Stailauspäivä Oopperatalolla

*Yhteistyössä Suomen Kansallisooppera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Äänimies valmiina, kamera valmis, KÄY!*

Hermostuneisuus kuuluu äänestäni, en ole ennen ollut ihka oikeiden videokameroiden edessä. Vastaan haastattelukysymyksiin paniikissa ja jälkeenpäin mietityttää mitä tulin sanoneeksi. Ehkä se meni ihan hyvin. Kaikki ymmärtävät, että ensikertailainen ei ehkä hallitse hommaa täydellisesti. Mutta hetkinen, mitä minä hermoilen, kun oma tehtäväni on naurettavan helppo verrattuna siihen lukijaani, joka on itse asiassa tämän tarinan pääosassa. Tarinan, jossa hänestä kaivetaan esiin todellinen jääprinsessa. Ja hän suoriutuu siitä ensikertalaisena, täydellisesti. Hämmentyneenä katson, kuinka 15-vuotias tyttö seisoo täysin varpaillaan kameran edessä, kuin se olisi maailman luonnollisin asia… 

SI MODA OOPPERA STAILAUSPÄIVÄ 000

Palataampa ajassa hieman taaksepäin. Hetkeen, jolloin järjestin blogissa arvonnan, jonka voittaja pääsi kanssani tutustumaan Suomen Kansallisoopperan upeaan pukuvarastoon. Tämän lisäksi päivään kuului stailausosuus, jossa vain mielikuvitus oli rajana. Arpaonni osui tällä kertaa Tian kohdalle. Vaihdoimme kuulumisia ennen varsinaista kuvauspäivää sähköpostin välityksellä ja kerroin hänelle hieman omista ideoistani. Halusin ehdottomasti lähteä luomaan balettiasua ja Tia oli hyvin samoilla linjoilla. Kolmesta inspiraatiokollaasistani Tia valitsi sen, jossa yhdistyi balettilegenda Anna Pavlova sekä jäänhohtoinen Lumikuningatar-baletti.

Kuvauspäivän tunnelmat olivat alkuun hyvin jännittyneet, mutta jännitys laukesi hyvin nopeasti tällä upealla porukalla. Mukana oli myös toinen bloggaaja Outi Pyy sekä hänen lukijansa Tintti sekä tietenkin kuvausryhmä ja Kansallisoopperan edustaja. Alkuhaastattelujen jälkeen siirryimme suoraan pukuvarastoon, jolloin itse stailaushaaste pärähti kunnolla käyntiin. Balettilookkia varten lähdin heti etsimään oikeanlaista tutua. Meillä kävi sen suhteen melkoinen tuuri, kun juuri oikean sävyinen asu löytyi Tian koossa. Enemmän päänvaivaa aiheuttivat asusteet, joita soviteltiin pitkään ennen kuin oikeat löytyivät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun asu oli koruja ja muita asusteita myöten kasassa, suuntasimme Tian kanssa meikkaajan luo. Halusin meikillä luoda Tiasta klassisen kaunottaren, jossa kuitenkin yhdistyi Lumikuningattaren hyinen olemus. Monta ammattimeikkaajaa tavanneena en osannut odottaa minkälaisia taitureita Kansallisoopperan maskeeraajat ovat, vaikka heitä meille etukäteen kehuttiinkin. Pikainen vilkaisu inspiraatiokuvaani ja meikkaaja oli jo työn touhussa. Ilman ainuttakaan uudelleen vilkaisua hän loihti tismalleen sellaisen meikin, josta olin haaveillut. Ja tosiaan selvennykseksi, meikkiin meni about puoli tuntia!

Kun lopulta saimme koko lookin kasaan en ollut tunnistaa Tiaa (eikä hän itseään). Mieletöntä minkäsia rooleja ja hahmoja sitä voikaan meikillä, peruukilla ja vaatteilla luoda. Tia asteli jääprinsessana kameran eteen loppukuvauksia ja -haastattelua varten. Siinä kohtaa minä en voinut kuin hämmästellä, miten hän suoriutui koko hommasta kuin vanha tekijä. Näistä kuvista näkee hyvin, miten Tia oikein eläytyi hyiseen rooliinsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten stailauskilpailu-postauksessa jo mainitsin, on nyt tarkoitus äänestää minun ja Tian sekä Outin ja Tintin lookkien välillä. Kumman bloggaajan stailaama kokonaisuus miellytti enemmän? Hyinen jääprinsessa vai Joan of Arc, Orléansin neitsyt?

Äänestää voitte Suomen Kansallisoopperan facebook-sivulla TÄÄLLÄ. Äänestyy tapahtuu tykkäämällä suosikkilookin kuvaa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 21.12.2014 asti. Äänestäjien kesken arvotaan kaksi kahden lipun lippupakettia oopperaan tai balettiin. Lipuilla voisi esimerkiksi lähteä katsomaan Kansallisoopperan seuraavaa ensi-iltaa, joka on Ovela kettu. Kyseisen näytöksen innoittamana on syntynyt myös uusi astiasto Iittalalle ja se tulee myyntiin ensi-illan alla tammikuussa.

Loppuun vielä video tästä upeasta päivästä. Siitä näkee kuvia paremmin, minkälainen päivä meillä kaiken kaikkiaan oli ja miten kummankin lukijan lookit lopulta syntyivät.

Kiitos Tia, Outi ja Tintti sekä tietysti Suomen Kansallisooppera.  Oli unohtumaton päivä!

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Emma
  December 18, 2014

  Siis tätä postausta lukiessa ja etenkin videoo kattoessa tuli semmonen olo että MIKSI multa on menny tää kisa ihan ohi?! Tuolla olis ollu maailman ihaninta olla mukana (enkä ollenkaa tienny ennen tätä hetkeä että mussa on tämmönenkin puoli :-D)! Ja plus vielä, että sun pitäisi hymyillä ja nauraa enemmän kuvissa! Videolla näytit niin ihanan iloiselta ja onnelliselta kun naureskelit, mutta kuvissa niitä ilmeitä näkee harvoin..!

  • Kaisa
   December 22, 2014

   Voi että! Ensi kerralla sitten 🙂

 • Marianne
  December 18, 2014

  Vau!! Teillä on varmasti ollut ihana päivä 🙂

Previous
Meikkivoide talvi-iholle