Tallinna diary + muutama vinkki

Lupailin teille pientä matkapäiväkirjaa vinkkeineen Tallinnasta ja tässä se nyt vihdoin tulee. Kuvittelin, että saisin tämän ulos jo pari päivää sitten, mutta hitsi vie mikä operaatio olikaan taas pakata itselle ja kahdelle lapselle tavarat reissuun sekä päästä itse päämäärään. Nyt ollaan siis jo aivan eri maisemissa lomailemassa, mutta palataampa vielä hetkeksi alkuviikon tunnelmiin…

Tallinnassa keli oli melko harmaa ja tuulinen koko ajan, mutta ei se meitä haitannut. Sateelta vältyttiin, joten hyvin pystyi vaeltelemaan pitkin vanhankaupungin katuja.

Viime kesänä kävin pitkästä aikaa Tallinnassa parikin kertaa siskon häävalmistelujen vuoksi ja siinä kohtaa tuli pistettyä merkille miten paljon kyseinen kaupunki on mennyt taas eteenpäin ja miten siistiä (!) siellä oli! Saman huomion tekivät myös matkaseurani Sara ja Janni

Ensimmäisenä päivänä söimme lounasta hotellimme lähellä Rottermannilla R14 nimisessä ravintolassa. Päädyimme tilaamaan listalta monta pientä annosta maisteltavaksi ja se osoittautui ihan parhaaksi vedoksi. Erityismaininnan ansaitsevat superrapeat bataattiranskalaiset ja pelkistetty burrata annos, joka vie kielen mennessään!

Mustat tiimipipot oli aika ehdottomat tuulisena päivänä. Ihan hassua, että tämä oli vasta meidän ensimmäinen yhteinen (ei töihin liittyvä) ulkomaanreissu. Ollaan kuitenkin tunnettu vuosia ja puhuttu tästäkin jo pitkään. Ehkä seuraavalla kerralla otetaan liput hieman kauemmaksi?

Vanhankaupungin fiiliksiä. Rakennukset siellä ovat kyllä todella kauniita ja varmasti kesäisin tämä paikka herää vielä paremmin eloon. Tuossa oikeinpuoleisessa kuvassa yksi sinnikäs maalari esitteli teoksiaan koleasta kelistä huolimatta. Normaalisti tuossa kohtaa istuu kuulemma useita taiteilijoita ja katukauppiaita ihan vierivieressä.

Välillä piti pysähtyä lämmittelemään kahvilaan. Tämä pieni sympaattinen paikka (Raven?) löytyi juurikin vanhastakuapungista. Teen ja kahvin lisäksi otettiin pienet jälkiruoat. Täällä oli muuten todella hyvän näköinen lista myös isompaan suolaiseen nälkään. Täytyy laittaa itselle ylös muistiin.

Söpöjen pastellisävyisten kujien lisäksi löydettiin myös kaupungin luistinrata, joka näytti erittäin kutsuvalta. En ole luistellut tänä(kään) talvena kertaakaan!

Illallisravintolaksi Janni oli valinnut meille suhteellisen tuoreen paikan Kopli-nimiseltä alueelta. Odeon Bar -ravintolan lista vaikutti alkuun aivan tautisen hyvältä, mutta valitettavasti erityisesti tacot oli pettymys. Lehtikaalisalaatti ja tofupyörykät sen sijaan olivat erittäin jees, joten kyllä voisin antaa tälle sympaattiselle ja kivasti sisustetulle paikalle vielä uuden mahdollisuuden.

Aamulla startattiin Saran kanssa päivä Spa-hetkellä. Meidän hotellimme (Metropol Spa hotel) oli juuri saanut valmiiksi spa-alueen remontin, joten pitihän se käydä kurkkaamassa!

