Talven 2016 takkiopas

SI MODA ASU JAN22 2016 8si-moda-coat-trends-2016si-moda-aw16-coat-trends-2

ESPRIT here / VEROMODA here / SAMSOE&SAMSOE here

TOMMY HILFIGER here / TOMMY x GIGI here / SCOTCH&SODA here

Pehmoisista neuleista siirrytään seuraavaksi talven toiseen tärkeään vaatekategoriaan, nimittäin talvitakkeihin. Ne ovat näillä leveyspiireillä välttämättömiä ja sitä suuremmalla syyllä niihin kannattaa panostaa. Itse kiinnitän talvipukeutumisessani takkeihin ehkä kaikista eniten huomiota. Nehän ovat se näkyvin (ja lämmittävin) osa tyyliä talvella. Niillä saa kivaa vaihtelua pukeutumiseen, vaikka alle päätyisikin samat mustat housut ja neulepaita.

Miljoonaa takkia ei kuitenkaan tarvitse omistaa, kun muutamalla erilaisella saa jo kivasti vaihtelua tyyliin. Kun tähän lisää vielä asusteet, niin koossa on jo aika hyvä paketti luoda erilaisia asuja. Sen myönnän että itse en yhdellä takilla talvea selviäisi, koska onhan se myös käytännöllistä omistaa erikseen ulkoiluun sopiva toppatakki ja siistimpi villakangastakki kaupunkikäyttöön.

Jos teillä on vielä hakusessa uusi talvitakki, niin tässä tulee muutamia vinkkejä sen ostoon ja lyhyt katsaus tämän hetken suurimpiin takkitrendeihin:

Talvitakki ostoksilla kannattaa neuleiden tapaan kiinnittää huomiota materiaaleihin. Villakangastakeissa villan laatuun ja välttää akryylia. Untuvatakeissa tietysti untavan laatuun jne. Takissa kannattaa olla hieman väljyyttä, jotta sinne mahtuu kerroksia ja villapaita. Niidenkin kanssa puettuna, takin ja paidan väliin olisi hyvä jäädä hieman ilmaa. Se ilma nimittäin on se joka pitää lämpöisenä. Liian tiiviit kerrokset eivät lämmitä. Materiaalin ja koon lisäksi takkimallia kannattaa pohtia. Minkä kanssa sitä olisi tarkoitus käyttää? Onko minulla jo olemassa useampi asu, jonka päälle se sopii? Värejä ei kannata pelätä, mutta ehkä toimivan talvivaatekaapin perustana on kuitenkin klassinen, hillityn värinen talvitakki.

Talven 2016-17 avainsanat takkitrendeissä ovat; klassikot, pelkistetyt linjat, ylipitkät sekä ylisuuret ja “puffy” eli muhkea toppa. Jostain luin, että nyt on erittäin hyvä hetki panostaa klassiseen, laadukkaaseen villakangastakkiin, jossa on pelkistetyt linjat. Väreinä kannattaa suosia myös jotain aikaa kestävää, kuten mustaa, navy-sinistä, kamelia tai harmaata. Pikakatsaus nettikauppojen valikoimaan osoitti, että nimenomaan tällaisia takkeja on nyt tarjolla paljon. Oma suositukseni meneekin tällaiselle takille, jos hakusessa on nimenomaan se yksi, pitkäaikainen takki.

Jos kaapista löytyy jo se klassinen valinta ja haaveilet tälle talvelle trendiaallon harjalla purjehtivaa IT-takkia, niin suuntaa katse pöyhkeisiin, ylisuuriin toppatakkeihin. Trendihaukat kuvauttavat nyt itsensä muhkeat michelin-takin hassusti olalle pudotettuina, mutta todellisessa käytössä tällainen takki on pakkaspäivien ykkönen. Sen alle mahtuu kerroksia ja se on jo itsessään ihanan lämmin. Kaksi muuta kauden erikoisempaa trendisuuntausta takeissa ovat ruutukuosit sekä sotilaalliset yksityiskohdat. Viime vuosina jyllännyt tekoturkistrendi pysyy myös yhä pinnalla, mutta jää ehkä hieman puffy-takkien varjoon. Itse koen kuitenkin, että tekoturkiksista on muodostunut jo eräänlainen klassikko ja siksi sellainen kuuluu ehdottomasti myös omaan talvitakkivarastooni.

Kävin muuten juuri kaikki talvitakkini läpi ja päätin laittaa niistä puolet. Lisäilen ne pian Zadaan puolelle myyntiin, mutta laitan siitä sitten erikseen infoa! Huomisesta tai viimeistään maanantaista starttaa täällä blogin puolella takkiasuhaaste, jossa stailaan aina yhden talven trenditakin ympärille 4 asukokonaisuutta. Sen tyylistä postaussarjaa kovasti pyydettiin, joten toivottavasti se vastaa nyt odotuksianne 🙂

ensimmäinen kuva viime tammikuulta / muut Pinterest

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Jo pelkkä sana kaamos