Sweet potato fries

SI MODA FOOD BATAATTI RANSKALAISET 2

Kutsuin Jannin ja Saran perjantai-iltana minun ja minin seuraksi, kun mieheni oli työmatkalla. Lupauduin myös kokkaamaan tytöille päivällistä. Suuret suunnitelmat kolmen ruokalajin menusta jäivät tällä kertaa, mutta siitä huolimatta ruoka oli erinomaista, vaikka nyt itse sanonkin. Päätin loppujen lopuksi valmistaa kotitekoisia hampurilaisia bataattiranskisten kera. Aikaisemmin en ole saanut ranskalaisista rapeita ja tarpeeksi maukkaita, mutta nyt tajusin heittää mausteiden mukaan hieman korppujauhoja ja se taisi ratkaista tämän ruokamysteerin. Nämä olivat ehdottomasti parhaat bataattiranskikset mitä olen ikinä maistanut 🙂

Kana-vuohenjuusto-hampurilaiset

ohuita kanafileita // ruissämpylöitä // vuohenjuustokiekkoa // rucolaa // tomaattia // punasipulia // paholaisenhilloa (ohje täällä) // ranskankermaa 

Mausta kanafileet maun mukaan (itse käytin marinadiin pippuria, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulia & oliiviöljyä). Paista fileet pannulla. Viipaloi tomaatit ja punasipuli ohuiksi siivuiksi/renkaiksi. Paista vuohenjuustokiekot pannulla leivinpaperin päällä. Varo ettei juusto sula liikaa, tarkoitus on saada vain hieman väriä pintaan. Koko hampurilainen levittämällä sämpylän pohjalle hieman paholaisenhilloa. Sitten hieman rucolaa ja kanafile. Seuraavaksi nosta paistettu vuohenjuustokiekko varovasti siihen päälle. Lisää tomaatit, sipuli, iso lusikallinen hilloa sekä ranskankermaa. Kansi päälle ja hamppari on valmis. Tällä kertaa käytin lähikaupan leipomia sämpylöitä, mutta itse leivotut olisivat tietysti kruunanneet annoksen.

 

SI MODA FOOD BATAATTI RANSKALAISET 1

Bataattiranskalaiset

1 iso pitkähkö bataatti // pakastepussi // 2 rkl oliiviöljyä // 1 tl suolaa // 1 tl sokeria // 1 tl paprikajauhetta // 1 tl mustapippuria // 1 tl valkosipulimaustetta // 1 rkl korppujauhoja

225°C 30-40min

Viipaloi bataatti melko ohuiksi tikuiksi (kutistuvat hieman uunissa). Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivaa taloupaperiin. Sekoita kuivat mausteet keskenään. Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää oliiviöljy. Kaada mausteseos pussiin ja ravistele, jotta kaikki tikut saavat maustetta kylkeensä. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225°C n. 30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Tarjoile esimerkiksi aioilin kera!

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
  • Jaeida
    January 18, 2015

    Sulla on kyllä aina niin hyviä reseptejä! 🙂 Pitää kokeilla tätäkin. Joskus aikoja sitten laitoit esimerkiksi sen kookoskanan reseptin ja se jäi helppoutensa ja maukkautensa puolesta meille yhdeksi vakkariarkiruoista.

    Mutta joo, piti vain tulla sanomaan, että sulla on ihana blogi ja vaikutat oikein symppikseltä tyypiltä! 🙂

    • Kaisa
      January 18, 2015

      Kiitos, kiva kuulla palautetta myös näistä resepteistä 🙂 Harvemmin itsekään kommentoin ruokapostaukseen, vaikka olisin kokannut kyseisellä reseptillä kymmenesti. Pitäisi vaan reippaasti jättää itsekin kiitos hyvästä ohjeesta.

      Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!

  • Karo
    January 18, 2015

    Ahh bataattiranut on kyllä ihania, voittaa “normiranut” mennen tullen! 🙂

    • Kaisa
      January 18, 2015

      No kyllä! mä en voi sietää normiranskiksia, mut nää on suurta herkkua 🙂

  • Saara
    January 20, 2015

    Kokeileppas ens kerralla liottaa bataattia kylmässä vedessä puoli tuntia ennen maustamista/paistamista

    • Kaisa
      January 20, 2015

      Auttaako se saamaan niistä vieläkin rapeampia? 🙂

      • Satu
        June 29, 2016

        Voi onneksi näin tän vinkin! Mullakin jäi suurinosa melko pehmeiksi vielä, vaikka kovin pieneksi laitoinkin. Otan myös lukijan vinkin testiin seuraavalla kertaa! 🙂

        • Kaisa
          June 29, 2016

          Hyvä näin 🙂 ja kiva, että te lukijat jaksatte kommentoida näihin vanhoihinkin postauksiin!

Previous
DIY – vaaterekki