siitä syntyvä kuvio riippuu aivan sen tekijästä. Tässä on siis mahdollisuus olla luova. Toki, jos epäilee omia taitojaan, kannattaa ehkä luottaa ammattiasentajaan, joka tekee varmasti samanlaista jälkeä kuin mallikuvissa. Meidän omasta tuli juuri sopivan “epätasainen” ja betomainen kuin halusimme. Se toi kivaa industrial-henkeä muuten hyvin moderniin mustavalkoiseen keittiöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarkempia työvaiheita en tässä nyt ala selostamaan, nimittäin siitä löytyy ihan video Decosin sivuilta. Sen verran voi sanallisesti kertoa, että laasti tosiaan levitettiin seinään kahteen kertaan siihen tarkoitetulla lastalla. Levityskertojen välissä laastin tuli kuivua vuorokausi. Kolme päivää viimeisen laastikerroksen jälkeen levitimme ensimmäisen kerroksen suojavahaa. Sitä voi laittaa useamman kerroksen riippuen siitä, kuinka paljon suojaa tarvitaan. Keittiön välitilassa oleva seinä on hyvin altis vesi- ja rasvaroiskeille, joten päätimme tehdä kaikki kolme kerrosta. Nyt se kestää paremmin aikaa ja on helpompi pitää puhtaana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiken kaikkiaan olemme kyllä hyvin tyytyväisiä valintaamme ja välitila on juuri sitä mitä haaveilimme. Laasti näyttää erilaiselta eri valoissa ja pinnan elävyys onkin se, josta minä henkilökohtaisesti kovasti pidän. Asennus olisi varmasti sujunut meiltäkin, jos siihen olisi vain ollut itsellä aikaa. Innostuin kyseisestä laastista kyllä sen verran kovasti, että joskus aion vielä käyttää sitä isompana pintana kotonamme. Decosilla näin mm. samalla tekniikalla tehdyn suihkutilan ja tulisijan, jotka olivat molemmat aivan upeita!

Kokonaiskuvia keittiöstä on tulossa myöhemmin, kun saamme tavarat kunnolla paikoilleen, mutta mitäs olette mieltä lopputuloksesta?

XOXO
signature

What do you think?

15 Comments
 • hiinanna
  September 21, 2014

  Superkaunis ratkaisu! Ei olisi tullut itsellä varmaan edes mieleen, laitankin korvan taa jos ja kun keittiöproggista joskus ilmenee. Nälkäisenä jään oottamaan lisää palasia teijän sisustuksesta!

  • casey
   September 21, 2014

   Kiitos! 🙂 lisää postauksia tulossa varmasti viikottain!

 • quiqui
  September 21, 2014

  Me tehdään parhaillaan keittiöremonttia. Välitilaratkaisu pitäisi vaan vielä päättää. Vaikeaa! Tämä on kyllä yksin hyvä vaihtoehto! Tosi kivan näköinen 🙂

  • casey
   September 21, 2014

   Vaihtoehtoja on siihen kyllä melkein liikaa! Suosittelen käymään Decosin liikkeessä, jos edes harkitsette tätä! Sieltä saa tosi hyvää palvelua ja ainakin minulle laasti näyttäytyi siellä ihan uudella tavalla 🙂

 • hhh
  September 21, 2014

  Makeen näkönen! Kuinka epätasainen pinta on suojavahan jälkeen, eli onko ruokaroiskeet ym helppo pyyhkiä pois? 🙂

  • casey
   September 21, 2014

   Kiitos! Ruokaroiskeet on helppo pyyhkiä pois nyt. Pinta on hyvin tasainen vaikka näyttääkin rosoiselta 🙂

 • H
  September 22, 2014

  Hei,
  onpa upea seinä! Voisin koittaa ylipuhua mieheni luopumaan laatta-ajatuksesta keittiön välitilassa. Valkoisena tuo sopisi meille hienosti! Kuinka paljon tuo tuli suunnilleen maksamaan? Entä maalasitteko parketin uudessa kodissanne? Oliko helppoa? Suunnittelemme parketin maalausta valkoiseksi ja aiemmassa postauksessasi näytti että olisitte päätyneet samaan ratkaisuun.
  Bongasin teidät rautakauppaostoksilla tässä hiljattain. Meillä uusi talo vasta remonttisuunnitelmien kohteena, vielä pitää hetki malttaa odottaa toteutusta! 🙂

  • casey
   September 22, 2014

   Kiitos 🙂 hintaa tarvikkeille tuli n. 170 euroa ja sillä hinnallahan se tulee valmiiksi jos itse tekee! Lattiasta tulossa erillinen postaus, mutta joo tosiaan ruskea parketti maalattiin valkoiseksi, enkä voisi olla tyytyväisempi. Se valaisi kämpän ihan uudella tavalla!

