Mitä tehdä sunnuntaina?

SI MODA SUNDAYS 2016 2Useimmat meistä taitaa rakastaa sunnuntaita ja ihmekös tuo. Siihen mahtuu yleensä vain asioita, joiden tarkoituksena on nimenomaan vähentää eikä lisätä stressiä. Se mielletään monestakin syystä lepopäiväksi. Silloin vietetään aikaa perheen kanssa, syödään hyvin ja haetaan mahdollisesti sitä hyvää oloa urheilun parista jne. Vaikka omat sunnuntaipäiväni ovat usein valmiiksi buukattuja jo hyvissä ajoin, enkä oikein muista koska olisin kärsinyt tekemisen puutteesta, tiedän ihmisiä, joilla on vaikeuksia keksiä näille vapaapäiville ohjelmaa.

Siltä varalta, että sinulla lyö tyhjää sunnuntaiaktiviteettien osalta, niin tässä minun vinkit sunnuntaille/vapaapäiville:

Brunssi – sunnuntai klassikko

Sen voi nauttia kotona, mutta jos haluaa säästyä vaivalta ja istuutua vain valmiiseen pöytään, on brunssipöydän varaaminen jostain ravintolasta erittäin kannattava vaihtoehto. Omia lemppareitani Helsingissä on tällä hetkellä varmaankin Southpark, La Torrefazzione ja Hello Darling. Myös The Cockista saa hyvää aamupalaa ja Kirkkonummelta löytyy sympaattinen paikka nimeltä Min Krog, josta postasinkin viime vuonna. Seuraavana testauslistalla on mm. Story, josta olen kuullut paljon hyvää.

Ulkoilu

Arkisin huomaan välillä olleeni lähes koko päivän sisällä ja ulkoilun jääneen minimiin. Viikonloppuna tuleekin sitten yleensä ulkoiltua enemmän. Perheen kesken käydään kävelylenkillä, puistoissa, luontopolulla jne. Olen perusluonteeltani melkoinen urbaanilapsi, mutta kyllä sitä välillä kokee tarpeelliseksi päästä ihan kunnolla luonnon keskelle. Muutama vuosi sitten en voinut kuvitellakaan itseäni marja- tai sienimetsälle, mutta nyt voisin ihan hyvin tehdä vapaapäivänä antoisan metsäretken 🙂

SI MODA SUNDAYS 2016 3Leffa

Joko kotisohvalla tai teatterissa. Viimeisestä visiitistäni elokuvateatteriin taitaa olla niinkin kauan aikaa kuin 1,5 vuotta, joten tämä vinkki on erityisesti itselleni. Tosin tämän hetken ohjelmistotarjonta ei itseäni kovasti houkuttele, Viidakkokirjaa lukuunottamatta (:D). Netflixistä ja Viaplaysta tulee välillä katsottua niitä kaikkien aikojen lempparileffoja, joihin luketuu mm. The Notebook, Mean Girls (:D), 10 things I hate about you (:DD) ja Kuokkavieraat (:’DD). Myös kaikki sotaelokuvat ovat olleet aina mieleeni, mutta niitä tulee ehkä harvemmin katsottua uudelleen.

Leivonta/Ruoanlaitto

Mikä sen ihanempaa kuin pullantuoksuinen koti sunnuntaina? Nyt tämän sanottuani tuli heti olo, että pitäisiköhän leipoa jotain. Ainakin näitä reseptejä voin lämmöllä suositella: Suklaa-marja-pavlova, viime viikolla testaamani kotitekoinen jäätelö sekä hieman terveellisempi herkku maapähkinävoikeksit.

Oma hetki

Sunnuntaina on hyvä päivä pyhittää pieni hetki, vaikka vain vartin mittainen tuokio itselleen. Oli se sitten hyvän kirjan, kylvyn, kasvonaamion tai kynsilakkauksen parissa.

SI MODA SUNDAYS 2016 5Liikunta

Jos lauantaina on tullut tanssittua yömyöhään ei sunnuntai ehkä ole se oivin treenipäivä, mutta koti-illan jälkeen treeni maistuu kyllä. Itselläni oli eilen puolittainen koti-ilta, kun päätin sekä lähteä käymään Helsingissä Summerburstissa että tulla ajoissa kotiin nukkumaan. Ei yhtään hullumpi ratkaisu. Kunnon yöunien (ja kokislinjan) ansiosta jaksoin nimittäin vetää tänään rappustreenin siskon perässä. Reidet kiittää huomenna!

Siivous

Vaikka itselleni perjantai on se perinteinen siivouspäivä tulee sunnuntaisin yleensä järjesteltyä esimerkiksi kaappeja. Vaatekaapin siivous saattaa tuntua tuskaiselta puuhalta (varsinkin siinä vaiheessa, kun olet vetänyt kaikki vaatteet kaapista ulos), mutta se on loppujen lopuksi hyvin palkitsevaa hommaa. Ainakin minulle järjestyksessä oleva kaappi pistää hymyn huulille.

SI MODA SUNDAYS 2016 4Kirppikset

Meinasin kirjoittaa, että koskakohan olen viimeksi käynyt kirppiksellä, mutta itse asiassa eksyin sinne tänään vähän puolivahingossa, kun kävin äidin puolesta järjestelmässä itsepalvelukirppiksen pöytää. Tänään olisi myös ollut bloggaajakirppis Helsingissä, mutta itselläni ei ollut kovin kummoista myytävää tällä kertaa. En ole mikään kirppisekspertti enää (joskus tuli käytyä viikottain), mutta suosituimpia kirppiksiä Helsingissä taitaa tällä hetkellä olla Kaivarin kanuuna, Konepaja Brunon kirppis sekä Hietsun torikirppis.

Tapahtumat

Sunnuntaisin on usein tarjolla paljon erilaisia tapahtumia, joista monet suosikkini liittyvät yllätys yllätys ruokaan. Tulevalla viikolla käynnistyy mm. Taste of Helsinki ja seuraava Ravintolapäivä on heinäkuussa 2.-3.7.

Vilkaisu tulevaan viikkoon

Tästä olen joskus kirjoittanut ihan postauksenkin, mutta itselläni on tapana viettää sunnuntaisin pieni hetki, jolloin tsekkaan tulevan viikon menot ym. Kevyt hahmotelma seuraavasta viikosta helpottaa arkea huomattavasti. Toki niitä yllätyksiä tulee aina, mutta suunnitelman ansiosta paketti pysyy useimmiten kasassa. On myös jollain tapaa motivoivampaa startata viikko, kun näkee konkreettisesti sen tavoitteet paperilla.

ps. Joskus luin jostain, että sunnuntai kannattaa pitää suunnitelmavapaana. Ei siis kannata ottaa stressiä, jos sunnuntaille ei ole mitään valmiiksi suunniteltuna. Se voi oikeastaan olla ihan hyväkin asia. Aamulla voi herätessään katsoa fiiliksen ja mennä sen mukaan. Siitä tulikin mieleen, että sunnuntain parhaimpiin kuuluu ehdottomasti myös kaikki ekstempore jutut. Oli se sitten mitä vaan aina ekstemporee grillailusta aina ekstemporee roadtrippiin saakka.

SI MODA SUNDAYS 2016 1photos: Sara Vanninen / edited by me

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • AM
    June 13, 2016

    Moikka! Voisitko kertoa jotakin Kotkan ravintolatarjonnasta/suositella ravintolaa? 🙂 Ravintolapostaukset ylipäätään ovat olleet kiinnostavia! Kiitos hyvästä blogista ja hyvää kesää 🙂

Previous
@Holiday