Syysneule 2017

Syksy ja neulehypetys ovat melko kliseinen aihe blogeissa, mutta faktahan on se, että aika moni meistä turvautuu ilmojen viiletessä lämpimiin villakerroksiin. Minulla on tapana tässä syyskuun paikkeilla suorittaa puolivuosittainen vaatekaapin suursiivous, jossa siirrän kesäisemmät vaatteet syrjään ja otan vastaavasti varastossa kesän ajan nukkuneet paksummat neuleet esille. Ennen laatikkoon pakkaamista karsin aina vaatteita, mutta joskus jätän sinne muutamat epävarmat vielä odottamaan seuraavaa kertaa. Usein käy kuitenkin niin, että kun avaan laatikon puolen vuoden päästä, totean, että juu olisihan tämän voinut jo laittaa kiertoon.

Toiset vaatteet lähtevät kiertoon nopeammin kuin toiset, mutta pyrin kuitenkin aina siihen, että vaatteista olisi iloa useamman vuoden ajan. Joskus jotkut edullisemmat vaatteet pysyvät hyvänä vuosina, mutta neuleiden kohdalla olen todennut, että ajattomuus ja pitkäikäisyys ovat suoraan verrannollisia hintaan. Korkeampi hinta tarkoittaa neuleissa käytännössä aina parempia materiaaleja ja paremmat materiaalit ovat puolestaan yleensä tae pitkäikäisyydestä. Ei tarvitse olla mikään materiaaliekspertti huomatakseen, miten villasta valmistetut neuleet kestävät kulutusta aivan eri tavalla kuin tekokuidusta valmistetut.

Viime viikolla ottaessani esille neuleita totesin, että hyllyyn jäivät vain ne, jotka olivat olleet niitä hieman kalliimpia hankintoja. Osa kaappiin jääneistä neuleista oli jo 3-4 vuotta vanhoja, mutta edelleen moitteettomassa kunnossa. Vaikka käyttö olisikin ollut ahkeraa, voi säännöllisellä huollolla venyttää villaneuleiden ikää jopa vuosilla. Tästä syystä olenkin viime vuosina pitänyt kiinni siitä, että valitsen kaappiini vain laadukkaita neuleita. Mielummin panostan siihen yhteen hyvään, kuin ostan kolme huonolaatuista. Se yksi hyvä saattaa palvella viiden vuoden ajan, kun taas niistä kolmesta joudun hyvin todennäköisesti luopumaan yhden talven jälkeen.

Jos teitä kiinnostaa lukea lisää hyvistä materiaaleista ja neuleiden huollosta sekä suosikki neulemerkeistäni, niin suosittelen kurkistamaan tämän viime syksynä kirjoitetun postauksen. Tähän alle olen puolestaan listattunnut hieman tämän syksyn neuletrendejä ja niitä omia suosikkejani. Klassikkovärien ohella haaveilin punaisesta neuleesta ja itse asiassa Barcelonasta semmoinen löytyi ihan sattumalta. Toivottavasti saan kuvattua siitä pian asukuvat blogiin.

Syysneule 2017

Hieman Oversize

Pyöreä, aavistuksen venemäinen aukko tai syvä v-aukko

Yksinkertainen poolokaulus tai piippukaulus

Raglan-hiha tai pudotettu hiha

Värit: Musta, harmaa, kameli ja räväkkä punainen

ps. Zalandolta saa nyt viikonlopun ajan kaikista tuotteista -20% etukoodilla WEEKENDSALE20. Naisten valikoima löytyy täältä.

1. Moss Copenhagen

2. Moss Copenhagen

3. Samsoe&Samsoe

4. Second Female

5. Tiger of Sweden

6. Moss Copenhagen

7. Twist & Tango

8. Levi’s

9. Samsoe&Samsoe

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Jonna
  September 23, 2017

  Itse huomannut kyllä saman, kun hieman enemmän panostaa kyllä neuleella on silloin pidempi käyttöikä. Mistä tuo ihastuttava harmaa hameesi on?? juuri tuollaista olen etsiskellyt…

  • Kaisa
   September 23, 2017

   Moikka,

   Se on Zarasta parin vuoden takaa, mutta itse asiassa bongasin samanlainen eilen Zalandolta 🙂 Linkkiä ei nyt tähän hätään ole, mutta hameiden kohdalta varmaan löytyy!

 • annas
  September 23, 2017

  Olen samaa mieltä! Suosin luonnonkuiduista valmistettuja neuleita ja todellakin kannattaa vilkaista sinne materiaalilappuun, kun on ostamassa neuleita (toki muiden vaatteiden kohdalla sama juttu). Mun mielestä neuleen tuleekin kestää hyvin huolettuna vuosia. Viisi vuotta ei ole edes vielä mikään pitkä käyttöikä vaatteelle. Kyllä villaneuleen tulisi pysyä hyvänä vielä paljon pidempäänkin.

  • Kaisa
   September 23, 2017

   Juuri näin 🙂 Nuorempana sitä koko ettei ollut varaa laittaa sitä satasta neuleeseen, mutta jos olisi ajatellut hieman pidemmälle olisi ymmärtänyt, että se sama neule palvelisi vielä monta vuotta. Niistä on kuitenkin opittu ja nyt nautinkin siitä, miten olen viimeisten vuosien aikana onnistunut hankkimaan kaappiini ajattoman “neulekokoelman”, jota ei tarvitse päivitellä kuin ehkä max yhdellä neuleella per talvi.

Previous
Ruuturouva -asu 2/3