Kutsuin Jannin ja Saran perjantai-iltana minun ja minin seuraksi, kun mieheni oli työmatkalla. Lupauduin myös kokkaamaan tytöille päivällistä. Suuret suunnitelmat kolmen ruokalajin menusta jäivät tällä kertaa, mutta siitä huolimatta ruoka oli erinomaista, vaikka nyt itse sanonkin. Päätin loppujen lopuksi valmistaa kotitekoisia hampurilaisia bataattiranskisten kera. Aikaisemmin en ole saanut ranskalaisista rapeita ja tarpeeksi maukkaita, mutta nyt tajusin heittää mausteiden mukaan hieman korppujauhoja ja se taisi ratkaista tämän ruokamysteerin. Nämä olivat ehdottomasti parhaat bataattiranskikset mitä olen ikinä maistanut 🙂
Kana-vuohenjuusto-hampurilaiset
ohuita kanafileita // ruissämpylöitä // vuohenjuustokiekkoa // rucolaa // tomaattia // punasipulia // paholaisenhilloa (ohje täällä) // ranskankermaa
Mausta kanafileet maun mukaan (itse käytin marinadiin pippuria, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulia & oliiviöljyä). Paista fileet pannulla. Viipaloi tomaatit ja punasipuli ohuiksi siivuiksi/renkaiksi. Paista vuohenjuustokiekot pannulla leivinpaperin päällä. Varo ettei juusto sula liikaa, tarkoitus on saada vain hieman väriä pintaan. Koko hampurilainen levittämällä sämpylän pohjalle hieman paholaisenhilloa. Sitten hieman rucolaa ja kanafile. Seuraavaksi nosta paistettu vuohenjuustokiekko varovasti siihen päälle. Lisää tomaatit, sipuli, iso lusikallinen hilloa sekä ranskankermaa. Kansi päälle ja hamppari on valmis. Tällä kertaa käytin lähikaupan leipomia sämpylöitä, mutta itse leivotut olisivat tietysti kruunanneet annoksen.
Bataattiranskalaiset
1 iso pitkähkö bataatti // pakastepussi // 2 rkl oliiviöljyä // 1 tl suolaa // 1 tl sokeria // 1 tl paprikajauhetta // 1 tl mustapippuria // 1 tl valkosipulimaustetta // 1 rkl korppujauhoja
225°C 30-40min
Viipaloi bataatti melko ohuiksi tikuiksi (kutistuvat hieman uunissa). Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivaa taloupaperiin. Sekoita kuivat mausteet keskenään. Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää oliiviöljy. Kaada mausteseos pussiin ja ravistele, jotta kaikki tikut saavat maustetta kylkeensä. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225°C n. 30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Tarjoile esimerkiksi aioilin kera!

Jaeida
January 18, 2015Sulla on kyllä aina niin hyviä reseptejä! 🙂 Pitää kokeilla tätäkin. Joskus aikoja sitten laitoit esimerkiksi sen kookoskanan reseptin ja se jäi helppoutensa ja maukkautensa puolesta meille yhdeksi vakkariarkiruoista.
Mutta joo, piti vain tulla sanomaan, että sulla on ihana blogi ja vaikutat oikein symppikseltä tyypiltä! 🙂
Kaisa
January 18, 2015Kiitos, kiva kuulla palautetta myös näistä resepteistä 🙂 Harvemmin itsekään kommentoin ruokapostaukseen, vaikka olisin kokannut kyseisellä reseptillä kymmenesti. Pitäisi vaan reippaasti jättää itsekin kiitos hyvästä ohjeesta.
Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!
Karo
January 18, 2015Ahh bataattiranut on kyllä ihania, voittaa “normiranut” mennen tullen! 🙂
Kaisa
January 18, 2015No kyllä! mä en voi sietää normiranskiksia, mut nää on suurta herkkua 🙂
Saara
January 20, 2015Kokeileppas ens kerralla liottaa bataattia kylmässä vedessä puoli tuntia ennen maustamista/paistamista
Kaisa
January 20, 2015Auttaako se saamaan niistä vieläkin rapeampia? 🙂
Satu
June 29, 2016Voi onneksi näin tän vinkin! Mullakin jäi suurinosa melko pehmeiksi vielä, vaikka kovin pieneksi laitoinkin. Otan myös lukijan vinkin testiin seuraavalla kertaa! 🙂
Kaisa
June 29, 2016Hyvä näin 🙂 ja kiva, että te lukijat jaksatte kommentoida näihin vanhoihinkin postauksiin!