Syksyn teema: helpotusta hajataittoon ja ahkerampaa silmälasien käyttöä

Kaupallinen yhteistyö: Nissen ja Suomen Blogimedia

Jokaisen tutun reaktio, joka näkee minut silmälasit päässä on sama; “Ai sulla on lasit, en tiennytkään!”.

Minulla on ollut lasit vuodesta 2007 lähtien. Eli jo reilut kymmenen vuotta. Mutta jos lähdetään laskemaan kuinka ahkerasti olen niitä käyttänyt, niin ei taideta päästä edes yhteen vuoteen. Satunnainen lasienkäyttäjä ilmottautuu siis!

Mutta jos kerran käytän laseja vain satunnaisesti, niin ovatko kaikki silmälasini olleet vain ns. asustelaseja, joissa ei ole lainkaan vahvuuksia? Ei, eivät ole. Kyllä silmissäni vikaa on, mutta ei niin pahasti, että lasien käyttö olisi välttämätöntä. Siitä syystä lasien käyttö tuppaa välillä jäämään, mutta sen seurauksena kärsinkin sitten vaivasta jos toisesta. Eron siinä, kun niitä silmälaseja sitten oikeasti käyttää, huomaa aivan selvästi.

Kiitos koulutukseni ja nykyisen työni, joihin molempiin liittyy paljon pikku tarkkaa näpertämistä ja paljon koneella oloa, silmäni ovat olleet viime vuodet aika kovalla koetuksella. Myös raskaudet ovat omasti mielestäni vaikuttaneet näkööni jonkin verran, ainakin hetkellisesti. Näköhän olisi hyvä käydä tarkistuttamassa parin vuoden välein, mutta minun on ainakin pakko myöntää, että itselläni nämä tarkastusten välit ovat venyneet jopa 5-6 vuoteen.

Nyt syksyllä sain kuitenkin vihdoin aikaiseksi käydä pitkästä aikaa näöntarkastuksessa Nissenillä, jonka kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä myös aikaisempina vuosina ja tänä kesänä aurinkolasien osalta. Silmälasikauppana Nissen on siis itselleni entuudestaan tuttu ja se turvallinen, helposti lähestyttävä vaihtoehto. Nissen tarjoaa ilmaisen näöntarkastuksen kaikille ja ajan varaaminen siihen onnistuu kätevästi netistä. Olin omaa aikaani varatessa aivan varma, että näköni olisi tällä kertaa huonontunut merkittävästi. Olen kärsinyt viime aikoina todella paljon “sumeista silmistä”, joiden kanssa erityisesti kauas tarkentamiseen tuntui kuluvan ikuisuus, joten epäilin vähintäänkin 0.5-1.0 muutoksia kaukonäössäni.

Suureksi yllätyksekseni näköni ei kuitenkaan ollut merkittävästi huonontunut viiden vuoden takaisesta näöntarkastuksesta, kaukonäön osalta tuskin ollenkaan. “Tuomiona” minulla oli yhä suhteelisen voimakas hajataitto, jonka lisäksi lähi- ja kaukonäössäni molemmissa edelleen pienet poikkeavuudet. Näistä hajataitto on kuitenkin se suurin syy siihen, että silmäni väsyvät näytepäätyössä pahasti ja kärsin sen jälkeen sumeasta katseesta. Tätä lähdettiin korjaamaan uusilla laseilla, mutta tällä kertaa huomioitiin myös tarkemmin sekä lähi- että kaukonäön tarpeet. Ensimmäistä kertaa minulle valikoituivat moniteholinssit, joissa näköalue vaihtuu portaattomasti. Monitehot ovat hieman yksitehoja arvokkaampia, mutta niiden ansiosta ei tarvita erillisiä laseja lähi- ja kaukokatseluun. Tarkempia tietoja siitä, miten silmälasien hinta muodostuu ja Nissenin 100% tyytyväisyystakuusta löytyy Nissenin sivuilta.

Reilun viikon kuluttua tarkastuksesta sain uudet lasit käyttööni. Minulla meni hetki tottua monitehoihin, mutta pari päivän ahkeran käytön jälkeen en enää vierastanut linssin liukumaa, vaan se tuntui hyvinkin luonnolliselta. Itse asiassa kauemmin aikaa minulla meni tottua uusiin kehyksiin, jotka ovat toki väritykseltään maltilliset (rakastan tuota Havanna-kuosia), mutta hieman villimmät muotoilultaan kuin edelliset lasini. Kehysten valintaan itselläni vaikuttaa ehdottomasti tyyliseikkojen lisäksi eniten niiden koko. Omistan todella kapeat ja sirot kasvot, jotka rajaavat suurimman osan tyylillisesti potentiaalisista vaihtoehdoista ulkopuolelle. Kehyksiä valitessa minulla meinaakin aina mennä sormi suuhun, mutta onneksi ammattilaisilla ei kestä kauaa poimia ne minun kasvoilleni sopivan kehysvaihtoehdot.

Aleksin Nissenin myymälässä minua palvellut Taru keräsi nopealla vilkaisulla pöydälle 5-7 kehystä, joiden arveli istuvan tyyliini ja kasvojen kokooni. Näistä karsimme ensi sovituksella pois muutamat, mutta sitten jäinkin hieman pidemmäksi toviksi pohtimaan lopullista valintaa kolmien lasien väliltä. Voittajaksi selviytyivät lopulta nämä Calvin Klein Jeans:in ruskeat Havanna-kuosiset lasit, joissa on juuri sopiva sekoitus pyöreyttä ja kissamaisuutta. Linssiosan koko on myös ihanteellinen sirokasvoisille, joten lämmin suositus näille, jos joku vastaavat kasvonpiirteet omistava on uusia kehyksiä vailla!

Nyt itse asiassa onkin oiva tilaisuus hankkia ne uudet silmälasit olit sirokasvoinen tai sitten jotain ihan muuta. Nimittäin näyttämällä tätä postausta Nissen-myymälässä saatte te ihanat seuraajat -20% alennuksen ostaessanne normaalihintaiset silmälasit. (Kampanja-aika on 30.11 asti, alennusta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin).

Kannattaa myös pysyä ensi viikolla kuulolla, sillä silloin on luvassa lahjakortin arvonta.

ps. Mitäs tykkäätte kehysvalinnastani? Uusien silmälasien myötä lupasin itselleni käyttää niitä ahkerammin. Kummasti on näön sumentuminen ja päänsärky ym. helpottanut!

kuvat: Sara Vanninen, editointi: minä

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Elina
    November 8, 2018

    Mulla on lähes identtiset kehykset näiden sinun valitsemiesi kanssa. 😀 Joten minun mielestä nappivalinta! Hyvältä näyttää. Toivottavasti pääsevät asukuviin myös 😉

Previous
Lämmin kiitos