Tilannekatsaus

TILANNE KATSAUS 11-2015 4Pitkästä aikaa kirjoittelen tänne. Alkurysäyksen jälkeen on ollut hiljaisempi hetki. Rakennustöiden varsinaiseen aloitukseen on vielä aikaa ja tämä suunnitteluvaihe voi sinne ruudun toiselle puolelle vaikuttaa aika tylsältä. Täällä on kuitenkin harrastettu melkoista aivojumppaa, piirretty luonnoksia ja pohdittu urakoitsija vaihtoehtoja. Moni asia on vielä auki. Haluamme tehdä päätökset huolella, jolloin asioiden pitäisi sujua sitten rakennusvaiheessa sutjakammin.

Ajattelin tähän kohtaan ottaa kuitenkin pienen tilannekatsauksen. Listata hieman asioita, jotka on jo hoidettu, jotka ovat ajankohtaisia nyt ja joita tullaan tekemään vuoden vaihteen jälkeen.

TILANNE KATSAUS 11-2015 1

Valmiiksi on tehty…

maaston raivaus. (puiden kaadosta lisää täällä)

päätös laajennuksesta. Haluamme ehdottomasti rakennuttaa jo olemassa olevan talon lisäksi kiinteä lisäosan, johon sijoitamme esimerkiksi modernin keittiön. (asiasta lisää täällä)

video lähtötilanteesta. Tämä oli itselleni hyvin tärkeä osa projektin aloitusta, koska haluan dokumentoida tämän projektin myös videomuotoon kuvien lisäksi. (video täällä)

päätös tulevasta lämmitysmuodosta. (tästä pian lisää omassa postauksessa)

Työn alla on…

leikekirja, johon keräämme miehen kanssa inspiraatiokuvia. Halusimme Pinterest boardin lisäksi perinteisen leikekirjan, joka jää sitten muistoksi projektista.

luonnokset tulevasta talosta. Löysin netistä ohjelman, jolla pystyy itse piirtämään 3D kuvaa rakennuksesta. Melkoinen oman elämäni Sims meininki täällä 😀

Arkkitehtien kartoitus ja urakoitsijan yms. metsästys. Erilaisiin pieniin hommiin löytyy kyllä tekijöitä lähipiiristä/tuttujen tutuilta, mutta haluaisimme jonkun tietyn ihmisen/firman pitämään isompia lankoja käsissä.

Rakennusbudjetti. Tietysti jonkinlaiset raamit vedettiin heti alussa, mutta kuten varmasti monet tietävät tilanne elää rakentamisen aikana. Ennen rakentamisen virallista aloittamista on kuitenkin hyvä miettiä kuinka paljon sitä on valmis laittamaan rahaa mihinkin. Missä voi säästää ja mihin kannattaa panostaa? Tästä aiheesta tulen varmasti kirjoittamaan myöhemmin myös lisää.

TILANNE KATSAUS 11-2015 2

Suunnitteilla on…

tyhjentää talo kaikista jäljelle jääneistä tavaroista.

irroittaa kokolattiamatot, tapetit, hyllypaperit ja muut ylimääräiset.

teettää perusteellinen kuntotarkastus toiseen kertaa. Ensimmäisenhän me teimme jo ostovaiheessa, mutta nyt haluamme vielä varmistaa tarkalleen mitä osia täytyisi mahdolllisesti uusia, jos tarvitsee. Edellinen epäili, että takapihan verannan yksi sivu kaipasi ainakin osittain uusia lautoja/hirsiä. Nämä vaikuttavat oleellisesti piirustusten tekoon, jos isompia osia joudutaan purkamaan.

arkkitehdin tapaaminen, yhteisen sävelen etsiminen ja toivottavasti sen lopullisen talopiirroksen teko.

rakennusaikataulun hahmottelu. Lämmitysmuoto sanelee hieman rakennustöiden kulkua, mutta siitä pian lisää omassa postauksessa

viimeistään kesällä ruopata tai ainakin raivata ranta kaisloista.

TILANNE KATSAUS 11-2015 3

Kuvituksena lähtötilanne kuvia VSCO filttereillä höystettynä. Latasin ne vasta nyt Lightroomiin ja niillä saa kyllä nopeasti hieman erilaisen ilmeen kuviin.

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
 • Tinsku
  November 25, 2015

  Ooh ihanan näköistä! Itse haaveillaan hirsitalosta, saa nähdä mitä tuleman pitää. Mielenkiintoista siis lukea teidän projektista 🙂

  • Kaisa
   November 27, 2015

   Kiva kuulla, kiitos 🙂 Alku on vähän hiljaisempaa täällä blogissakin, mutta sitten rysähtää, kun saadaan täysi höyry päälle!

 • veerala
  November 26, 2015

  Mahtava projekti teillä! Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä tuleman pitää… 🙂

  • Kaisa
   November 27, 2015

   Kiitos! Pikku hiljaa tämä käynnistyy ja voin luvata, että sitten rakennusvaiheessa saatte postauksia paljon useammin 🙂

 • Terttu Könönen
  August 1, 2016

  Onks tää projekti jäissä ja vaan haaveissa?

  • Kaisa
   August 1, 2016

   Moikka, jäissä koska suunnitelmiin tuli talvella muutoksia 🙂 toivottavasti pystyn kertomaan niistä pian!

 • Taikkuli
  October 17, 2016

  Hei miten teidän taloprojekti etenee? Ei ole kohta vuoteen tullut mitään päivityksiä. Täällä innolla odotetaan. 🙂

  • Kaisa
   October 17, 2016

   Meidän taloprojekti on kokenut suuria muutoksia vuoden aikana ja siitä syystä en ole halunnut siitä vielä mitään kirjoittaa. Päätettiin vetää jarrut kiinni viime vuoden puolella, miettiä tarkkaan mitä halutaan ja vihdoin ollaan päästy pieniä askelia eteenpäin. Ei tulla tekemään projektia kuten alunperin suunniteltiin, vaan meillä on täysin uudet suunnitelmat tekeillä. Kun ne on vihdoin selkeät, sitten aion jatkaa Mi Casan puolella päivittämistä. Ymmärrän harmituksen, ettei postauksia ole kuulunut, se harmittaa itseänikin vähintään yhtä paljon!

Previous
Tallinn diary