Suunnitteilla juuri nyt: kastejuhla

Mielessä pyörii pitkälti kastejuhlan suunnitelmat, sillä sen lisäksi, että sain vihdoin varattua meidän kuopukselle kastepäivän olisi tänä viikonloppuna tiedossa siskonpoikani ristiäiset. Niihin minulla ei valitettavasti ole ollut aikaa paneutua ja auttaa valmisteluissa, mutta onneksi apukäsiä löytyy paljon muitakin. Nyt toivon vain, että pääsemme sinne paikan päälle. Meillä on nimittäin ollut pieni sairastupa täällä pystyssä ja tässä on jännityksellä odoteltu paraneeko mini sunnuntaihin mennessä niin hyvään kuntoon, että pystyy ja jaksaa Tampereelle asti reissata. Toivotaan parasta!

Mutta muutama sana meidän pienen neidin tulevasta kastejuhlasta. Tosiaan sellainen on tiedossa muutamien viikkojen päästä ja olen jo hieman suunnitellut tarjottavia ym. Ajattelin tarjota kevyen lounaan itse kastetilaisuuteen osallistuville ja se kevyt lounas tulee mitä todennäköisimmin olemaan lohikeittoa. Aika vakio valinta meiltä, mutta mitä nyt hyväksi ja helpoksi todettua vaihtamaan. Kahvipöytään olen sitten tilannut kakun ja sävyyn sopivia macaronseja. Halusin kakusta mahdollisimman konstailemattoman, mutta kuitenkin kauniin ja näyttävän. Inspiraationa oli tuollaiset kollaasin kaltaiset “nakukakut”, joissa päällä on oikeita leikkokukkia. En tiedä mitä kukkia tähän aikaa vuodesta on saatavilla, mutta eiköhän jotain vaaleita ja roosan sävyisiä kukkakaupoista löydy. Ripauksen vihreääkin haluisin kakkuun esimerkiksi eukalyptyksen oksien avulla.

Juhlien koristeluun ajattelin tilata muutamat ilmapallot ja hyödyntää varastosta jo löytyviä pompomeja. Keittiön saarrekkeen päälle saan varmasti katettua ja koristeltua kauniin pöytäasetelman. Täällä uudessa kodissa on kyllä niin paljon helpompi järjestää juhlia ja koristella paikkoja, kun ne eivät oikeastaan paljon koristelua kaipaa. Less is more on siis avainsana talon ensimmäisten ja tulevienkin juhlien koristeluissa.

Juhla-asut niin itselleni kuin tytöillekin ovat vielä hieman auki. Varsinainen kastemekko meiltä kyllä löytyy jo ja se on se sama, jossa sekä mini että minä ollaan aikoinaan kastettu. Suvun mekko pääsee siis jälleen käyttöön. Vaikka se on kaunis ja iästään huolimatta kelpo kunnossa, niin haluan kuitenkin ihan vauvankin mukavuuden vuoksi vaihtaa kasteen jälkeen hänelle jotain muuta päälle. Minille ompelin aikoinaan mekon hänen kastejuhlaansa, mutta nyt aika taitaa olla hieman kortilla ompelupuuhia ajatellen. Minulla ei myöskään ole vielä kunnon työpöytää täällä, jossa ompeluhommat sujuisi kätevästi. Luultavasti päädyn siis valmiiseen mekkoon. Kaapista onneksi löytyy parikin vaihtoehtoa valmiina, joten kaupoille ei tässä kohtaa tarvitse lähteä. Myös minulla itselläni on sen verran monta mekkoa varastossa, että luultavasti niistä jonkun kiskaisen niskaani. Ainoastaan minille voisi olla tarvetta hankkia uusi juhlamekko. Ehkä joku sellainen, joka menisi myös tulevan kesän muutamissa hääjuhlissa.

kultainen panta Monsoon / pitkähihainen mekko Petit Bateau / hihaton pitsimekko Jacky Baby

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Vauvakupla – anna sen poksahtaa
Suunnitteilla juuri nyt: kastejuhla