*Yhteistyössä Marks&SpencerSI MODA MS NOV16 2015 2

Sukkahousujen vihaaja ilmoittautuu! Joka kevät riemuitsen, kun voi taas kulkea ilman sukkiksia ja joka syksy venytän niiden jalkaan vetämistä viimeiseen hetkeen saakka. Sukkisten ostaminen on tuskaa, niiden pukeminen on tuskaa ja niiden käyttö on tuskaa.

Hahah ja silti niitä tulee käytettyä.

Sen verran tykkään hameista ja mekoista, että en tahdo viettää yli puolta vuotta pelkissä housuissa. Sukkikset ovat siis näillä leveyspiireillä se ainut mahdollisuus, kun 90-luvun kammotukset, housuhameet eivät nekään ottaneet tuulta alleen. Tässä kuussa yhteistyössä Marks&Spencerin kanssa sain haasteen shoppailla itselleni sukkahousut ja kertoa kuinka sukkahousujen vihaaja selviää tästä sekä itse siitä käytöstä ilman hampaiden kiristelyä.

SI MODA MS NOV16 2015 5 SI MODA MS NOV16 2015 6 SI MODA MS NOV16 2015 7

Mieti mihin tilaisuuteen sukkahousuja tarvitset ja mitä ominaisuuksia niiltä toivot. Nykyään niitä on sellainen kirjo, että on parempi etukäteen miettiä käyttötarkoitus. Itse testasin postausta varten Marks&Spencerin sukkahousu-innovaatioiden parhaimmistosta mm. thermo sukkahousuja, jotka lämmittävät jalkoja talvella ja viilentävät kesällä sekä päkiäpehmusteisia sukkiksia, jotka olivat omiaan korkokenkien kaverina.

Pyydä myyjältä apua. Pakkauksia on rivissä tuhat erilaista ja niiden kaikkien läpi käymiseen tuhlautuisi aivan liikaa aikaa. Sitä paitsi ei niistä kuitenkaan saa mitään tolkkua mikä sheippaa ja mikä nostaa takapuolta ja mikä hoikistaa sääriä. Osaava myyjä löytää sinulle varmasti nopeasti tarpeisiisi sopivat sukkahousut.

Osta varapari. Vaikka esimerkiksi juuri M&S:n valikoimista löytyy innovatiiviset sukkahousut, jotka eivät lähde purkautumaan, vaikka niihin reikä tulisikin, on kuitenkin parempi napata mukaan myös varapari. Juhliin mennessä varapari voi pelastaa illan, jos sukkikset päättävät kesken villin tanssiliikkeen ratketa käyttökelvottomiksi.

Pidä huoli jaloistasi. Koppuraiset kantapäät ja liian pitkät varpaankynnet aiheuttavat paljon herkemmin tuhoa sukkiksille, kuin hoidetut jalat. Myös rosoiset sormen kynnet voivat tehdä reikiä sukkahousuihin pukemisvaiheessa.

Kikka kolmonen. Sukkahousujen kestävyyttä voi parantaa kastelemalla ne ennen ensimmäistä käyttökertaa ja venyttämällä varovasti. Näin elastaanikuidut saavat kaipaamaansa kosteutta ja venyvät hieman (vrt. vanha kuminauha katkeaa kuivuessaan herkästi). Kiireessä pelkkä varovainen venytyskin kelpaa.

Pue ne oikein päälle. Paras tapa aloittaa pukeminen on istuutua alas ja rullata sukkahousut varovasti käsien välissä niin, että ensimmäisenä saadaan pujotettua toinen jalkaterä ja vedettyä sukka polveen saakka. Sen jälkeen toistetaan sama toisella jalalla. Kun sukkahousut on saatu polviin asti, noustaan ja vedetään sukkahousut varovasti ylös asti. Jos haarakiila tuntuu jäävän liian alas, on hyvä hakea lisää kangasta aina nilkoista asti varovasti käsien välissä, pehmein sormin, hiljaa vetäen. Kiskaisemalla suoraan vyötärönauhasta mitä todennäköisemmin rikot sukkahousut ennen kuin olet ehtinyt niitä kertaakaan käyttää.

Pese sukkahousut oikein. Sukkahousut olisi hyvä pestä jokaisen käytön jälkeen, koska lika heikentään elastaanikuitujen laatua. Käsinpesu voi tuntua parhaimmalta vaihtoehdolta, mutta oikeasti sukkahousujen pesutavaksi sopii paremmin hienopesu pesupussissa. Muista myös, ettei huuhteluainetta sovi käyttää sukkahousuja pestessä.

ps. Vuoden loppuun asti M&S:llä kaikki korut ota 2 maksa 1! Sieltä kannattaa siis napata sukkahousujen lisäksi myös näyttävät korut sesongin juhliin!

SI MODA MS NOV16 2015 1SI MODA MS NOV16 2015 4

tights M&S*

skirt&shoes NLY*

knitwear BIKBOK*

(*gifted)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • j
    November 17, 2015

    Ite tykkäisin käyttää legginsejä enemmän kun sukkahousuja. Niitäkin on nykyisin erilaisia: ohuita, juhlasukkahousujen tyylisiä kuin paksumpia talvisia. Korkkareiden kanssa ei nyt niinkään käy, mut miksei saappaiden kanssa? Vai mitä mieltä olet?

  • P.E.
    January 10, 2016

    M&S:n sukkahousuja en ole vielä kokeillut. Mutta jos sukkahousut, niin mieluummin joku laadukkaampi merkki. Tuntuu sukkahousut jakavan mielipiteitä aika voimakkaasti. Toiset vihaavat, toiset käyttävät sukkahousuja melkeinpä päivittäin. Kuulun kai sitten itse johonkin tuohon välimaastoon. Käytän sukkahousuja viikottain, mutta talvella harvemmin käytän hametta ja silloin puen alle juuri em. thermosukkikset (halpisversiona). Housujen alle tulee tietysti laitettua vuodenajan mukaan milloin ohuempaa milloin vähän paksumpaa sukkahousua.

Previous
Hyvä arkipaita