SI MODA ITSERUSKETTAVAT VOITEET 2016 4Kuten edellisessä postauksessa jo mainitsin, kesämekot huutavat kesäihoa ja koska sitä aurinkoa ei aina ole tarjolla tai siinä ei ehdi/halua varsinaisesti kylpeä on kiva, että kaapista löytyy sopivat korvikkeet aidolle rusketukselle. Ja nimenomaan sellaiset, joilla saa mahdollisimman luonnollisen näköisen päivetyksen.

Muita kriteerejäni itseruskettaville on siedettävä, mielellään jopa hyvä tuoksu, tahraamattomuus (lakanat kiittää), nopea kuivuminen ja helppo levitettävyys. Näiden lisäksi tuotteen tulee ehdottomasti olla sellainen, joka ei aiheuta mitään ihoärsytyksiä. Tämä onkin se haastavin kriteeri, koska sitä on mahdoton tietää etukäteen, mitkä tuotteet sopivat iholleni ja mitkä eivät. Käytin aikoinaan vuosia ACO:n tumman ruskeassa tuubissa olevaa itseruskettavaa, mutta jostain syystä se ei enää iholleni käy (liekö koostumus muuttunut vai mitä).

SI MODA ITSERUSKETTAVAT VOITEET 2016 3Tällä hetkellä käytössä on uusi suosikki Vita Liberatan Selftanning lotion. Ostin sen keväällä Stockalta ja tykästyin heti ensi levityksellä. Alla olevasta kuvasta näette, että iholle levitettäessä voide on ihan läpikuultavaa ja väritöntä, mutta sillä saa melko nopeasti kauniin päivetyksen. Väri tummuu muutamien tuntien kuluessa ja syvenee joka levityskerralla. Yleensä kaksi levityskertaa riittää tekemään omalle iholleni sopivan tumman päivetyksen, joten tämän kanssa ei todellakaan tarvitse lotrata viikkotolkulla. Voide on samettisen pehmeää ja kuivuu nopeasti. Tämä on ehkä ensimmäisiä itseruskettavia, jonka alle en ole kaivannut tavallista kosteusvoidetta. Se onkin iso plussa se, säästää aikaa mukavasti!

SI MODA ITSERUSKETTAVAT VOITEET 2016 1Kevyempää rusketusta varten kaapista löytyy ACOn sunkissed bodylotion, jota käytän satunnaisesti silloin, kun tavoitteena on vain pieni hehku iholle. Tästä tuotteesta ei nimittäin ainakaan omalle iholleni tule synny kovinkaan kummoista päivetystä. Iholle levitettynä tämä on hieman paksumpaa ja kermaisempaa sekä ehkä jopa hieman kosteuttavampaa kuin tuo Vita Liberata. Jos pelkäätte, että itseruskettavien lopputulos on liian tumma, niin suosittelen kokeilemaan tätä ensin 🙂

SI MODA ITSERUSKETTAVAT VOITEET 2016 2

Itseruskettavien lisäksi kaapista löytyy kaksi tuotetta, jotka ovat olleet kovassa käytössä nyt kesällä. Molemmat ovat peräisin Lumenelta*. Ihon sävyn heleyttäjä (Skin tone perfector) toimii minulla kesäisin meikkivoiteen korvaajana sekä ikään kuin kasvojen itseruskettavana, vaikka toki pesen tämän joka ilta kasvoilta pois. Varsinaisia itseruskettavia en kasvoilla käytä herkän ihoni vuoksi ja ihohuokosten tukkeutumisen pelossa. Ihon sävyn heleyttäjä on kevyempi vaihtoehto meikkivoiteelle ja monesti sekoitankin tätä hieman kosteusvoiteeni sekaan niinä aamuina, jolloin en ole muuten meikkaamassa. Iho saa siitä kauniin päivetyksen ja sen väri tasoittuu hieman, mutta näyttää kuitenkin lähes meikittömältä. Tämä tuote on ollut käytössäni jo monia vuosia ja joka kesä kaivan sen uudelleen esille.

Lumenen Shimmering BB body lotion sen sijaan on uusi tulokas kaapissani, mutta olen jo nyt hyvin koukuttunut siihen. Omistan melko läpikuultavan ihon ja erityisesti säärissä verisuonet (ja mahdolliset suonikohjujen alut) kuultavat häiritsevästi läpi. Tällä voiteella niitä saa kivasti häivytettyä ja samalla iholle tulee kaunis heleä päivetys. Voisi kuvitella, että tämä tahraisi pahasti vaatteita, mutta ainakaan itselläni tuote ei ole kuivumisen jälkeen tahrinut vielä yhtään mitään. Monesti levitän tätä aamulla säärille ja pesen sitten illalla suihkun yhteydessä pois. Ainoa pieni miinus tuotteessa on ehkä hieman liiallinen glitterin määrä. Vähempikin kimallus riittäisi omille säärilleni 🙂

Mitäs itseruskettavia teiltä löytyy, jos sellaisia tykkäätte käyttää? Mieleni tekisi seuraavaksi testata sitä paljon hehkutettua For all my eternity-itseruskettavaa. Onko teillä kokemuksia siitä?

(*tuotteet saatu)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Karita
  July 12, 2016

  For all my eternity ei kyllä mielestäni oo kaiken sen hypen arvonen. Se on vaahto, joka värjää ihon periaatteessa heti ja vielä aika tummaksi. Kuiviin kohtiin se jämähtää kun mikäkin, eikä se oo oikeestaan ollenkaan kosteuttava. Hyvä puoli siinä on hajuttomuus levitysvaiheessa, mutta kyllä sekin esim yön aikana alkaa haisemaan.

  • Kaisa
   July 13, 2016

   Hmm kiva kuulla heti myös näitä negatiivisia mietteitä. Olen itse asiassa miettinyt samoja asioita, koska en ole koskaan tykästynyt vaahtomaisiin itsareihin. Ehkä tämä toimisi nimenomaan silloin, jos kaivataan nopeasti kunnon päivetystä. Tuosta minun käyttämästänikin tulee kunnon rusketus, mutta ei toki sellaista mitä olen joskus muutamilla vaahtomaisilla itseruskettavilla yhden käyttökerran jälkeen saanut 🙂

Previous
Holiday dresses