Suloinen satiini

SI MODA SATIN 2

Ensimmäinen vinkkini kevään ja kesän juhla-asuihin on satiini. Tuo klassinen juhlamateriaali on taas tekemässä tuloaan ja on jo nyt hurmannut minut uusilla ihanilla muodoillaan. Viiden vuoden takaiset lyhyet minimittaiset ja olkaimettomat satiinimekot saa yhä edelleen pysyä siellä kaapin perukoilla, mutta esimerkiksi haalarissa ja housupuvussa se näyttää aivan uskomattoman elegantilta ja kauniilta.

Satiini on monellakin tapaa haastava materiaali, mutta erityisesti kiiltonsa vuoksi. Se voi näyttää epäonnistuessaan erittäin halvalta, joten sen kanssa pitää olla tarkkana. Satiinista vaatetta ostaessa kannattaa ensimmäisenä kokeilla kuinka pahasti kangas rypistyy nyrkkiin puristettaessa. Jos siihen jää järkyttävän kokoiset rypyt, suosittelen jättäämään vaatteen kauppaan. Todennäköisesti vaate olisi puolen tunnin käytön jälkeen päälläsi sen näköinen, kuin se ei olisi koskaan silitysrautaa nähnytkään.

Satiinisen vaatteen istuvuuden kanssa kannattaa myös olla tarkkana. Trendikkäin satiini on tällä hetkellä hyvin laskeutuvaa, melko ohutta (!!) ja toimii parhaiten hieman väljissä vaatteissa. Unohda siis ne tyköistuvat, paksusta satiinista valmistetut puvut ja etsiä ilmavan kevyitä satiiniunelmia. Omalle kropalleni spaghettiolkaiminen väljä pikkumekko voisi olla se paras valinta, mutta toisaalta myös satiininen jumpsuit tai housupuku houkuttelisivat. Kivijalkamyymälöistä en kovinkaan montaa potentiaalista vaihtoehtoa ole löytänyt, mutta mm. Asokselta löytyy satiinisia ihanuuksia vaikka kuinka paljon ja erityisesti näissä upeissa nuden eri sävyissä.

kuvat: Pinterest & ASOS (kolme keskimmäistä)

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Cherry Blossom