*Yhteistyössä Libresse

Pari viikkoa sitten kerroin teille suhteestani muotiin ja inspiraationi lähteistä kautta aikojen (täällä). Tällä kertaa sain haasteen paljastaa tyyli-ikonini. En tiedä kuinka moni osaa nykyään nimetä oman tyyli-ikoninsa. Tuntuu, että ennen ne olivat enemmän sääntö kuin poikkeus. Nykypäivänä eri somet ovat mahdollistaneet sen, että ihmiset voivat seurata niin helposti monia eri julkisuuden henkilöitä sekä tavallisia ihmisiä Instagramista, blogeista ja Pinterestistä, ettei siinä ehdi muodostua sitä yhtä ja tiettyä ikonia.

En itsekään koe mitenkään suuresti fanittavani ketään, mutta on monia upeita naisia, joita ihailen. Sekä heidän tyylinsä että saavutuksensa saavat huomioni. Nämä vahvat, määrätietoiset naiset ovatkin itselleni niitä parhaita motivaation lähteitä, kun elämä potkii päähän ja tunnen olevani pahasti hukassa. Pienen harkinnan jälkeen valitsin tähän postaukseen kuitenkin yhden tietyn henkilön, joka erityisesti bloggaamisen ja tyylin suhteen on antanut minulle inspiraatiota jo vuosien ajan. Itse asiassa muistan täydellisesti sen hetken, kun luin Etelä-Ruotsissa asuessani viikottain ilmestyvän naistenlehden artikkelia, joka kertoi nuoresta bloggaajasta nimeltä Elin Kling. Siinä hetkessä päätin perustaa myös oman blogini.

SI MODA STYLE ICON

Elin Kling on alusta alkaen ollut minulle erityisen suuri inspiraation lähde pukeutumisen suhteen. Less is more on lause, jota usein toistelen aamulla mielessäni ja koen, että osittain tämä minimalistisuuden ihannointi on peräisin tältä naiselta. Elin on tunnettu yksinkertaisista ja klassisista asuista, jotka oikein huutavat sanaa “fashion” ja “chic“. Hänellä, jos jollain on varmasti se oikeasti täydellinen ja toimiva vaatekaappi. Tämä upea nainen sai myös pitkän polkan näyttämään mielestäni tajuttoman hyvältä ja hänen takiaan olen joskus jopa haavellut vaaleista hiuksista. (Ne vaan näyttävät niin paljon paremmilta all black -asujen kanssa).

Mutta ennen kaikkea olen ihaillut sitä, miten tämä nainen on ennakkoluulottamasti puskenut itseään elämässä eteenpäin. En tietenkään tiedä kaikkia taustoja, mutta kaikki hänen saavutuksensa ovat varmasti olleet kovan työn takana ja hän on todellakin ansainnut ne. Blogimaailman alkuaikoina hän haistoi ensimmäisten joukossa mahdollisuudet kaupallistua ja tehdä tästä uran. Kun hänen oma lehti ja mallisto aikoinaan ilmestyivät olin vakuuttunut siitä, että kovalla työllä ja uskolla pääsee elämässä mihin vaan.

Viime vuosina olen lukenut hänen blogiaan tai tarkemmin sanottuna The Wall-sivustoa harvakseen. Koin hieman etääntyväni tästä tyyli-ikonistani, koska elämäntilanteemme olivat hyvin erilaiset. Oma perheellinen elämäni vs. hänen muotipainotteinen elämänsä NYCissä. Toki naisen tyyli on ihastuttanut minua kaikki nämä vuodet elämäntilanteiden erilaisuudesta huolimatta. Viime kesänä bongasin Instagramista hänen menneen naimisiin ja tänä vuonna suloisen vauvakummun. Oli jotenkin ihana huomata, että kaiken sen upean uran keskellä hän halusi kuitenkin myös niitä ns. perinteisiä asioita. Naimisiin ja perheen rakkaimman ihmisen kanssa.

Ehkä tämä toi hymyn huulilleni erityisesti siitä syystä, että se oli kaikessa inhimillisyydessään loistavaa vastapainoa sille, miten nykypäivänä monet isot ulkomaiset bloggaajat elävät reissujen ja juhlien täyttämää elämää, joihin ei perhe oikein sovi. Näihin bloggaajiin on välillä vaikea samaistua, vaikka tyylillisesti henkilö kiinnostaisikin. Osa heistä ei ehkä kaipaakkaan elämäänsä perhettä nyt tai ehkä koskaan ja se on tietysti ymmärrettävää, koska valintakysymyksiähän nämä ovat. Omalla kohdallani Elin Klingin ja muiden määrätietoisten, yrittäjähenkisten naisten etapit myös yksityiselämässä herättävät kunnioitusta. Ne antavat motivaatiota ja uskoa siihen, että nykypäivänä on mahdollista olla sekä hyvä äiti että tehdä menestyksekkään uran.

Onko teillä joku tietty tyyli-ikoni? Vai saatteko inspiraatiota useilta eri henkilöiltä/useista eri paikoista? Muoti-ikoneja voi varmasti bongailla kasapäin muotiviikoilta ja siitä syystä minulla onkin ilo vinkata “Are you a fashionista” -pelistä, jossa on mahdollisuus voittaa matka Lontoon muotiviikoille!

kuvat: Pinterest

Simoda

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
Previous
Striped mini