*Kaupallinen yhteistyö Blue Diamond
Viikko sitten taisin jossain postauksessa mainita, että minun on tehnyt mieli uunipuuroa jo pidemmän aikaa. Toissapäivänä päätin sitten sunnuntain kunniaksi valmistaa uunissa herkullisen ja täyteläisen puuron. Idean tälle puurolle sain siskolta, joka valmisti minulle kuukausi sitten brunssipuuroa. En ollut koskaan moisesta kuullutkaan, mutta se oli sen verran hyvää, että päätin soveltaa sitä tähän omaan uunipuuroreseptiini.
Muuttelin reseptin hieman omannäköiseksi ja vaihdoin mm. tavallisen maidon mantelijuomaan ja siemenet mantelilastuihin. Mantelijuoma teki puurosta täyteläisemmän ja antoi sille aavistuksen kermaisen maun. Mantelijuomana käytin Blue Diamondin Almond Breeze Original -juomaa, jota tulee useimmiten hyödynnettyä smoothiessa. Blue Diamondilta löytyy myös extra kalsiumilla varustettu versio (Nutri+Calcium), jossa on tuplasti enemmän kalsiumia kuin tavallisessa maidossa sekä makeuttamaton versio (Unsweetened), jota tulee käytettyä ruoanlaitossa. Esimerkiksi perunamuussiin tämä sopii loistavasti!
Mantelijuoman lisäksi kokeilin myös tehdä tästä uunipuurosta astetta terveellisemmän korvaamalla fariinisokerin kookossokerilla ja vaahterasiirapin Agavella. Näiden lisäksi pilkoin puuron joukkoon muutamat tuoreet taatelit, jotka antoivat kivaa makua sekä toivat hieman lisämakeutta. Kardemummaa laitoin tuttuun tyyliin reilusti, koska sitähän ei voi koskaan olla liikaa. Ohjeeseen kirjasin kuitenkin vain 1/2-1 tl, koska veikkaan, että kaikki eivät ole yhtä suuria kardemumman ystäviä kuin minä. Resepti löytyy postauksen lopusta ja siihen on kirjattu sekä se terveellisempi versio, että se hieman herkumpi. Molemmat maistuvat taivaalliselta!
Mantelinen uunipuuro (brunssipuuro)
Kuumenna uuni 200°C. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Poista siemenet taateleista ja kuori omenat. Pilko molemmat pieniksi kuutioiksi ja lisää kuivien aineksien joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa 2 munaa ja mantelijuoma. Kaada neste kuivien aineksien päälle ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuromassa voideltuun uunivuokaan. Sekoita kuorrutteen ainekset ja kaada puuromassan päälle. Puuro kypsyy uunissa n. 30 minuuttia, mutta kannattaa tarkkailla sen pintaa. Itse laitoin 15-20 minuutin jälkeen folion päälle, jotta pinta ei saanut liikaa väriä. Puuron kannattaa antaa sakeutua hetki uunista tulon jälkeen ja vasta sitten asettaa tarjolle. Minä tarjoilin puuron kanssa itse tehtyjä omenalastuja, viikunoita sekä kylmää mantelijuomaa.

Chatte
October 24, 2017Ihanalta näyttää! Sopiiko uunipuuro kuinka hyvin uudelleen mikrossa lämmitettäväksi?
Kaisa
October 25, 2017Ainakin itse lämmittelin sitä seuraavana päivänä ihan huoletta 🙂 Pieni voi nokare ja mantelijuoma tekivät siitä yhtä mehukasta kuin juuri uunista tulleena.
Auli
November 7, 2017Tein eilen sun brunssipuuroa iltapalaksi:) Oli hyvää…. Ihan kaikkia aineksia ei ollut kotona, mutta sovelsin ja silti hyvää:) Ja kun sitä jäi, niin tänään aamulla mikroon mantelimaidolla ja puolukoilla höystettynä = toimii!
Kaisa
November 7, 2017Hei loistavaa! 🙂 Puolukat kuulostaa kyllä hyviltä brunssipuuron päällä, täytyykin testata!