Terassikalustekaupoilla

Mainitsinkin jo viimeksi, että keväiset kelit ovat saaneet meidät pakertamaan pihan parissa. Siinä riittää hommaa usealle vuodelle, mutta jostain pitää aloittaa. Onneksi saimme viime kesänä tehtyä isoimman terassin talon eteen. Se tulee helpottamaan kesäarkea huomattavasti, kun siinä on tilaa syödä ja seurustella. Terassista puheen ollen ihan niiden konkreettisten pihahommien lisäksi olen uhrannut aikaa terassikalusteiden valintaan. Kaupoilla on “käyty” monena iltana eli pyöritty netin syövereissä ja etsitty niitä parhaita vaihtoehtoja. Kuvittelin tämän olevan nopea ja helppo homma, mutta jostain syystä ulkotilojen sisustaminen onkin huomattavasti hankalempaa kuin sisätilojen.

Talon sisällä minulla on selkeä kuva siitä, minkälaiseen sisustustyyliin pyrin ja mitä lopputulosta haen. Ulkopuolella nämä suunnitelmat ovat vielä avoinna. Aivan totaalisen hukassa en ole, mutta pieni valinnanvaikeus meinaa iskeä, kun kaksi hyvin erilaista tyyliä miellyttää silmääni. Toisaalta pidän hyvin boheemista tyylistä; puusta, rottingista, rusehtavan eri sävyistä höystettynä raikkaalla valkoisella. Toisaalta taas suoremmat linjat, minimalistisuus ja skandinaavisuus on enemmän minua. Mustissa puutarhakalusteissa on jotain kivaa, mutta mietin ovatko ne liian jyrkät valkeaa taloa vasten. Tuossa kuvassa mustan talon edustalla ne näyttävät superkivoilta! Rusehtavat ja beiget sävyt sen sijaan näyttävät ihanalta valkoisen talon rinnalla, mutta pelkään niiden kohdalla liian boheemia ja “pehmeää” ilmettä. Ehkä joku näiden kahden tyylin sekoitus voisi toimia?

Yksi asia on kuitenkin varmaa, pidän puusta. Yllättävä tieto sinänsä, kun hirsitalossa asutaan. Puu tuo aina ripauksen pehmeyttä ja lämpöä, joten sitä haluan myös terassin sisustukseen. Tarkoituksena olisi tehdä itse (tai siis pyytää meidän luottotyömiestä tekemään) kuvassa vilahtavasta ruokapöydästä oma versio. Meillä jäi aika reilusti yli leveää lehtikuusilankkua ja se halutaan tietysti hyötykäyttää. Haaveilen myös tuollaisesta kiinteämmästä sohvakalusteesta, johon voisi sitten itse laittaa patjat ja tyynyt. Saa nähdä mihin puutavara riittää.

Ruokapöydän ympärille meiltä löytyy jo mummoltani perityt ulkotuolit (valkoiset), mutta nyt pitäisi tosiaan valita kaksi nojatuolimaista istumapaikkaa. Terassilla on tilaa niin sohvaryhmälle, ruokapöydälle kuin aurinkotuoleillekin, mutta näin alkuun haluaisin saada tuon ruokailupaikan ja oleskeluosan valmiiksi. Jälkimmäistä varten tilasin tänään kuvassa näkyvän kevyen, terrassille tarkoitetun tulisijan. Nyt pitäisi enää vain valita ne kalusteet siihen ympärille.

Minkälaiset tuolit te valitsisitte? Boheemimmat vai minimalistiset? Vaaleat vai tummat?

Tuolit: Ellos / Veke / Kodin 1 / Jotex / Jysk

Tulisija: Mökkimies

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Sanna
  April 22, 2020

  Hei. Onko talonne rakennettu lamellihirrestä vai massiivihirrestä?

  • kaisaturunen
   April 22, 2020

   Hei! Kaikki Honkarakenteen talot on massiivipuusta 🙂 Painumaton hirsi kyseessä!

Previous
Pääsiäisen parhaat
Terassikalustekaupoilla