Talonrakennuksen ylä- ja alamäet

Ajattelin taas kertoa pienen tilannepäivityksen meidän talolta. Viime viikollahan innoissani hehkutin miten parkettia aloitetaan vihdoin asentamaan, mutta sitten jouduin ottamaan sanani takaisin heti seuraavana päivänä. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun aikatauluihin tulee muutoksia. Tämä vaan kuuluu rakennusprojektien luonteeseen ja näitä tilanteita tulee eteen varmasti jokaisella rakennuttajalla. Sovitut päivät eivät pidä ja aikataulut paukkuvat jopa budjettia pahemmin.

Välillä tekisi mieli repiä hiukset päästä, mutta onneksi tässä loppusuoralla olemme päässeet ketutuksesta siihen vaiheeseen, jossa näihin viivästyksiin suhtautuu enää sarkasmintäyteisellä huumorilla. “Noooo kyllähän me nyt ensi vuonna siellä viimeistään asutaan” -lausahdus jaksaa naurattaa, vaikka sisimmässään sitä haluaisi talon olevan jo muuttovalmis.

Olen huomannut tässä projektin aikana, että emme mieheni kanssa ole kertaakaan lyöneet samaan aikaan hanskoja tiskiin vastoinkäymisten tullessa rakennusurakan tielle. Tämän ansiosta olemme todennäköisesti molemmat yhä järjissämme. Toisen tuki on ollut kullanarvoinen voimavara meille molemmille rakennusprojektin aikana. Siinä tilanteessa, kun oma pää on ollut räjähdyspisteessa on toisella riittänyt vielä toivoa ja intoa rakentamiseen. En kyllä hetkeäkään epäillyt, etteikö me pariskuntana tästä urakasta selvittäisi. Tämä kuvastaa nimittäin hyvin meidän suhdetta muutenkin. Vaikeina hetkinä se vahvempi “kantaa” aina heikompaa.

Mutta palataampa takaisin itse taloprojektiin, jottei tästä tulisi nyt mitään herkistelypostausta. Viime viikon parkettishow päättyi suhteellisen positiivisesti, vaikka asennus siirtyikin ainakin parilla viikolla. Lattialämmitys saadaa päälle pian ja ensi viikolla voidaan mitata uudelleen betonin kosteus. Sormet ristiin, että se on siinä vaiheessa kuiva ja pääsemme oikeasti lattianasennuspuuhiin. Jos tästä jotain positiivista hakee, niin tällä aikataululla meidän ei tarvitse kovinkaan paljon uudenkarheaa parketti suojailla.

Lattia-aiheella jatkevaan vielä vähän, nimittäin huomenna saapuvat myös meidän laatat ja ihan tärisen jännityksestä 😀 Niitä on odotettu kovasti ja vihdoin pääsen näkemään ne livenä! Osa laatoista tosiaan tilattiin vain kuvien perusteella Italiasta, joten jännityksellä odotan ovatko ne yhtä upeita kuin kuvissa. Laattojen asennus oli määrä alkaa heti tällä viikolla, kun laatat saapuvat, mutta jälleen kerran meitä rakennuttajia koeteltiin, kun laatoittaja, jonka kanssa oli suullisesti sovittu työstä tekikin meille oharit. Nyt etsinnöissä on uusi laatoittaja, joka toivon mukaan löytyy mahdollisimman pian.

Tästä ikävästä kokemuksesta tuli mieleen, että onko siellä muilla talon rakentaneilla tai juuri parhaillaan rakentavilla käynyt yhtä ikäviä tilanteita työmiesten kanssa? Näissä tapauksissahan työmiehet pissivät niin sanotusti omiin muroihinsa, mutta onhan tämä nyt ikävää rakennuttajillekin, jotka tästä ajan menetyksestä joutuvat kärsimään…

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Sade
  June 5, 2018

  On todellakin samanlaisia kokemuksia! Työmiehet tekivät hommansa mutta meidän keittiössä/kaapistoissa oli kaikki mitat pielessä alkaen siitä, että tilausvahvistus lähetettiin väärään sähköpostiin ja emme sitä koskaan saaneet. Muutto painoi päälle, mutta uunin luukku ei auennut, kylmäkaapit eivät mahtuneet kaappeihin ja peililiukuovet olivat väärän kokoiset. Täällä sitä nyt kuitenkin asutaan 🙂 Tosin eivät vastoinkäymiset vielä siinä olleet. Pihalaatat tilasimme syyskuun lopulla ja niiden PITI saapua muutamassa päivässä, mutta niin ne vaan tuotiin joulun jälkeen. Noh, nyt nekin ovat jo paikoillaan ja vähän jo naurattaakin.

  • Kaisa
   June 5, 2018

   Oi apua kuulostaa ihan kauhuskenaariolta! Toivottavasti meillä menee kaikki kalusteiden kanssa hyvin! Onneksi toimitusajat tavaroissa ovat vielä pitäneet ihan hyvin paikkaansa (kop,kop), mutta näiden työmiesten touhuihin menee kyllä välillä hermo. Ja ärsyttävintä on se, että usein syyttävä sormi osoittaa rakennuttajiin, koska meidän OLISI PITÄNYT tietää yhtä sun toista ja kun ei tiedetty ja osattu vaatia, niin sitten siitä maksetaan. No kuka sitten ekalla kerralla tietää KAIKESTA KAIKEN? Ei kukaan. Aikamoinen oppimatka tämä onkin ja toisen talon kohdalla osaisi varmasti vaatia asioita ja tehdä muutenkin eri tavalla 🙂

Previous
Valmistujaismuistoja