Tarinat korvilla

*Kaupallinen yhteistyö BookBeat

Se taisi olla tammikuuta, kun edellisen kerran täällä nolona myönsin, että kirjojen lukeminen on jäänyt lähes kokonaan. En muista milloin olisin viimeksi uppoutunut kirjan vietäväksi ja ahminut sen kannesta kanteen. En tosin ole koskaan ollut mikään lukutoukka, mutta kyllä sitä muutamat kirjat vuodessa tuli aiemmin luettua. Järkeviä perusteluita lukemattomuudelle ei tietenkään ole, tekosyitä vain. Ajanpuute niistä mitä mainioin ja väsyneet silmät heti siinä kakkossijalla. Äänikirjoista olen toki kuullut jo kauan sitten ja itse asiassa harkinnut pidemmän aikaa äänikirjoja tarjoavan sovelluksen hankkimista. Äidille sellaisen joululahjaksi annoin, mutta omani jäi vielä odottelemaan. Epäilin, etten tässä elämäntilanteessa ehtisi kuunnella sen enempää kirjoja mitä lukeakaan. Voi miten väärässä olin.

BookBeat ei ainoastaan tehnyt minusta taas astetta sivistyneempää ihmistä, vaan myös mullisti ajankäyttöni. Kaikki minut tuntevat tietävät, että rakastan “multitaskaamista” eli useamman asian tekemistä yhtä aikaa. Monesti jopa liian monen. Joskus tilanteet näyttävät aika hasardeilta, kun yritän pallotella liian monella ja useimmiten liian suurella pallolla samanaikaisesti. Äänikirjat ovat tässä pallovertauskuvassa kuitenkin juuri sopivan kokoisia, eivätkä karkaile mihinkään. Niiden ansiosta voin harrastaa “lukemista” samanaikaisesti monen, jopa hieman yllättävänkin asian kanssa.

Minkälaisissa tilanteissa kirjoja sitten kuuntelen?

Lenkillä, siivotessa, ruokaa laittaessa, töitä tehdessä, bussissa, ruokaostoksilla, illalla nukkumaan mennessä. Oikeastaan missä vaan. Sovelluksen lataamisesta lähtien olen kulkenut tarinat korvilla aina kun mahdollista. Ja näitä mahdollisuuksia päivän aikana tulee jatkuvasti. Toki kaikki kirjat eivät sovi kaikkiin tilanteisiin, toiset kun vaativat enemmän keskittymistä ja rauhallisempaa ympäristöä kuin toiset. Tämä ei kuitenkaan ole koitunut mitenkään ongelmaksi, vaan päin vastoin olen ottanut siitä kaiken ilon irti.

Ennen niin kapea-alainen kirjamakuni on laajentunut eri tyylilajien puolelle ja olen kuunnellut samanaikaisesti monia eri kirjoja. Töitä tehdessä kevyempää luettavaa ja illalla sängyssä tai kävelyllä jotain pohdiskelevampaa. Luin vuosien ajan pelkkiä dekkareita, enkä voinut kuvitellakaan lukevani mitään muuta. Nyt tuntuu, että tilanne on kääntymässä päälaelleen, sillä dekkarit ovat jäämässä muiden vaihtoehtojen alle.

En itse asissa ole vielä kuunnellut ainuttakaan dekkaria, vaikka katselin, että sovelluksesta löytyisi monia aikaisempa suosikkejani mm. Kepler, Läckberg ja Nesbø. Jokin minua pitelee aloittamasta niitä. Luultavasti mielikuvitukseni, joka on sittemmin alkanut laukkaamaan liiankin kovaa ja silpomista sekä verilöylyjä sisältävät tarinat tuntuvat liian hurjilta.  Eräänä iltana mielessäni kävi kyllä ajatus aloittaa yksi, mutta sitten aloin pohtimaan olisivatko dekkarit kuunnelluina vielä pahempi kuin itse luettuina? 😀

Onneksi BookBeatista löytyy paljon muutakin kuunneltavaa ja luettavaa kuin verilöylyjä. Tällä hetkellä kirjalistallani roikkuu mm. seuraavia kirjoja: Pekka Hyysalo – Fight Back, Mikko Aaltonen – JHT Musta lammas, Eckhart Tolle – Läsnäolon voima, Aki Hintsa -Voittamisen Anatomia, Jojo Moyes – Kerro minulle jotain hyvää. Näistä neljän ensimmäisen kuuntelu on jo aloitettu.

Jos te harkitsette sovelluksen hankkimista itselle tai vaikkapa lahjaksi (hyvä idea äitienpäivään!), mutta mielisitte testata sitä ensin, niin tässä pieni porkkana siihen. Koodilla simoda saatte 1kk kokeilujakson maksutta normaalin 2 viikon sijaan. Tarjouksen voitte lunastaa vaikka heti täältä.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Pinnalla nyt: pidempi versio klassikkotakista