Taloprojektin tilanne vk 18

Toukokuu tuo tullessaan paljon uutta myös taloprojektiin, joten ajattelin, että voisin pitkästä aikaa tehdä tällaisen kootun tilannekatsauksen siitä, mitä tontilla on viime aikoina tapahtunut, mitä siellä tapahtuu parhaillaan sekä mitä siellä tulee tapahtumaan tulevina viikkoina.

– Toissa viikolla aloitetut maalaukset on saatu melkein päätökseen. Sileät katot ja seinät on 95% tasoitettu ja maalattu valmiiksi. Kaikki muut sävyvalinnat yms. menivät nappiin, mutta yhdessä huoneessa muuallekin taloon valittu sävy ei toimi ollenkaan. Se kääntää hassusti vihreään, johtuen mitä ilmeisimmin ilmansuunnasta ja ikkunoista. Tämä täytyy siis vielä korjata. Seuravaaksi olisi luvassa hirsiseinien käsittely/maalaus sisäpuolelta. Tätä varten testaamme tällä viikolla erilaisia tuotteita. Maalijutuista ja lopullisista valinnoistamme tulen puhumaan vielä lisää omassa postauksessa.

– Sähkötöitä on viimeistelty myös urakalla ja nyt niidenkin osalta loppusuora häämöttää. Pian voidaan alkaa laittamaan rasioita yms. paikoilleen. Myös kattoihin tulevat ledit voidaan piakkoin asentaa.

– Keittiösuunnitelmat on lyöty lukkoon 99% ja kalusteet sekä koneet lähtevät tilaukseen ennen toukokuun puoliväliä. Sen jälkeen tulen viimeistään kertomaan keittiösuunnitelmista täällä enemmän.

– Viimeiset auki olleet väliseinät ja katot on laitettu / laitetaan umpeen tällä viikolla. Märkätilojen eristys on myös käynnissä.

– Kylpyhuoneista puheen ollen saimme vihdoin lyötyä lukkoon laatat ja ne laitetaan tilaukseen nyt. Huh, tämä oli ehkä se pahin rasti tähän mennessä ja vieläkin hieman jännittää miltä lopputulos tulee näyttämään.

– Yhden asian suhteen me olemme kerrankin etuajassa, sillä hanat ja suihkut tilasin tänään ja niiden pitäisi saapua jo aika piankin. Kai tätä voi jonkin sortin saavutuksena pitää?

– Suunnittelu- ja tarjousvaiheessa sisätöistä ovat vielä sauna, portaat ja lasikaiteet/-ovet. Näidenkin osalta on pian lyötävä asioita lukkoon, etteivät ne veny enää yhtään pidemmälle. On tämä talonrakennus kyllä yksi hemmetin suuri palapeli!

– Talon ulkopuolellakin riittää hommaa sillä mm. etuoven katos on vielä rakentamatta. Ulko-ovet sen sijaan on vihdoin tilattu ja erityisen innoissani olen näyttävästä etuovesta.

– Piha odottaa sekin raivaamista, mutta koneet pääset töihin vasta, kun maa on tarpeeksi kuivaa.

Olisikohan tässä nyt kaikki kuulumiset tontilta tiivistettynä. Tulen varmasti kertomaan monista näistä asioista vielä yksityiskohtaisemmin omissa postauksissaan, joten jos teillä on jotain kysymyksiä tai toiveita, niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin tulemaan. Yritän myös tulevina päivinä ja viikkoina päivitellä ahkerammin IG-storyn puolelle projektin kuulumisia.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Alexandra
  May 4, 2018

  Kaikki kiinnostaa ? hirsiseinien käsittely/maalaus, laattojen valinta ja oven valinta… ??

  • Kaisa
   May 4, 2018

   Hah ihana kuulla! 🙂 Postauksia tulossa kyllä vähän joka aiheesta 🙂

 • Mira
  May 31, 2018

  Hei, ainut vinkki, kylppäriin ei valkoisia saumoja. Me saatiin itekin tää vinkki ja ei uskottu. Kaduttaa, järkyttävä työ pitää puhtaana..:/ laatat kyllä ihanat

  • Kaisa
   June 1, 2018

   Näinhän se on 🙂 ainakaan isoon kylppäriin ei valkoisia ole tulossa, eikä tuskin yläkerran pieneenkään. Muutaman kerran lapsuudenkodissa näitä on hinkattu ja myöhemmin painepesurilla yritetty putsata, joten tutulta kuulostaa…

Previous
Se täydellinen trenssi