SS15 – Värit, kuosit ja efektit

Tässä lupaamani kakkososa trendipaketista. Puhutaan hieman väreistä ja kuoseista. Trendivärejä tuntuu joka sesongissa olevan pilvin pimein, mutta kokosin tähän nyt muutamia suosittuja sävyjä näytöslavoilta. Näiden lisäksi esimerkiksi sininen on suuressa roolissa denim-trendin ansiosta. Jos sinulta jäi väliin paketin ensimmäinen osa, joka käsitteli mm. juuri materiaaleja, löydät sen täältä.

VÄRIT

SI MODA TRENDIT KHAKI

Armeijavaikutetteet näkyvät myös sesongin väripaletissa. Vihreät khakisävyt ovat tämän kauden uusi musta. Ne toimivat asuissa pieninä määrinä tehosteväreinä, mutta myös laajana pintana koko asussa. Kokeile rohkeasti yhdistää eri vihreän sävyjä keskenään. Hiuksia ei ole tarvetta värjätä punaisiksi, vaikka punapäät kantavatkin vihreät vaatteet omasta mielestäni parhaiten.

SI MODA TRENDS NEUTRALS

Jos minun tulisi valita mustan lisäksi vaatekaappiini vain muutama väri, olisi ne ehdottomasti jotkut tästä paletista. Hailakat, neutraalit sävyt mielletään yleensä meidän varovaisten suomalaisten suosimiksi sisustusväreiksi, mutta oikein käytettynä ne ovat hyvinkin dynaaminen yhdistelmä vaatteissa. Juju on yhdistellä samassa asussa sävyjä, jotka ovat hyvin lähellä toisiaan tai sitten keskittyä yhteen sävyyn ja panostaa vaatteen materiaaliin, joka tekee kokonaisuudesta eläväisen. Aion ehdottomasti yrittää kasata omasta kaapistani vastaavanlaisen yhdistelmän.

SI MODA TRENDS PASTELS

Pastellivärien voittokulku jatkuu yhä. Tänä keväänä ne ovat ehkä aavistuksen voimakkaampia ja nyt niitä sopii miksailla myös keskenään. Rohkeimmat vievät trendin niin pitkälle, että myös silmämeikki myötäilee asun väritystä. Ehdottomasti suloisin yhdistelmä on pastellisävy ja ruudullinen Gingham-kuosi, josta lisää myöhemmin.

SI MODA TRENDS WHITE

 

Talvikauden kääntyessä kohti kevättä vaihtuvat vaatteiden väritkin automaattisesti vaaleisiin. Valkoinen ei ole mikään uusi ja mullistava trendiväri, mutta tämän kevään näytöksissä nähtiin poikkeuksellisen paljon täyspitkiä valkoisia asuja. Jos siis mielit kokovalkoistatrendiä kokeilla, niin muista pitkät lahkeet/helmat sekä pitkät hihat. Viimeistele asu vetämällä hiukset napakasti taakse poninhännälle ja sujauttamalla jalkaan joko nudensävyiset tai valkoiset kengät.

_____

KUOSIT & EFEKTIT

Efekti ei ole sanana ehkä paras mahdollinen tässä kohtaa, mutta oli jotenkin äärettömän vaikea löytää yhtä sanaa kuvailemaan sekä hapsuja että läpikuultavaa kangasta. Joten nyt puhutaan sitten kuoseista ja efekteistä. Tässä omat poimintani näytöslavoilta.

SI MODA TREND STRIPES

Raita, tuo kevätsesongin klassikko. Raitapaitoja vilahtelee sinisten farkkujen kaverina katukuvissa varmasti joka kevät, joten ei ole ihme, että raidoista puhutaan tänäkin keväänä. Uutta tvistiä raitoihin tuovat eri paksuisten ja eri väristen raitojen yhdistely sekä raitakankaan leikkisä käsittely ilman tarkkaa kohdistusta. Kuka sanoi, että raitojen tulee aina kulkea suorassa?

