Syksy toi inspiraatiota työpukeutumiseen

 

*Kaupallinen yhteistyö Norlyn

Tänään on lokakuun ensimmäinen maanantai ja fiilis yllättävän levollinen. Edeltävä kuukausi hujahti ohi sellaisella tahdilla, että välillä meno tuntui suorastaan kaaottiselta. Seuraavat pari viikkoa pitäisi onneksi olla hieman seesteisempää aikaa, mutta ei tässä kyllä ehdi jäädä laakereille lepäilemään. Elokuun pehmeästä laskusta ei ole enää tietoakaan, sillä loppuvuoden kalenteri on täyttynyt jo lähes jouluun saakka, sen lisäksi taloprojekti rullaa tällä hetkellä vauhdilla eteenpäin.

Paljon uusia projekteja sekä työtehtäviä käynnistyi siis viime kuussa ja kuten teille aikaisemmin kerroin, tämä syksy tulee olemaan heittämällä yritykseni paras tähän mennessä. Suunnitelmallisuudessa ja aikataulutuksessa huomasin kuitenkin itselläni parantamisen varaa, joten lokakuun osalta hommat on jaksoteltu hieman järkevimmin ja tilanteet pyritty ennakoimaan. Olen myös yrittänyt pienillä asioilla tehostaa päivääni, kuten katsomalla seuraavan päivän vaatteet valmiiksi illalla. Syksy on tuonut kivasti inspiraatiota työpukeutumiseen ja olen esimerkiksi innostunut käyttämään jakkuja pitkästä aikaa. Muistan käyttäneeni niitä harvase päivä opiskeluaikoina, mutta viime vuosina ne ovat jääneet muiden takkimallien varjoon.

Hieman outoa sinänsä, koska jakuilla saa todella helposti tehtyä rennommistakin asuista astetta “virallisempia” ja siistimpiä. Lämpöisinä syyspäivinä ne menee myös takista. Ruutubleiseri on varmasti se tämän syksyn hypetetyin jakku ja se onkin jo saanut “bloggaaja-takki” leiman itselleen. Sen lisäksi, että se on kiistättä tämän hetken suuri trendi, näen siinä myös ajattoman ja klassisen takin. Täällä blogin puolella on nähty jo kaksi erilaista asua ruutujakun kera (täällä & täällä) ja tässä tulisi vielä yksi lisää.

Kuvissa näkyvä asu on minun visioni sesonkiin sopivasta toimistoalookista. Tykkään yhdistellä maskuliinisia ja naisellisia palasia asukokonaisuuksissa, kuten tässä ruutujakun ja lyhyen neulehameen. Kiiltonahkaiset herrainkengät sopivat mielestäni niin hameiden kuin housujenkin kanssa käytettäväksi toimistolla. Sukkahousut ovat puolestaan tehneet paluun asuihin kesän jälkeen, jolloin poikkeuksetta tulee pidettyä hameita ja mekkoja paljain säärin.

Olen vasta viime vuosina ymmärtänyt erilaisten sukkahousujen edut. Ennen sitä kävi aina ostamassa sen saman parin kaupan hyllystä ja ainoat asiat, joilla oli merkitystä olivat oikea koko, paksuus ja väri. Jossain vaiheessa aloin kiinnittämään enemmän huomiota sukkahousujen malleihin ja nykyään olen hyvinkin tarkka sukkahousuistani. Vyötärökaistaleen tulee olla tarpeeksi leveä ja napakka, mutta myös mukava päällä. Sukkahousujen materiaalilta toivon ensisijaisesti niin ikään mukavuutta, mutta myös kestävyyttä esimerkiksi kärkivahvikkeiden muodossa. Väreistä suosin yleensä mustaa ja paksuuden (denier) valitsen käyttötarkoituksen mukaan.

Norlynin tuotteita olen käyttänyt jo teini-ikäisestä saakka, jolloin sukkahousut tuli yleensä napattua kätevästi mukaan lähimmästä ruokakaupasta. Nykyisin heidän valikoimistaan löytyy paljon erilaisia malleja ja värejä niin arkeen, työhön kuin juhlaankin. Työpäiviin tykkään valita sukkahousut, joista löytyy ekstra tukea. Tukisukkahousut saattavat kuulostaa hieman mummoilulta, mutta olen todennut, että varsinkin niinä päivinä, jolloin tulee seisottua tai käveltyä paljon, ne auttavat jalkoja jaksamaan paremmin ja vähentävät mahdollisia särkyjä sekä turvotusta. Meillä on suvussa myös taipumusta suonikohjuihin ja toivon, että voisin ehkäistä niitä edes hieman tukisukkahousuja suosimalla. Lentomatkoille nämä ovat myös ihan oivallinen valinta.

Näissä kuvissa minulla on muuten jalassa Norlynin 60 den himmeäkiiltoiset tukisukkahousut, jos joku jäi sitä miettimään. Nämä ja monet muut heidän tuotteensa löytyvät päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista.

Norlyn tights

Gina Tricot blazer

Ecco shoes

Zara skirt

RayBan sunnies

photos: Sara Vanninen, edit: me

 

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Jalkavaivainen
    October 11, 2017

    Itse olen mies, mutta erilaisten kokeilujen kautta havainnut tukisukkahousut erittäin hyväksi vaihtoehdoksi jalkavaivoihin. Ongelma vaan on se, että kun ongelma-alue on polven yläpuolella, niin tosiaan pitää olla sukkahousumallin tukisukat. Ja sukkahousut kun mielletään yleiseksi vitsin aiheeksi miehillä. Kuitenkin ne on monille miehillekin välttämättömät ja miehille valmistetaan omia mallejakin. Mutta kyllä ne pitää peittää housuilla ja sukilla, jottei kukaan niitä huomaisi.

Previous
Vahvan naisen merkki