(Syvä)terävää analyysia

Vaikka olen ollut enemmän kuin tyytyväinen järkkäriini, olen kaivannut sen rinnalle pienempää tehokasta kaveria. Indiedaysin ja Olympuksen kampanjan myötä sain käsiini Pen Lite E-PL5 kameran, josta tuli täydellinen pari vanhalle kameralleni. Olen viimeisien viikkojen aikana yrittänyt opetella käyttämään uutta tulokasta, mutta vielä täytyy paneutua siihen tarkemmin, että saan kaiken irti sen ominaisuuksista. Perusrungon lisäksi kameran mukana tuli mm. 45mm f/1.8 objektiivi, joka on ollut erityisen ahkerassa käytössä. Tämän päivän asukuvat otettiin taas sillä ja päätin demostroida minkälainen ero sillä on verrattuna tuohon 14-42mm f/3.5-5.6 objektiiviin.

Kuvat on siis otettu peräkkäin, samoissa olosuhteissa ja samoilla säädöillä. Molemmissa on käytetty suurinta mahdollista aukkoa (f). Aukon suuruushan vaikuttaa mm. valoisuuteen ja syväterävyyteen. Kuvista huomaa selkeästi, miten vasemman puolenen on paljon valoisampi ja tausta on kauniisti pehmentynyt. Lyhyttä syväterävyyttä tykkään käyttää erityisesti asukuvissa, jolloin vaatteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa, oli taustalla mitä tahansa. Objektiivi on sen verran valovoimainen, että sen avulla pystyy jopa hiukan taistelemaan vastaan aikaisin tulevaa hämärää.

Kamera itsessään on kyllä täyttänyt sille annetut odotukset. Nykyään suosin sitä kevyen ja pienen ulkomuotonsa vuoksi, mikäli minun täytyy kantaa kameraa useampi tunti mukana. Jos teitä himottaisi saada vastaava myös itsellenne niin kannattaa käydä osallistumassa kamppis-sivuilla kilpailuun. Mikäli teiltä kyseinen kamera jo löytyy, niin suosittelen kyllä harkitsemaan tämän objektiivin ostoa 🙂

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Leatherpants
(Syvä)terävää analyysia