Kvartsitasojen käyttö ja huolto

*Kaupallinen yhteistyö: Ylämaan Graniitti

Kotimme kalusteet ja niiden tasot on nyt esitelty perusteellisesti, mutta vielä haluaisin puhua tasojen toimivuudesta käytössä sekä niiden huollosta. Muutamia kysymyksiä teiltä onkin jo tullut tähän liittyen ja useimmat niistä ovat liittyneet juurikin huoltoon. Onko kvartsitasot helppo pitää puhtaana? Sopivatko ne lapsiperheille?

Meidän 9 kuukauden kokemus Ylämaan Graniitin kvartsitasoista on pelkästään positiivinen. Ne tuntuvat kestäviltä ja erittäin helppo hoitoisilta. Niiden pinnoilta on pyyhitty jo kuivahtaneet kahvikupin renkaat sekä sulaneet pakastemustikat ihan tuosta noin vaan astianpesuaineella ja lämpöisellä vedellä. Jälkeäkään ei ole jäänyt, vaikka suositusten mukaan tällaiset tahrat kannattaakin puhdistaa tuoreeltaan. Mutta toisin kuin ehkä marmorin kohdalla, kvartsitason kanssa ei meidän kokemuksen mukaan ole tarvinnut olla yhtään huolissaan tahroista ja niiden pinttymisestä nopeasti kiinni tasoon. Tämä johtunee siitä, että kvartsitasojen vedenimukyky on lähes 0, joten tahrojen on miltei mahdotonta siihen imeytyä.

Huolellinen kannattaa kuitenkin aina olla ja pitää hyvää huolta tasoista ihan samalla tavalla kuin muustakin kodista. Lapsiperheessä toki sattuu ja tapahtuu aina, joten näille meidänkin tasoille on ehtinyt jo tässä lyhyessä ajassa kaatua vaikka mitä. Monesti sitä ajattelee, että ennaltaehkäisy on paras ratkaisu, mutta kvartsitasoon ei minkäälaisia hoito- tai kyllästysaineita suositella eikä niitä pidä käyttää. Niistä saattaa muodostua tason pinnalle kalvo, joka alkaa sitten itse keräämään likaa. Kvartsitaso on niin tiivistä, että se ei ime itseensä näitä aineita, vaan kaikki jäävät siihen pinnalle kalvoksi. Pelkkä neutraalipesuaine esimerkiksi Fairy ja puhdas lämmin vesi riittävät näiden puhdistukseen.

Puhdistuksen lisäksi kannattaa huomioida muutama asia. Vaikka kvartsitasot ovat hyvin kovia ja kestävät lämpöä, niin silti suositellaan käytettävän aina leikkuulautaa ja pannunalusia. Itse en ole kertaakaan laskenut kuumaa pannua tai peltiä suoraan tasolle, vaan alla on aina ollut alunen. Mielessäni ei myöskään ole käynyt ajatus pilkkoa ruokaa ilman alustaa. Sen lisäksi, että pidän leikkaamista ilman leikkuulautaa harvinaisen sotkuisena puuhana, niin leikkaaminen suoraan tason pinnalla tylsistyttää veitsit.

Keittiön tasojen lisäksi myös kylpyhuoneen tasot kaipaavat ajoittain pesua ja huoltoa. Joku teistä on ehkä saattanut miettiä, että kuinkahan nuo kaltevat altaat oikein puhdistetaan ja ajattelin sen vuoksi näyttää, miten tuo päällimmäinen kansi siitä irtoaa. Kalteva allas ei siis oikeasti ole kalteva, vaan siinä on erillinen kalteva osa päällä. Sen saa kätevästi nostettua imukuppien avulla pois ja näin altaan perusteellisemmin puhdistettua. Halutessaan altaita voisi käyttää myös ilman kaltevaa osaa, jolloin ne olisivat ehkä aavistuksen perinteisemmän näköiset. Kylpyhuoneiden tason ja altaiden puhdistukseen olen käyttänyt niin ikään neutraaleja pesuaineita, mutta vaikeimpiin tahroihin olen ottanut avuksi ihmesienen. Siinä on kyllä ihmetuote kerrassaan. Kaikki vaikeimmatkin tahrat ovat aina irronneet sen avulla ja sitä suosittelee myös Ylämaan Graniitti.

Tähän loppuun vielä pieni viesti Ylämaalta. Ylämaan Graniitilta on tullut taas mielettömiä uutuuksia, jotka koskevat kotimaisia luonnonkiviä. Kiviä saa nyt 20mm vahvuisina (kuten meillä) ja pinnaksi voi valita joko mattaisen tai antiikkisen. Erittäin hienoa on, että näissä tuotteissa hiilijalanjälki on pieni. Valikoimista löytyy esimerkiksi mielettömän kaunis musta taso, joka olisi kyllä erittäin potentiaalinen vaihtoehto, jos hypoteettisesti olisimme nyt tasoa valitsemassa.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
Previous
Viikonvaihteen suunnitelmat
Kvartsitasojen käyttö ja huolto