Tonnikalasalaatti 2.0

si-moda-tonnikalasalaatti-2Tonnikalasalaattia tuli joskus syötyä kyllästymiseen asti. Se oli helppo, nopea ja varma lounas. Tonnikalan lisäksi laitoin siihen useimmiten kananmunaa, fetaa, salaattia ja kurkkua. Joskus tvistasin sitä hieman omenalla tai avokadolla. Täyttävämmän siitä sai lisäämällä riisiä sekaan. Tämä salaatti oli se “hätävararuoka”, johon löytyi aina ainekset kaapista.

Eilen lounasta valmistellessa tuli pitkästä aikaa tonnikalasalaattihimo. Ruokakaappien sisältöä tutkiessani päätin kuitenkin yrittää tehdä vanhasta suosikistani uuden version ja ihan vahingossa loihin annoksen, joka vei kielen mennessään. Mieskin kehui salaattia niin kovasti, että päätin napata siitä pikaiset kuvat ja jakaa teille. Jos kaipaatte loppuviikoksi reseptiä, niin testatkaa tämä. Ai vitsit!

si-moda-tonnikalasalaatti-1Tonnikalasalaatti 2.0

1 prk tonnikalaa / 1-2 levyä (riisi)nuudeleita / 1 kalaliemikuutio / 2 avokadoa / vihersalaattia / 1 lime / puolikas kurkku / fetaa murustettuna / 3-4 keitettyä kananmunaa / seesaminsiemeniä / mausteita (itse käytin sormisuolaa, wasabi&sesami- sekä garlic&pepper-maustetta) /( tuoretta chiliä)

Kastike

2rkl Hoisin kastiketta / maapähkinävoita 2 tl / 2rkl vettä

Kuumenna vettä kattilassa, lisää liemikuutio ja nuudelit. Siivilöi nuudelit, kun ovat pehmenneet tarpeeksi. Pilko avokadot ja kurkku kuutioiksi. Revi kulhon pohjalle salaattia, lisää avokadot, kurkut sekä nuudelit. Halkaise lime ja purista mehu kulhoon. Lisää murustettu feta ja tonnikala. Mausta oman maun mukaan ja lisää halutessasi chiliä. Koristele seesamin siemenillä. Valmista kastike ja tarjoa salaatti keitettyjen kanamunien kera.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • riiri
    October 20, 2016

    Kiitos tästä herkkuohjeesta! Olen tehnyt tätä jo kahtena iltana peräikkäin:) Superhyvää!

    • Kaisa
      October 21, 2016

      Oleppa hyvä 🙂 Mun alkoi heti tehdä tätä mieli itsekin 😀

Previous
Blue velvet