Streets of London

*Yhteistyössä Momondo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin viime viikolla toista kertaa elämässäni Lontoossa (täällä ekan reissun postaus) ja fiilikset seuraavanlaiset:

:: Heathrown lentokenttä tuntui vähemmän pelottavalta. Se oli jopa yllättävän selkeä ja viihtyisä.

:: Viimeksi kuljin kentältä keskustaan junalla, nyt taksilla. Suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa varsinkin perjantain ruuhka-aikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

:: Oxford streetiltä löytyy shoppailtavaa vähän pienemmälle kuin isommallekin budjetille. Suosittelen kuitenkin välttämään kadulle menemistä lauantaina puolilta päivin, ahdistumisen vaara on suuri.

:: Kyseiseltä kadulta löytyy mm. mahtavan kokoinen Topshop, Urban Outfitters, River Island ja muut ketjuliikkeet sekä valtavia tavarataloja kuten Selfridges.

:: Omia suosikkejani ovat mm. brittien kenkäkaupat kuten Dune.

SI MODA STREETS OF LONDON 00OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

:: Kaupunki on valtava ja myös ravintoloita on tajuton määrä. Suosittelen ehdottomasti kyselemään tutuilta vinkkejä hyvistä paikoista ja varaamaan pöydän etukäteen.

:: Me nautimme lauantaina päivällisen Pizza East ravintolassa. Nimestä huolimatta kyseessä ei ollut pikainen pizzapaikka, vaan erittäin fresh ja ihana ravintola. Kukaan meistä ei edes tilannut pizzaa.

:: Omalta lautaseltani löytyi mm. herkullista avokadosalaattia ja mustekalaa lime-aoilin kanssa. Jälkiruoasta ei ole kuvaa, mutta karamellisoitu suklaakakku merisuolalla höystettynä saa varmasti kuolan valumaan ilman kuviakin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

:: Lontoossa tosiaan ihmisiä riittää ja ruuhkat ovat melkoiset, siitä syystä suosittelen lämpimästi julkisten kulkuneuvojen käyttöjä. Metrokartta saattaa alkuun hirvittää, mutta se on oikeasti nopein tapa päästä paikasta toiseen.

:: Viisainta on ostaa ja lataa Oystercard jo heti kentällä.

:: Kuulemma myös busseilla liikkuminen on kätevää, mutta itselläni ei ole tästä kokemusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monet tulevat varmasti Lontooseen hyvinkin pikaisille visiiteille, joiden aikana ei ole mahdollisuutta kiertää Lontoota ristiin rastiin ja ihastella perinteisiä nähtävyyksiä. Tässä muutama pieni vinkki kiireiselle matkaajalle:

:: juo aamukahvisi hotellin aulan sijaan paikallisessa kahvilassa, voit samalla katsella kaupungin menoa ja ihmisvilinää.

:: nappaa eväät PRET-ketjun kahvilasta. Ota jälkkäriksi Coconut macaroonseja, ne on tautisen hyviä!

:: Selfridgesin tavaratalo on legendaarisen Harrodsin ohella mielestäni käymisen arvoinen. Äärimmäisen tiukalla aikataululla suosittelen jättämään mahdolliset ostokset Heathrown lentokentälle, joka tarjoaa shoppailulle oikein hyvät puitteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä kertaa Lontoon-matkan tarkoituksena oli tosiaan tutustua paremmin muihin bloggaajiin ja kerätä materiaalia uuteen blogiosoitteeseen. Vaivaiset 48 tuntia kestänyt reissumme oli temmoltaan aivan yhtä vilkas kuin Oxford street lauantai-iltapäivästä.  Vaikka itse kaupungin ihastelu jäikin tällä kertaa hyvin vähälle oli matka onnistunut ja erittäin antoisa. Sen mahdollisti meille Momondo, joka on siis kansainvälinen matkahakusivusto. Momondon avulla on kätevä vertailla eri lento- ja matkahintoja ympäri maailmaa. Esimerkiksi lennot Helsingistä Lontooseen löydät täältä. Olen itse aikaisemmin käyttänyt moniakin eri matkahakusivustoja, mutta harvemmin sitä on heti saanut samalle sivulle näkyviin edullisimpien lentojen lisäksi myös säätilan paikanpäällä sekä esimerkiksi hintavertailun Suomen ja Lontoon julkisista kulkuvälineistä. Yleensä sitä tulee etsittyä vastaavia tietoja muilta sivuilta lentojen varaamisen jälkeen, mutta Momondolla ne löytyvät kätevästi samasta paikasta.

Haluan vielä joskus matkustaa Lontooseen kolmannen kerran ja silloin minun on ehdottomasti päästävä kokemaan sekä Camden town että Notting Hill. Molemmat kun ovat aikaisemmilla kerroilla jääneet ajanpuutteen vuoksi väliin. Onko teille Lontoo tuttu kohde? Löytyykö vinkkejä tai suosikkipaikkoja?

Kuvat: minä, Linda Juhola ja Vilma P.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Maine
  October 10, 2014

  Olen käynyt Lontoossa monen monta kertaa. Lemppari paikkojani ovat Notting Hill ja Covent Garden. Kannattaa myös katsastaa kaupungin ihanat puistot, erityisesti Regent Park! Myös Itä-Lontoosta kannattaa käydä tutustumassa erityisesti Sunday Marketiin, sieltä voi tehdä mielettömiä löytöjä!!

 • Lali
  October 11, 2014

  Amazing pictures, you look really beautiful. 🙂
  Happy weekend, Lali

Previous
Color favorite