Toivepostaus, jonka olen myös itse toivonut itseltäni. Näitä pitäisi väsätä enemmänkin, koska ne on niin kovin kysyttyjä. Yritin nyt saada teille mahdollisimman selvät ja simppelit ohjeet maxihameen ompeluun. Piirustukset ovat mahtavia (naurua), mutta ajatushan oli tärkein!
Pari sanaa vielä itse hommasta:
Tämän pitäisi sopia kaikille, joille tuo kankaan pakan leveys riittää pituutena (itelläni joku reilu sata eli pitäisi riittää kaikille, jos kangas on normaali leveä) / Kangas voi olla jotain yllä mainituista tai jotain muuta / kankaan on kuitenkin oltava suhteellisen laskeutuvaa, jottei siitä tule tönkköä / vyötärölle en antanut mitään mittaa, koska se riippuu jokaisen omasta vyötäröstä, kankaasta (trikoo vs. kudottu kangas) ja siitä paljonko haluat poimutusta / Helpoin on mitata oma vyötärö ja sitten kokeilla kankaalla miten paljon siihen menee extrakangasta, jos se on “rypytetty” / yleensä se on 1,5-3 kertainen määrä verrattuna valmiiseen mittaan / kangasta ei tarvitse huolitella hulpioiden kohdilta / leikatut reunat on paras huolitella saumurilla / jos et omista saumuria voit ommella saumat “pussiin” / ompelet silloin ensin oikealtapuolelta n. 0,7cm saumavaralla ja sitten nurjalta saman sauman n. 1,0cm saumavaralla, niin että kankaan reuna jää kankaan sisään / helmaan voi tehdä pelkän huolittelun tai millipäärmeen tai rullapäärmeen (itselläni erillinen paininjalka, jolla voi tehdä rullapäärmettä)
Tätä samaa ohjetta voi käyttää epäsymmetrisen helman tekoon (leikkaat helman haluttuun muotoon). Edestä lyhyempi hame, syntyy kun teet yhden takasauman sijaan kaksi sivusaumaa ja leikkaat etupuolen lyhyemmäksi. Jos kankaasi on niin läpinäkyvä, että tarvitse vuorin, niin kiinnitä se vaiheessa kaksi syntyvään saumavaraan.
Jos on vielä jotain kysyttävää / et ymmärrä mestariluokan ohjeitani niin kysykää 🙂 Ihania ompeluhetkiä xx
ps. jos tämä tuntuu vaikealta, niin seuraavaksi luvassa ideoita vanhan maxihameen/mekon tuunaukseen 😉

Eeva
May 7, 2012Tosi hyvä ohje, vois todellakin tommosen väsätä 🙂 kysyisin vielä semmosta, että tiedätkö miten saisi farkkutakkia valkaistua? Ostin sellaista valkaisu- ja puhdistusainetta, joka sisältää kloriittia, mutta takki ei vaalentunut ollenkaan… pitäisikö olla jotain järeämpiä aseita siis käytössä 😀
Casey
May 7, 2012Voi olla että valkaisuaine ei ollu tosiaan niin vahvaa mitä piti, mutta luulen että vika on takissa. Joistakin ei vaan väri lähde ja se varmasti riippuu siitä miten sitä on käsitelty tuotannon yhteydessä. Itekin oon huomannu, että kaikista ei vaan lähde väri vaikka miten liottaisi…
Riina
May 8, 2012kiitos! Tää oli hyvä, näitä lisää! Tuunaukset on kans mielenkiintoisia.
Elise
July 2, 2012Ooi ihana yksinkertaiselta vaikuttava ohje! Ei pitäis ainakaan vaikee olla näin aloittelijallekaan. Oon ettiny sellasta sifonkimaxia ikuisuudet mut en suostu maksamaan niistä niin kauheita määriä. Täydellisin löyty american apparelilta mutta hintaa oli sitten se melkein 50€, ihan uskomatonta.
Pitää sit kokeilla tehdä itse, kunhan jonkun luokse pääsen ompelukonetta lainaamaan. Kiitos paljon tästä, taidan alkaa seuraamaan tätä blogia uusien tutoriaalien toivossa 😉
Sanni
January 9, 2013Moikka! Ensinnäkin, ihana tää sun blogi 🙂 Ite oon kans innostunu kokoajan enemmän tekemään vaatteita ite, ja sulta saa kivoja yksinkertasia ohjeita joihinki täältä. Muutenki on kiva katella mitä teet milloinkin.
Nyt kysyisin sulta vähän kokeneempana tosta kuvan hameesta sellasta, että kun olen ajatellut tekeväni kuvan näköisen hameen, mutta polvipituisena, niin a) mitenköhän noi vekit kannattaisi tehä (helpoin tapa, ja saako noita taitoksia jotenkin pysymään edes vähän muodossa niin, että pesun jälkeen olisi helpompi silittää ne) ja b)mikä kangas olis sellanen viilee, ja laskeutuva, mut mukavasti tuulessa liehuva?