Suunnitelmat uusiksi

SI MODA ASU APR24 2016 5

25/11/2015 Päivä, jolloin julkaisin edellisen postauksen täällä.

Siitä tuntuu olevan ikuisuus. Tämä taloblogi on tuntunut itselleni yhdeltä isolta petetyltä lupaukselta. Joka kerta, kun joku on aiheesta täällä kysynyt, olen tuntenut piston sydämessäni. Todellisuudessa en tietenkään ole pettänyt ketään, paitsi ehkä itseni. Vaikka en ole ollut tilivelvollinen kellekään, on syyllisyyden tunne kuitenkin pitänyt minut aktiivisena. Teistä on ehkä välillä tuntunut, että olen unohtanut koko talon, mutta niin asia ei ole.

Kun lähdimme projektiin syksyllä 2015, päätimme ettemme tee mitään hutiloiden. Mietimme kaiken tarkkaan, laskemme, arvioimme ja toteutamme vasta, kun olemme varmoja asioista. Vajaa vuosi sitten heräsi ensimmäiset epäilykset projektiamme kohtaan. Olimmeko menossa oikeaan suuntaan? Tulisiko tästä todella meidän unelmiemme koti? Olisiko se mahdollista toteuttaa kuten halusimme? Lyhyesti sanottua EI. Tulen kirjoittamaan aiheesta vielä toisen ellen kolmannenkin postauksen, mutta sanon nyt suoraan miten asia on. Päädyimme ratkaisuun, joka ei ollut helppo, mutta joka loppujen lopuksi oli meille oikea.

Päätimme, että vanha talo myydään, puretaan ja siirretään toiselle tontille. Me rakennamme uuden talon.

Olen pyöritellyt tätä “ensimmäistä” uuden alun postausta mielessäni nyt useamman kuukauden ajan. Miettinyt mitä sanoisin ja miten sanoisin. Tänään päätin vain alkaa kirjoittamaan ja julkaista uutiset. En avaa perusteluita purkamispäätökselle tässä kohtaa sen enempään, sillä ne vaativat ihan oman postauksensa. Halusin vain tulla kertomaan, että taloprojekti on jälleen voimissaan, itse asiassa elinvoimaisempana kuin koskaan aikaisemmin.

Teimme ennen vuodenvaihdetta sopimukset materiaalitoimituksesta sekä osaurakoinnista ja nämä sopimukset varmistivat sen, että vuosi 2017 tulee olemaan meille se virallinen rakennusvuosi. Paljon sekavia tunteita on mahtunut näihin kuukausiin ennen sopimusta ja myös sen jälkeisiin päiviin. Nyt päällimäisinä tunteina ovat innostus ja positiivinen jännitys.

8/1/2017 – Päivä, jolloin taloprojektissa koitti uusi alku. Hullua ajatella, että vuoden päästä me saatamme jo asua unelmiemme kodissa.

XOXO
signature

What do you think?

10 Comments
 • Klara
  January 8, 2017

  Ihan mahtavaa, jään tätäkin innolla seuraamaan 🙂

  • Kaisa
   January 8, 2017

   Kiva kuulla 🙂 Nyt on intoa päivitellä, kun suunnitelmat ovat huomattavasti selkeämmät kuin vuosi sitten. Lisää postauksia tulossa siis heti ensi viikolla!

 • Minni
  January 8, 2017

  Tsemppiä rajennusprojektinne kanssa! 🙂 Toivottavasti saatte nyt hommat pyörimään toivomaanne suuntaan. Olen itse muuttamassa ensi kuussa uudiskohteeseen, mutta hermot ovat olleet koetuksella vaikka kyseessä on kerrostalo ja meillä hyvin vähän mahdollisuuksia vaikuttaa. Kaikki kunnioitus siis teille, jotka omakotitaloa rakennatte. 🙂 Kiva päästä näkemään millaisia ratkaisuja olette suunnitelleet!

  • Kaisa
   January 8, 2017

   Kiitos 🙂 Kyllä täälläkin odotellaan hieman jännityksellä mitä kaikkea projekti tuo tullessaan. Olemme yrittäneet valmistautua siihen, että helppoa tämä ei varmasti tule olemaan, vaan pitkää pinnaa tarvitaan. Ehkä ne vastoinkäymiset tuntuvat näin helpommilta? Joka tapauksessa unohtumaton vuosi varmasti tulossa 🙂

 • Aino
  January 8, 2017

  Itsekin oman talon rakentaneena harmittelen välillä kun en pääse asumaan vanhaan taloon ja kaipailen välillä vanhan talon tunnelmaa ja fiilistä, hirsiseiniä yms, vaikka en sellaisessa ole ikinä asunutkaan 😀 Mutta ymmärrän täysin, että uuden ja vanhan yhdistäminen on hankalaa ja paras ratkaisu on uuden tekeminen kokonaan 🙂 Ihanaa myös, että myytte vanhan talon pois ettekä vain pura kaatopaikalle!

  • Kaisa
   January 8, 2017

   Nämä asiat ovat varmasti myös niitä, joita itse jään kaipaamaan, mutta tiedän jo nyt, että näin on parempi. Meille vanhan talon hukkaan heittäminen ei ole ollut missään kohtaa vaihtoehto, halusimme ehdottomasti joko myydä sen tai käyttää itse hyödyksi siitä jäävän materiaalin (hirret). Uusi talo tehdään vanhaa kunnioittaen ja siitä kerron pian lisää 🙂

 • Rebecca
  January 10, 2017

  Ihanaa, että taloasia etenee! 🙂 Kovasti oon odottanut päivityksiä tälle puolelle blogia, odottelu ei kuitenkaan ole haitannut. Kyllä me lukijatkin ymmärretään, että tämmöset isot asiat vaatii aikaa ja kypsyttelyä.
  Eiköhän se postaustahtikin vähän virkisty, kun asiat alkaa rullata eteenpäin kunnolla. Innolla odotan tulevia postauksia, blogia pitkään seuranneena kun tietää, että sisältö tulee olemaan inspiroivaa ja kaikinpuolin priimaa!:)

  • Kaisa
   January 10, 2017

   Kiitos näistä sanoista <3 tuli mielettömän hyvä ja rentoutuneempi fiilis! Intoa kirjoittaa on ja itse asiassa heti huomenna tulossa uusi postaus. Mitään täsmällistä postaustahtia en vielä osaa sanoa, mutta jos kykenen 3 jopa 4 postausta viikossa tälle puolelle tuottamaan niin olen itse super tyytyväinen 🙂

 • Tuulia
  January 11, 2017

  Olen tasaisin väliajoin kurkkinut onko Mi Casan puolella uutta postausta, ja tulin tänään tosi iloiseksi kun löysin uutta sisältöä!! Tsemppiä uuteen projektiin, palan halusta kuulla lisää 🙂 mekin olemme mieheni kanssa suunnitelleet joskus tulevaisuudessa rakentavamme talon tai sitten rempataan vanhasta talosta meidän koti 🙂 silti en haluaisi ihan uutta, vaan uuden “vanhan” kodin.. 🙂

  • Kaisa
   January 11, 2017

   Minäkin olen odottanut tätä enemmän kuin arvaatkaan 🙂 Nyt toivon mukaan pystyn päivittelemään tätä useamman kerran viikossa!

Previous
Lumipyryn asu