Talon ulkoasun viimeistelyä

Vaikka nyt paiskitaankin sisähommia urakalla, niin talon ulkopuolella tapahtuu myös paljon ja siksi ajattelinkin julkaista pitkästä aikaa kuvan talon ulkokuoresta. Kesän aikana se on saanut pintaansa valkoisen lopullisen värinsä ja mielestäni sävyn kanssa mentiin tässä ihan nappiin. Seuraavaksi olisi vuorossa ikkunan puitteiden maalaus ja paikalleen asennus. Ranskalaiset parvekkeet talon sivuilta uupuvat yhä, kuten uupuvat myös esimerkiksi vesirännit. Ulkovalaistusta ollaan mietitty jo aika pitkälle ja talon seinästä näkyykin jo tulevien lamppujen paikat. Vielä mietityttää pitäisikö valaisimien olla valkoiset, jotka eivät talosta päivällä erotu vai mustat/tumman harmaat. Mitäs mieltä te olette?

Etupuolella taloa rakennetaan parhaillaan katosta, jonka suhteen pitäisi myös tehdä päätöksiä. Siihen on nimittäin tulossa kaksi isoa kantavaa pylvästä, mutta sen sijaan, että jättäisimme ne kapeiksi puupylväiksi haluaisimme tehdä niistä isommat ja mahtipontisemmat. Toteutustapa tässä on kuitenkin vielä avoinna.

Pihan suunnittelu jää varmasti vielä hautumaan syksyyn ja ensi kevääseen, mutta talon ympäri kiertävää suurta terassia on jo suunniteltu tovi. Maata on tasoitettu ja valmisteltua terassia varten. Varsinaisen rakentamisen ajankohta on kuitenkin vielä auki, sillä etusijalla ovat tietysti kaikki asiat, jotka ovat edelletyksenä muuttoluvalle.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Merja
  August 26, 2018

  Hei, olen seurannut talonrakennusprojektia vähän heikosti. Joten en tiedä, kuka talon on suunnitellut? Vai oletteko toimineet itse arkkitehtinä? Ajattelin vain, kun tässä vaiheessa vielä mietitte talon ulkonäköä, kuistia pylväineen ym?
  I

  • Kaisa
   August 27, 2018

   Hei, talo on muutosmalli Honkarakenteen Lounatuulesta. Itse olemme muutokset tehneet. Kuistin rakenne on siis selvä, mutta haluamme vain muovata pylväitä jykevämmiksi. Silloin jo aikoinaan keskustelimme Honkarakenteen kanssa, että se on mahdollista eri keinoin. Nyt mietinnässä on siis vain, että millä tapaa (puulla vai esim kivellä) pylväistä saadaan paksummat. Mitään rakenteellisia muutoksia ei tietenkään tässä vaiheessa olla tekemässä, koska piirustukset on hyväksytetty rakennustarkastuksessa aikoja sitten 🙂

 • Alexandra
  August 28, 2018

  Talosta tulee niin hieno? millä värillä olette maalanut, meille myös tulossa valkoinen/vaalean harmaa hirsitalo

  • Kaisa
   August 29, 2018

   Tikkurilan Paperilla 🙂 Kiitos ! <3

Previous
Perjantai ja pari random juttua minusta