Talvipuutarhassa

SI MODA TALVIPUUTARHA 13Yksi tämän kesän parhaista päätöksistä oli tehdä kunnon turistiretki entiseen kotikaupunkiin, Helsinkiin. Vaikka pääkaupunkiseudulla tuli asuttua monta vuotta, mahtuu Helsinkiin monia upeita paikkoja, joissa en ole koskaan käynytkään.

Jotenkin siellä asuessa oli niin omiin arkisiin kuvioihin kangistunut, että ihan unohti monet Helsingin ylpeydet ja turisteille mainostetut kohteet. Sitä kaipaili aina vain ulkomaille ihastelemaan ja kokemaan, mutta nyt kun olen asunut kohta vuoden poissa Helsingistä, huomaan miten hieno kaupunki se oikeasti on! Pari viikkoa sitten päädyimme myös mieheni kanssa viettämään hääpäiväviikonloppua Helsinkiin parin muun lentomatkaa edellyttäneen vaihtoehdon sijaan. Jälkeenpäin tuli hehkutettua miten hyvä valinta se oikein oli. Ei sitä vihreää ruohoa tarvitse todellakaan aina lähteä metsästämään aidan toiselta puolelta.

SI MODA TALVIPUUTARHA 17SI MODA TALVIPUUTARHA 10SI MODA TALVIPUUTARHA 00SI MODA TALVIPUUTARHA 16Nämä kuvat ovat peräisin siltä mainitsemaltani turistireissulta, jonka teimme yhdessä hyvän ystäväni kanssa. Olimme olleet Helsingissä yötä ja päätimme lähteä aamulla jalkaisin liikkeelle, mennä minne jalat veisivät. Kahvilassa nautitun aamupalan jälkeen innostuimme ajatuksesta käydä katsomassa jotain nähtävyyksiä. Googlettelimme Helsingin top 50 paikkoja ja päädyimme tutkimaan puistoja ja puutarhoja. Päivä oli sen verran kaunis, että emme halunneet hukata sitä sisätiloissa.

Tajusin siinä googletellessa, että en ollut koskaan käynyt Talvipuutarhassa enkä Kasvitieteellisessä puutarhassa (ainakana muistaakseni). Talvipuutarha tuli reittimme varrella ensimmäisenä vastaan ja sieltä napsin nämä “muutamat” kuvat. Olin aivan mykistynyt Talvipuutarhan kauneudesta ja erilaisista kasveista. En tiedä mitä olin oikein kuvitellut, mutta jollain tapaa olin hyvin yllättynyt siitä, miltä sisällä näyttikään. Miksi ihmeessä en ollut käynyt täällä aikaisemmin?

SI MODA TALVIPUUTARHA 8SI MODA TALVIPUUTARHA 3SI MODA TALVIPUUTARHA 0SI MODA TALVIPUUTARHA 14SI MODA TALVIPUUTARHA 25Talvipuutarhan jälkeen tuli istuskeltua puistoissa ja fiilisteltyä Helsingin hienoutta. Kävelimme päivän aikana varmasti lähemmäs toistakymmentä kilometria ja kävimme myös tutustumassa toiseen puutarhaan. Kasvitieteellisen Puutarhan kanssa kävi hieman toisin ja se oli jollain tapaa pienoinen pettymys. Lähinnä valtavan remontin takia. Täytyy mennä sinne uudestaan parin vuoden päästä, kun remontti on saatu päätökseen.

SI MODA TALVIPUUTARHA 000SI MODA TALVIPUUTARHA 5SI MODA TALVIPUUTARHA 15SI MODA TALVIPUUTARHA 24Tällä hetkellä sitä ollaan taas Helsingissä kolmen päivän visiitillä. Näihin päiviin mahtuu niin työhommia kuin lomailuakin. Vielä olisi puolitoista viikkoa päiväkodin alkuun ja sitten meilläkin palataan normaalirytmiin. Kesä, erityisesti mennyt heinäkuu, on ollut ihana, mutta kyllä sitä jo hieman kaipailee rutiineja (ja sitä, että postaukset ehtii tekemään päiväsaikaan :D). Nyt kun sanon näin, niin syyskuussa kaipaan jo lomaa, hah. Ei vaan, kyllä sitä on tullut ladattua akkuja ihan suunnitelmien mukaan, toivottavasti siellä ruudun toisella puolella myös 🙂

SI MODA TALVIPUUTARHA 9SI MODA TALVIPUUTARHA 18SI MODA TALVIPUUTARHA 12

Talvipuutarha

Hammarskjöldintie 1

00250 Helsinki

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
Previous
Täydellinen nahkatakki