SI MODA TRENDS FLOWERS

Myös kukkakuosi julistetaan trendikkääksi joka ikinen kevät, mutta tänä vuonna se saa ekstrabuustia 70-luvulta. Mieti suuria näyttäviä kukkia, rohkeita (retroja) värivalintoja ja samaa kuosia päästä varpaisiin. Valitsemalla mekon tai rohkean kukkatakin pääset kätevästi trendiaallon harjalle yhdellä vaatekappaleella. Kaksiosainen kukkakuosipuku on kuitenkin se optimaalisin valinta.

SI MODA TRENDS FRINGE

Kukkakuosien lisäksi hippien kultakausi tuo mukanaa myös hapsukkaat vaatteet ja asusteet. Parhaiten tämä toimii mokkaisissa tai virkatuissa kokonaisuuksissa. Hapsulaukku on helpoin (ja tylsin) tapa lähteä hippijengiin mukaan, mutta hapsuinen poncho vie sinut samantien joukon kärkeen. Mieti näyttäviä, pitkiä hapsuja vasten paljaita, päivettyneitä sääriä.

SI MODA TRENDS GINGHAM

Ginghamilla tarkoitetaan tyypillisesti puuvillakangasta, johon on kudottu valkoisella ja jollain toisella värillä pientä ruutukuosia. Tätä voisi kutsua myös jonkin sortin keittiökuosiksi, sillä useimmiten Ginghamia näkee nimenomaan keittiötekstiileissä ja esiliinoissa, mutta myös esimerkiksi miesten kauluspaidoissa. Kevään näytöksissä kuosia oli käytetty niin jakkupuvuissa kuin rennoissa paitamekoissakin. En rehellisesti sanoen tiedä kuinka kova sana tämä suloinen ruutukuosi tulee olemaan tänä keväänä, mutta omaan makuuni se on juuri sopivan leikkisä ja toivoisin näkeväni sitä edes ripauksen Helsingin kaduilla.

SI MODA TRENDS SHEER

Let it sheer! Monet muotitalot suosivat tänä keväänä kangasvalinnoissaan hyvinkin läpikuultavia materiaaleja. Rohkeita valintoja nähtiin useammaltakin taholta ja monessa kohtaa jäi katsojan päätettäväksi näkyikö jotain liikaa vai ei. Tämän trendin kokeiluun on ehdottomasti mietittävä sopiva tilaisuus ja kokonaisuuden on oltava huolella suunniteltu. Intiimitpaikat on kaikkien syytä pitää peitettynä, mutta muita rajoituksia ei ole. Tässä mitataan lähinnä vaatteenkantajan omaa rohkeutta.

Yleisön pyynnöstä erillinen “must have items”- postaus tulossa vielä myöhemmin!

kuvat: style.com & Pinterest

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Annie
  February 23, 2015

  Hei kiitos, vaikka tulee itsekin muotiviikkoja ja trendejä kohtalaisen ahkerasti seurattua, on kiva nähdä toisen ajatuksia ja koontia näistä. Tänä keväänä erityisesti Chloen ja Marc Jacobsin näytökset oli suosikkeja, pitsiä aion ehdottomasti käyttää ja katsotaan, jos saisin enemmän syksyn väriksi mieltämäni army greenin toimimaan keväälläkin. 🙂 Mielenkiinnolla odottelen must have items -postausta!

  • Kaisa
   February 23, 2015

   Toi on muuten totta, että army green on mullakin ollut tätä ennen aina se syksyinen väri! En tullut edes ajatelleeksi. Kiva kuulla, että tykkäsit. Kolmas postaus tulee varmaan tässä viikon sisään, kunhan löydän sopivan hetken sen kasaamiseen 🙂

 • jaana
  February 26, 2015

  Nää postaukset on kyllä aivan ihania! Kunnon muistilista keväälle 😉 Kiitos!

Previous
Suede skirt