Talvipukeutumisen ABC

SI MODA ASU JAN22 2016 1

Nämä talvikuukaudet ovat aina olleet asukuvien osalta niitä hiljaisimpia, mutta nyt tehdään varmasti jonkin sortin ennätys. Tasan kahdet ulkokuvat olen tässä tammikuussa kyennyt ottamaan. Ensin kiusasivat pakkaset ja lumimyrskyt, sitten sitkeä flunssa. Jospa ensiviikolle luvatut leudommat kelit kartuttaisivat myös asukuvien saldoa?

Leudummilla keleillä sitä varmasti innostuu taas panostamaan pukeutumiseenkin. Veikkaan nimittäin, että kaikilla meillä on näinä viikkoina ollut se yksi ja sama tavoite pukeutumisen suhteen; pysyä lämpimänä. Ei siinä paljon leikitä kivoilla asuilla, kun kelit vaativat paksua toppaa ja kerroksia. Ajattelin nyt kuitenkin yrittää keksiä vaihtoehtoista asua toppatakkilookille, jossa olen käytännössä elänyt tämän tammikuun. Villakangastakit ovat tuntuneet liian kylmiltä vaihtoehdoilta näille alle -20°C asteen pakkasille, mutta kerrostamalla tarpeeksi löysin yllättävän lämpimän yhdistelmän. Alta löydätte vinkit fiksuun talvipukeutumiseen.

SI MODA ASU JAN22 2016 2SI MODA ASU JAN22 2016 10  SI MODA ASU JAN22 2016 8

 • Kerrosta. Klassinen neuvo, mutta toimii.
 • Suosi esimerkiksi merinovillaisia aluspaitoja. Minulla oli tämänkin mekon alla Lindexin merinovillainen pitkähihainen ohut paita, joka lämmitti ihanasti tekemättä kuitenkaan olostani michelinukkoa.
 • Suosi muutenkin luonnonkuituja tekokuitujen sijaan. Keinonahkahousut ovat hyvin kylmät pakkasella ja polyesterista/akryylista valmistetut paidat sähköstyvät pakkasella pahoin. Myös keinonahkaiset kengät kannattaa jättää kotiin, koska ne voivat vaurioitua ja halkeilla kylmässä ilmassa.
 • Valitse villaa sisältävät sukkahousut ja vaihda tavalliset puuvillasukat villapohjaisiin sukkiin (tai ihan perinteisiin villasukkiin).
 • Suosi pitkää takkia, pitkiä neuleita/pitkiä neulemekkoja. Ne lämmittävät mukavasti reisiä.

SI MODA ASU JAN22 2016 6SI MODA ASU JAN22 2016 3

 • Suojaa pää pipolla. Sen käyttäminen on näillä säillä enemmän kuin järkevää, mutta välillä itsekin skippaan sen, kun tuntuu, että tukka menee pipon alla ihan pään myötäseksi. Tähän on kuitenkin hyvä niksi, nimittäin kannattaa valita tällainen kuvissa näkyvä pipo, jossa ei ole reunassa mitään resoria yms. Pipo on sen verran “löyhän tuntuinen” päässä, että se ei litistä kampausta tai tee rumia panaumia hiuksiin.
 • Vaihda nahkahanskat villahanskoihin tai pue ainakin nahkahansikkaiden alle villaiset sormikkaat. Pelkissä nahkahanskoissa sormet jäätyy lyhyessäkin ajassa. Lämpimin yhdistelmä on varmasti villalapaset&rukkaset.
 • Pidä kaula lämpinä suosimalla poolokauluksellisia neuleita ja kietaisemalla vielä villahuivi siihen ympärille.

SI MODA ASU JAN22 2016 4SI MODA ASU JAN22 2016 5

coat ZARA

knitted dress GINA TRICOT*

beanie ELLOS*

bag ALL SAINTS

shoes SOREL*

scarf J.LINDEBERG

photos: my sister / edited by me

(*gifted)

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Sonvas
  January 22, 2016

  Tosi hyviä vinkkejä ja ihana asukin!! Oot niin kaunis 🙂

  http://sonvas.blogspot.fi

 • jeni
  January 23, 2016

  Näytät niin onnelliselta 🙂

 • Elina
  January 23, 2016

  Hyvä aihe postaukselle ja hyviä vinkkejä! Mielestäni yksi tärkeimmistä jäi uupumaan sekä kuvista, että tekstistä: vuorillinen (villakangas)takki!
  Olen ihmetellyt kaupojen tarjonnassa olevia vuorittomia takkeja. Ei niitä kyllä Suomen talveen ole tehty. Ei minkäänlaista lämpöarvoa ja tuuli menee läpi. Kaiken lisäksi materiaali on muutenkin suureksi osaksi ihan muita, kuin lämmittävää villaa..

  Asu on kyllä silti kiva tässä postauksessa.

Previous
Kehonhuoltoa kolmekymppiselle