Studentfest klänning

Meillä vietetään parin viikon päästä ylioppilasjuhlia, kun nuorin siskoni saa lakin päähänsä. Omista juhlistani on kulunut jo 7 vuotta, mutta muistan yhä tarkalleen millainen mekkoni oli. Valkoinen pitsinen kotelomekko, joka oli itse asiassa yksi ensimmäisistä itse tekemistäni mekoista. Olen vuosien varrella tehnyt aika monta mekkoa, mm. toiselle siskolleni ylioppilasmekon. Sekin oli valkoinen. Tällä hetkellä ompelen nuorimman siskoni mekkoa ja valkoinen teema jatkuu. Jotenkin olen mieltänyt valkoisen juhlamekon aina ylioppilaan mekoksi (toki morsiamen myös). Ruotsissahan se on ihan tapa pukeutua omissa ylioppilasjuhlissa valkoisiin. Minusta se on ihanan raikkaan näköinen mustavalkoisen lakin kera. Värikkäillä kengillä ja laukulla voi sitten piristää asua. Siskolle löydettiinkin tosi kivat kultaiset sandaalit.

Etsiessäni inspiraatiota mekon tekoon tallensin muutamia kuvia tällä hetkellä tarjolla olevista valkoisista juhlamekoista koneelleni. Kollaasissa kiteytyy aika hyvin asiat, joita tällä hetkellä mekoissa kovasti fiilistelen. Ensimmäiset kaksi ovat ihanan liehuvia ja kevyitä. Tyttömäiset pienet frillahihat tekevät muuten hyvin yksinkertaisesta mekosta näyttävän. Kaksi seuraavaa ovat ensimmäisten täysiä vastakohtia. Mallit ovat huomattavasti kulmikkaampia ja modernimpia. Mangon laatikkomaisessa kotelomekossa on hauskana yksityiskohtana tuo pieni “kolmio-aukko” tuossa keskellä.

Isabel Marantin boheemityyli sopii valkoisiin mekkoihin loistavasti ja olenkin kuolannut tätä hänen luomustaan moneen otteeseen. Myös boheemit maximekot sopivat mielestäni kesäjuhliin, jos tilaisuus ei ole liian virallinen. Pitsi on hyvin klassinen valinta valkoisen mekon materiaaliksi. Thakoonin mekossa yhdistyy loistavasti valloillaan oleva “yömekko-trendi” ja valkoinen pitsi. Harmi vaan, että hinta on aika suolainen. Kollaasin mekkojen hintahaitari onkin aika suuri. Edullisin taisi pyöriä siinä 30 euron paikkeilla, kun taas tuosta Chloen omasta saa pulittaa monta tonnia.

Vaikka ompelemani mekko onkin saanut inspiraationsa mm. näistä kollaasin kuvista, ei se kuitenkaan ole suoranaisesti minkään näistä kopio. Sen verran voin paljastaa, että siskolle on tulossa miltei maximittainen mekko, jossa on aavistus pitsiä. Kuvia valmiista mekosta näette sitten myöhemmin.

SI MODA WHITE PARTY 

Zara // Chloé (net-a-porter) // Mango // River Island // Isabel Marant (net-a-porter) // Topshop // Zara // Thakoon (net-a-porter)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • S
  May 19, 2014

  Mitä mieltä olet siitä, että etiketin mukaan ylioppilasjuhliin ei tulisi laittaa pitkää juhlamekkoa, kun ovat kerta päiväjuhlat? Itsellänikin on samat juhlat tulossa, ja suunnittelin laittavani maksimekon päälle, mutta nettikeskusteluja luettuani tämä jäi häiritsemään… :/

  • casey
   May 19, 2014

   Etiketit on aina hyvä muistaa, mutta myös se ettei niitä kannata lukea ihan sanasta sanaan 🙂 Maximekot ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja juhlavaatteita päiväjuhlissa, joten en näe mitään syytä mikset sitä voisi laittaa! Kunhan varmistaa ettei mekko ole liian iltapukumainen niin se sopii loistavasti päivätilaisuuteen. Maximekot ovat siitäkin käteviä alkukesän juhliin ettei tarvitse panikoida valkeita sääriä ja metsästää kauniita ihonvärisiä sukkahousuja (jos niitä nyt on edes :D).

Previous
NEW IN
Studentfest klänning