Löysin lähikaupasta niitä kunnon omenapuu-omenia (joita lapsena käytiin varastamassa naapureilta) ja päätin leipoa syksyn ensimmäisen omenapiiraan. Pimenevät syysillat, kynttilät ja uunituoreen omenapiirakan tuoksu kuuluvat yhteen. Tällä kertaa tein moneen otteeseen hyväksi todettua Tarte tatinia, jota olen tehnyt myös raparperista ja ananaksesta. Mausteita muuttelemalla saa kivaa vaihtelua piiraaseen.
Nopea Tarte tatin omenoilla:
3-5 omenaa ohuina siivuina / n.40 g margariinia / 1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja / 1 tl kanelia / 1 tl vaniljasokeria / 1-2 tl kardemummaa / 1 tl leivinjauhetta / 100 g pehmeää margariinia / 1 dl sokeria / 2 munaa
Voitele vuoan pohja paksuhkolla kerroksella margariinia (vuoka kannattaa olla umpinainen). Levitä päälle fariinisokeri ja omenasiivut. Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita mausteet, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina omenien päälle. Taikinan kuuluu olla hieman tahmeaa. Paista 200°C:ssa n. 30 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

sinii
January 16, 2015oo näyttää niin hyvälle!!