Talotoimittaja ja talomalli

*Yhteistyössä Honkarakenne

Nyt on vihdoin koittanut se hetki, kun pääsen vihdoin kertomaan enemmän siitä, minkälainen omakotitalo meille on tulossa ja kuka sen oikein rakentaa. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, talo tullaan rakentamaan hirrestä. Tämä tieto itsessään rajasi mahdolliset talovalmistajat niihin, jotka hirsitaloja tekevät. Ehkä joku teistä arvasi valintamme?

Mutta palataampa ajassa hieman taaksepäin, viime kevääseen, jolloin pohdimme rakennusprojektimme kohtaloa. Ajauduin silloin sattumalta keskelle keskustelua, jossa tuli puheeksi Honkarakenne ja heidän hirsitalot. Olin katsellut sillä silmällä Honkarakenteen muutamia malleja jo aikaisemminkin, mutta koska olimme eläneet siinä uskossa, että kunnostamme vanhan talon, olin jättänyt asian sikseen. Nyt tilanne oli kuitenkin muuttunut ja haave uudesta talosta herännyt.

Pienen taustatyön jälkeen otimme yhteyttä Honkarakenteeseen ja muutamaa hetkeä myöhemmin olimmekin jo heidän toimistolla kuvailemassa unelmiemme taloa. Samoihin aikoihin tiedustelin Honkarakenteen kiinnostusta olla osana tätä projektia ja innostuneen vastaanoton myötä pyörähtivät myös neuvottelut yhteistyöstä käyntiin. Kaikki vaivannäkö palkittiin ja projekti pääsi starttaamaan juuri ennen vuoden vaihdetta, kun allekirjoitimme rakennussopimuksen Honkarakenteen kanssa.

Honkarakenne on siis tulevan talomme ulkokuoren valmistaja. Päädyimme mieheni kanssa puolivalmiiseen pakettiin, jossa Hongan osuus päättyy talon pystytykseen ja sisäpuolet jäävät meidän tai muiden urakoitsijoiden tehtäväksi. Fiilikset talovalmistajan valinnasta ja nyt starttaavasta yhteistyöstä ovat olleet koko ajan erittäin hyvät. Asioiden edetessä olemme saaneet tuntea, mitä on työskennellä aktiivisten, osaavien ja auttavien ihmisten kanssa.

Puhun puhtaasti sydämestäni, kun sanon, että ensivaikutelma Hongasta oli ammattimainen, mutta kuitenkin ihmisläheinen sekä ystävällinen. Tämä kuva on myös vahvistunut ajan kuluessa. “Amatöörirakennuttajina” koemme, että me tarvitsemme kuitenkin tässä projektissa enemmän tai vähemmän apua ammattilaisilta, ja sitä olemme onneksi saaneet. Meidän toiveitamme on kuunneltu ja sen mukaisia ehdotuksia annettu, mutta kuitenkin niin, että meille on jätetty tarpeeksi tilaa omille mielipiteille sekä valinnoille.

Alunperin olimme suunnitelleet ottavamme projektiin mukaan myös arkkitehdin, mutta loppujen lopuksi totesimme, että omat visiomme olivat niin vahvat, että arkkitehdin mukaan ottaminen olisi todennäköisesti vain aiheuttanut ristiriitoja. Lisäksi visiomme kohtasivat Honkarakenteen jo olemassa olevan mallin kanssa sen verran hyvin, että arkkitehtiä ei tarvittu.

Tämä oli oikeastaan aika mieletön yhteensattuma, koska olin itse omin käsin piirtänyt meidän unelmien talon pohjapiirustuksen jo kauan ennen soittoa Honkarakenteelle. Ideat siihen olivat tulleet lukuisilta eri valmistajilta, joista olin yhdistellyt meille ihanteellisimman pohjan. Alueen asemakaava saneli, että tontille tulisi rakentaa kaksikerroksinen talo ja sen mukaan olin piirustuksia tehnyt. Olimme myös suunnitelleet talon julkisivua, rakentaneet Pinterest-tauluja, miettineet meille tärkeitä elementtejä, joita talossa tulisi olla.

Nähdessämme ensi kertaa kuvat Lounatuuli-nimisestä talomallista kallioiden päällä seisomassa tiesimme, että tuossa olisi meidän unelmien koti. Se on sopiva yhdistelmä meidän molempien toiveita sekä tyylejä ja se on kuin tehty merenrantatontille. Samaa mieltä olivat myös Honkarakenteen ammattilaiset ja päädyimme yhteistuumin tekemään meille muutosmallin Lounatuulesta. Lopulliset piirustukset eivät ole vielä valmiit, mutta tässä pientä esimakua siitä mitä on tulossa. Mikäli teitä kiinnostaa nähdä minkälainen malli Honkarakenteen alkuperäinen Lounatuuli on, niin se löytyy täältä. On varmasti sanomattakin selvää, mutta itseäni kyseisen mallin muotokieli ja tyyli miellyttävät erityisen paljon.

Loppuun vielä pari sanaa yhteistyöstä. Taloprojektin aikana täällä tullaan tosiaan näkemään muutamia yhteistyöksi merkittyjä postaksia ja itse koen, että blogiin tämä yhteistyö vaikuttaa vain positiivisesti. Postaukset tulevat käsittelemään mm. talon suunnittelu- sekä rakennusvaiheita ja ne ovat varmasti kiinnostavaa luettavaa joka tapauksessa. Muutama videokin on suunnitteilla 🙂 Toivottavasti te olette siellä yhtä innoissanne kuin me olemme!

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
  • Sara
    January 29, 2017

    Mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia, samanlainen projekti täälläkin edessä!! Tsemppiä projektiin!?

  • Milka
    January 29, 2017

    Miä niin myötäelän! 😀

Previous
3 takkia, 12 talvityyliä