Talon pintamateriaalien valinta

Paljon on pyydetty postausta pintamateriaalien valinnasta, joten tässä tulisi nyt ensimmäinen kirjoitus aiheeseen liittyen. Tulen varmasti käymään materiaaleja läpi vielä yksityiskohtaisemmin, kun saamme tuotteet käsiimme ja pääsemme asennusvaiheeseen, mutta nyt voisin hieman valoittaa tilannetta yleisesti.

Sisämateriaalien värimaailma on pitkälti peräisin meidän tulevalta pihalta. Rannasta, sen kivistä, koivupuista ja kaisloista. Mikään väripläjäys tämä ei ole, mutta emme ole mekään. Halusimme valita neutraaleja, luonnonläheisiä sävyjä, joihin olisimme tyytyväisiä vielä useamman vuodenkin jälkeen. Sisustus olisi sitten se paikka leikitellä ja tuoda väriä kotiin.

Tällä hetkellä minulta löytyy melkein kaikista meille tulevista materiaaleista mallipalat. Olen voinut rauhassa vertailla niitä keskenään ja käydä tarkastelemassa sävyjä niiden tulevassa ympäristössä talolla. Se, että olen käyttänyt tähän melko ruhtinaallisesti aikaa on oikeastaan ollut erittäin hyvä asia. Jos minun olisi pitänyt valita tuotteet suoralta kädeltä esimerkiksi kuvan perusteella tai myymälässä mallikappaleesta olisivat valintani olleet todennäköisesti hyvin toisenlaiset. Joillekin sopii nopeiden päätösten tekeminen, mutta itse tarvitsen aina hieman aikaa pohtia. Onneksi meillä sitä oli ja nyt olen niin tyytyväinen valintoihimme, että tekisi mieli hyppiä ilosta 😀

Lattiavaihtoehtona meillä oli mm. erilaisia tammi- sekä saarniparketteja ja lopulta päädyimme vaaleahkoon tammiparkettiin, joka on kuitenkin selkeästi puunvärinen ja tuo kivasti lämpöä esimerkiksi keittiön kaappien rinnalle. Kaapistot tulevat olemaan mattavalkoiset. Pitkään pohdin harmaata keittiötä, mutta loppujen lopuksi koin valkoisen meille sopivammaksi ja varmasti myös aikaa paremmin kestävämmäksi vaihtoehdoksi.

Keittiön tasoihin olemme valinneet materiaaliksi kvartsin, jonka mallipala on tuo pieni neliö alemmassa kuvaparissa. Samasta kvartsista meille tulee myös lavuaarit yläkerran kylpyhuoneeseen ja alakerran vessaan. Näihin tiloihin on kvartsin lisäksi tarkoitus laittaa Calacatta-laattaa, jota olemme myös kaavailleet keittiön välitilaan. Alakerran isoon kylpyhuoneeseen sekä sen yhteydessä olevaan kodinhoitohuoneeseen on valittu vaaleahko harmaa maanläheinen iso laatta, joka varmasti sointuu kivasti suunnitelemamme saunan väritykseen.

Tämä materiaalien valintavaihe oli meidän kohdallamme kaiken kaikkiaan melko työläs projekti, mutta toisaalta olin valmistautunut antaamaan siihen eniten aikaa ja energiaani. Niiden lukuisten Pinterest-taulujen kerääminen ja vertailu sekä käynnit eri messuilla ja valmistajien luona maksavat itsensä varmasti takaisin. Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin se, että olemme tyytyväisiä valintoihimme ja tulemme viihtymään meidän uudessa kodissa. Vielä joudumme jännittämään miltä valintamme näyttävät paikalleen asennettuina, mutta joku ääni sisälläni käskee olemaan luottavainen.

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • MW
  February 7, 2018

  Minkälaiset WC:iden allas/taso- ja peiliratkaisut teille on tulossa?

  • Kaisa
   February 7, 2018

   Niistä on itse asiassa tulossa pian (ehkä jopa seuraavaksi) postausta, mutta lyhykäisyydessään altaat tulevat samasta kuin keittiön taso. Peilien suhteen arvotaan vielä. Yläkertaan tulee kaksi allasta, joten joko yksi iso peili tai kaksi samanlaista altaisen yläpuolelle. Alakertaan minulla on jo yksi kultareunuksinen peili ja sillä varmaan mennään, jos se vaan sopii 🙂

 • Alexandra
  February 9, 2018

  Tosi hienot materiaalit teille on tulossa, mihin lattiaan päädyitte?

  • Kaisa
   February 10, 2018

   Tilausta ei olla vielä tehty, mutta eiköhän me tuo Timberwisen Tammi Cream oteta 🙂

 • vikke
  March 1, 2018

  Tuleeko ikkunat lattiaan asti? Ihana meininki teillä!

Previous
Huvittavia muistoja