Kerroin jo miten upea Sveitsi oli, mutta en malta olla hehkuttamatta sen kauneutta tässäkin postauksessa. Suokaa anteeksi. Ensimmäisenä päivänä heräsin ihastelemaan yllä olevan kuvan näkymää. Siskon parvekkeelta avautui melkoiset maisemat. Aamutoimien jälkeen lähdimme edellisillan suunnitelmien mukaisesti ajelemaan etelään päin. Ihastelimme maisemia ja pysähdyimme Landquartin designer outlettiin. Illan hämärtyessä ajelimme kotiin ja kävimme ostamassa kaupasta ruokatarvikkeet illaksi. Seuraavalle päivälle piti kerätä voimia, koska tarkoituksena oli lähteä valloittamaan eräs vuorenhuippu!
Alla satunnaisia otoksia ensimmäiseltä päivältä ja muutamat huomiot matkakohteesta.
:: Sveitsissä on suhteelliset lyhyet välimatkat paikasta toiseen, jos on auto käytössä niin kannattaa ajella ympäriinsä.
:: Autokin kätevämmin Sveitsissä liikkuu junalla. Rautateitä pitkin pääsee kätevästi kaupungeista toiseen.
:: Kannattaa myös hyödyntää Sveitsin rajanaapurit Saksa, Ranska, Italia ja Itävalta. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta esimerkiksi päiväretki Zürichista Milanoon on täysin mahdollinen!
:: Shoppailijan kannattaa varata paksu lompakko mukaan. Sveitsi oli odotetusti aika kallis maa.
:: Myös pienemmälle budjetille toki löytyy liikkeitä ja mm. tämä designer outlet Landquartissa!
:: Shoppailu kannattaa keskittää paikallisiin tuotteiisiin, joita ovat mm. kellot, juustot ja tietysti suklaa.
:: Jos matkustatte Sveitsiin maistakaa suklaata, maistakaa lisää, syökää ja ostakaa kotiin. Se on taivaallista!
:: Omat suosikkisuklaani löysin Lindtin suklaapuodeista
:: Sveitsistä löytyy toki myös suklaatehtaita ja sieltä suklaata saa ostaa edullisemmin kuin kaupasta.
:: Sveitsin ilmasto on ainakin näin suomalaisen näkökulmasta erittäin miellyttävä: pitkät kesät ja lyhyet talvet.
:: lyhyt talvi (joulu-helmikuu) on parasta sesonkia talviurheilua ajatellen, kun taas muut kuukaudet sopivat paremmin nähtävyyksien katselemiseen ja patikointiin.
:: Esimerkiksi näin marraskuussa tuntui olevan viimeiset hetket käydä vuoren huipulla vain rennosti kuvailemassa ja ihailemassa maisemia. Voisi kuvitella, että pian siellä on hyvin kylmää ja erittäin lumista.
:: Hotellit ja ravintolat ovat suhteellisen kalliita, mutta edullisempia vaihtoehtoja löytyy hostellien ja ketjuravintoloiden buffettien muodossa.
:: Pientä suolaista syötävää (ja suht edullista) saa erilaisista katukojuista, jotka myyvät paikallista kebabia (Döner), makkaraa ja suolarinkeliä (Pretzel).
:: Ravintoloissa kannattaa kuulemma maistaa fondueta, jossa on käytetty lähialueen juustoja (ei osunut omalle kohdalle :/ )
Löytyykö teiltä lukijoilta lisää vinkkejä Sveitsiin matkaaville?

Lotta
November 14, 2014Ihana kun päädyin taas tänne blogiin suht pitkän tauon jälkeen, sun tyyli on super!
Sveitsi on niin vienyt mun sydämen! Oon käynyt siel nyt 3 kertaa, suklaa ja vuoret jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen 😀