 • SM
  September 22, 2014

  Kaunis lopputulos! Olen samankaltaista pohtinut itsekin, mutta mietin vielä, miten käy, jos tuon haluaa parin vuoden päästä vaihtaa johonkin toiseen (esim. pelkkään lasiin)… Saako tuon helposti pois? Ja tuliko seinäpintaan kovin paljon massaa eli jos seinä jatkuu välitilan ulkopuolellekin, onko se välitilan kohdalta kovin koholla? 🙂

  • casey
   September 22, 2014

   Laastia levitetään hyvin ohuita kerroksia, joten mitään paksua massaa siihen ei synny. Itse en pysty vertaamaan miten koholle se tulisi, jos siinä jatkuisi normaali seinä vieressä, mutta epäilen muutamia millejä. Meillä oli puhetta vain siitä, että jos tämän päälle haluaa esim. laatat niin se onnistuu helposti. Jos tämän taas haluaa kokonaan pois, niin siinä voi olla isompi työ, mutta tarkan vastauksen saa varmasti liikkeestä! Kiitos 🙂

 • riina
  September 23, 2014

  Vau, todella upea lopputulos. Ja kuinka upea kaasuliesi, itsellä myös haaveissa. 🙂

 • ananas
  January 21, 2015

  Moi! tämä on jo vanha postaus mutta palaan aina ihastelemaan tuota välitilaa! Kiinnostaisi tietää miksi tämä kalkkilaasti oli (myyjän mukaan) parempi vaihtoehto välitilaan kuin mikrosementti? Tiedätkö onko hinnoissa eroa? Luuletko että tuon levittämiseen tarvitsee enemmänkin maalaustaitoja, mietin uskaltaisiko lähteä itse levittämääm vai tuleeko siitä helposti tökerön näköinen… Kiitos vastauksista 🙂

  • Kaisa
   January 23, 2015

   Moikka! Mä en valitettavasti osaa sanoa miksi se oli parempaa. Kerroin mihin tarkoitukseen haluan mikrosementtiä ja myyjä suositteli automaattisesti kalkkilaastia. Mikrosementin hintaa en sitten lähtenyt edes kyselemään, joten siitäkään minulla ei ole antaa vastausta :/ Varmasti ks. liikkeestä saa esim. sähköpostilla vastaukset 🙂 Mä uskon, että levitys onnistuu ihan tavalliselta tallaajaltakin. Näin erään blogipostauksen, jossa vastaava seinä oli toteutettu itse ja se oli onnistunut hyvin! Me haluttii pelata varman päälle ja säästää omaa aikaa ja energiaa teettämällä työ remonttimiehellä. Hänet oli kuitenkin valmiiksi palkattu jo muihin hommiin, joten siinä mielessä tää oli looginen ratkaisu!

   • Anni
    April 25, 2020

    Upea välitila! Kuinka se on kestänyt aikaa? 🙂 Onko vaha suojannut hyvin? Harkitsen samanlaista omaan kohteeseen.

    • kaisaturunen
     April 27, 2020

     Me asuttiin ks. asunnossa vaan vuoden päivät 🙂 Mutta sen aikaa kesti hyvin! Nyt meillä samaa laastia yläkerran kylpyhuoneessa kahdessa seinässä (lavuaariseinä) ja kestänyt kyllä tosi hyvin! Väriä valitessa kannattaa ottaa huomioon, että lopputulos oli meillä ainakin molemmilla kerroilla tummempi mitä odotettiin. Tuossa välitilassa vaaleaharmaa ja kph valkoinen, mutta sekään ei missään nimessä näytä nyt valmiina valkoiselta vaan enemmän vaalean harmaanbeigeltä 🙂 Istuu kyllä hyvin meidän marmorilaattojen kaveriksi.

Previous
September list
Sisustuslaasti keittiön välitilassa