Ison altaan ja useamman porealtaan lisäksi spa oli varustettu muutamilla saunoilla. Kompakti, mutta erittäin siisti ja kiva kylpylä! Oli kyllä harvinaista herkkua aloittaa aamu näin poreammeessa rauhassa lilluen. Yleensä meillä aamut on nimittäin pikkuisen erilaisia…

Saunan raikkaana suunnattiin aamupalalle, joka syötiin ihan rauhassa nautiskellen. Sen jälkeen päivän vaatteet niskaan ja laukut valmiiksi kotiinlähtöä varten. Vielä ei kuitenkaan tarvinnut lähteä kohti satamaa, vaan otettiin kyyti kohti Kalamajan aluetta, jossa minun on ollut tarkoitus käydä jo ikuisuus…

Matkaseurani osasikin jo kertoa, että sieltä löytyisi monia pieni putiikkeja, vintagekauppoja sekä sympaattisia ravintoloita sekä kahviloita useampia. Itseeni teki myös ison vaikutuksen se, miten rähjäisen näköisistä ja hieman ankeista taloista oli saatu yksinkertaisilla maalauksilla ja valokylteillä todella kutsuvia boheemeja tiloja. Voin vain kuvitella minkälainen paikka on kesällä, kun terassit ja ruokakojut ovat auki.

Vasemman puoleisen kuvan lastentarvikeliike DesignNut taisi olla meidän kaikkien suosikki, sillä siellä tuli vietettyä varmaan 35 minuuttia. Tyhjin käsin en sieltä itse päässyt myöskään ulos. Kuopukselle ostin uuden syöttölapun ja isosiskolle kuvissa ylähyllyllä näkyviä “silmät kiinni” -astioita. Niin söpöjä! Teki mieli uudistaa kaikki lastenastiat kerralla 😀

Pienen putiikkikierroksen jälkeen lähdettiin metsästämään vintagekauppoja. Muutamat meillä olikin jo etukäteen tiedossa, mutta sattumalta löysimme Asematorin (Balti Jaama Turg) yläkerrasta todellisen 2hand paratiisin. Siellä oli useampi vintagekauppa vierekkäin (mm. Sveta & Fankadelik Vintage) ja tarjolla oli sekä edullisempia että luksusmerkkejä.

Googlettelimme, että Kalamajan ja Koplin alueella näitä 2hand-liikkeitä riittäisi enemmänkin, mutta keli ei oikein houkutellut etsimään enempää, eikä meillä oikeastaan olisi ollut siihen aikaakaan. Välimatkat eivät ole älyttömän pitkiä, mutta hyvä idea olisi ottaa pyörät alle (kesäaikaan) ja lähteä niiden kanssa tutkimaan alueita paremmin.

Reissun viimeinen ateria syötiin jo monille tutussa F-hoone nimisessä ravintolassa Kalamajan alueella. Itse en ensikertalaisena ollut siellä vielä käynyt ja matkaseurani mukaan, se olisi enemmän kuin suotavaa. Bataattiranskalaishimoissani tilasin vielä toisenakin päivänä niitä sekä myös vegeburgerin eteeni. Annos oli hyvä, mutta ei mikään taivaallinen. Ehkä odotukseni olivat tätä paljon kehuttua paikkaa kohtaan poikkeuksellisen korkealla. Ja olihan paikka viihtyisä, sekä aivan täynnä myös näin tiistaipäivänä, joten jotain perää huhuissa varmasti on. Ehkä tällekin täytyy antaa vielä uusi mahdollisuus seuraavalla Tallinna visiitillä, joka täytyy kyllä tehdä tulevana kesänä.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Anna
  February 22, 2020

  Noi Telliskiven vintagekaupat on aivan naurettavan ylihintaisia. Samoja tyylejä ja vuosikertoja löytyy Tallinnassa kirppiksiltäkin edullisemmin, jos vain kirppari nimessä on sana “vintage”. Ehkei noita sen yhden paljettimekkoja löydy, mutta kaikkea muuta kyllä ?.

  • kaisaturunen
   February 24, 2020

   Se huomattiin kyllä 😀 Käytiin muutamalla muullakin tuon ulkopuolella ja ne oli huomattavasti edullisempia ja sieltä löytöjä tehtiinkin. Jos sulla on vinkata muita nimeltä, niin laita tähän ihmeessä. Näkevät muutkin, jotka mahdollisesti Tallinnan kirpparikierrokselle on lähdössä 🙂 Kiitos!

Previous
Minilomalla
Tallinna diary + muutama vinkki