Time travelling

*Yhteistyössä Marks&Spencer

SI MODA ASU MS 2015 OSA1 5

Mokkabootsit. Leveälahkeiset farkut pienillä etutaskuilla. Tyttömäinen kukkapaita. Retrovärit.

Aikamatka seitkytluvulle.

Uusi vuosi on tuonut blogiin uudenlaisia postauksia sekä postaussarjoja. Nyt olisi vuorossa ensimmäinen osa muotiin painottuvasti postaussarjasta, joka on toteutettu yhteistyössä Suomeen viime syksynä saapuneen Marks&Spencer -ketjun kanssa. Tämä yhdeksän postausta sisältävä sarja tulee käsittelemään muotia, tyyliä ja vaatteita monella eri tapaa. Niissä näkyvät niin valloillaan olevat trendit, materiaalit, pukeutumisetiketit, sesonkien lempparit kuin erilaiset vartalotyypitkin. Samalla pääsen esittelemään teille Marks&Spencerin monipuolista valikoimaa, jota on mahdollista käydä hypistelemässä mm. Helsingin keskustastan lippulaivamyymälässä neljässä eri kerroksessa. Kaksi muuta myymälää löytyvät tällä hetkellä Jyväskylästä ja Hämeenlinnasta, mutta uusia myymälöitä aukeaa jo tämän vuoden puolella.

Marks&Spencer on perinteinen englantilainen tavarataloketju, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Ketju tarjoaa laajan valikoiman naisten vaatteita, joista erityisesti kashmirneuleet ja alusvaatteet ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Myös lapsille ja miehille on tarjolla vaatteita ja asusteita. Muodin lisäksi saman katon alla myydään elintarvikkeita ja kodin tuotteita. Suomeen lasten vaatteet ja kodin tuotteet eivät ole rantautuneet, mutta ainakin itse toivon ensin mainittuja saapuvaksi. Viime Lontoon reissulta tuli nimittäin taas hankittuja söpöjä juttuja minille M&S:ltä.

MARKS&SPENCER 1SI MODA ASU MS 2015 OSA1 6SI MODA ASU MS 2015 OSA1 4SI MODA ASU MS 2015 OSA1 00

Mutta nyt postauksen todelliseen aiheeseen, nimittäin farkkuihin. Myös kaksi muuta bloggaajaa, sympaattiset kollegani Sofia ja Vilma ovat mukana kampanjassa ja ensimmäisenä tehtävänämme oli luoda farkkuasu. Oma farkkupostaukseni rakentui tämän hetken farkkutrendien ympärille ja siitä syystä päätin lähteä tutkimaan olisiko M&S:llä tarjolla leveälahkeisia farkkuja trendihaukoille. Useampikin pari löytyi ja sovittelun jälkeen nämä LIMITED EDITION-malliston tumman siniset farkut päätyivät kuvattaviksi.

Tämä kyseinen M&S:n mallisto heijastelee nimenomaan pinnalla olevia trendejä ja täydentyy uusilla tuotteilla tiuhaan tahtiin. Myös kuvissa näkyvä, 70-lukua selvästi henkivä kukkapaita kuuluu samaiseen mallistoon ja sopi loistavasti valitsemaani teemaan. Tummansinisen hatun ja mokkabuutsien kanssa näytin todellakin siltä, että olisin lähtenyt pienelle aikamatkalle. Äitini kätköistä löytyneet aidot 70-luvun vyö ja laukku kruunasit kokonaisuuden. Asu on ehkä omaan tyyliini verraten poikkeuksellisen värikäs ja leikkisä, mutta tunsin oloni siinä yllättävän kotoisaksi ja ihanan tyttömäiseksi. Jollain tapaa tämä asu sai hymyn huulilleni.

Postausta suunnitellessa minulla oli selkeä visio näistä kuvista. Halusin ilta-auringon, vanhan junavaunun ja aavistuksen retron värimaailman. Sellaisen fiiliksen, että tässä oltiin nyt todella tehty pikainen paluu 70-luvulle. Harvemmin muokkaan kuvia sen kummemmin, mutta näitä joutui hieman viilaamaan normaalia enemmän oikean värimaailman aikaansaamiseksi. Itse kuvien ottaminen oli kyllä työn ja tuskan takana. Kuvauspäivä oli hyisen kylmä ja rehellisesti sanoen en ole koskaan ollut niin jäässä kuin näitä ottaessani. Hiljaa mielessäni kirosin, että olin valinnut asun, johon ei kuulunut takkia. Onneksi saatiin sentään muutama kuva, joissa asentoni tai ilmeeni ei kerro, että olen syväjäässä. Iso kiitos kuuluu siskolle, joka toppavaatteista huolimatta paleli kameran takana.

Seuraavaksi puhutaankin sitten hieman kevään ja kesän juhlamuodista. Toivottavasti niitä kuvatessa nautitaan jo huomattavasti kesäisemmistä keleistä…

SI MODA ASU MS 2015 OSA1 7SI MODA ASU MS 2015 OSA1 3

paita/top MARKS&SPENCER*
farkut/jeans MARKS&SPENCER*
kengät/shoes MARKS&SPENCER*
hattu/hat MARKS&SPENCER*
(*kuvauslainassa)
 
laukku&vyö/bag&belt mom’s old (from 70’s)
takki/jacket sister’s
XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Henna
  April 7, 2015

  Oi, ihana asu ja erityisesti tuo laukku! Ja kiva juttusarja, jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia osia 🙂

 • Memilla
  April 7, 2015

  UPEAT kuvat!!!! Eikä huomaa yhtään kylmyyttä, ihan kun heinäkuun helteissä napatut kuvat! 😮

 • Nina
  April 8, 2015

  Ihania kuvia! Tuon lopputuloksen saamiseksi kannatti palella. 🙂

Previous
H&M Conscious Exclusive & Sinne