Tosielämän Sims-koti

Olen kertonut täällä pariinkin otteeseen, että päädyimme lopulta siihen ratkaisuun, ettemme palkkaa arkkitehtiä piirtämään taloamme. Meidän omat visiomme olivat niin vahvat ja Honkarakenteen talomalli sen verran lähellä toiveitamme, että arkkitehdin lisääminen tähän soppaan olisi voinut jopa olla haitaksi. Minä olin tosiaan itse piirtänyt jonkin verran lyijykynäluonnoksia unelmatalostamme ennen kuin törmäsimme Lounatuuli-malliin. Sellaisenaan se ei ihan vastannut toiveitamme ja tarpeitamme, joten päätimme piirtää kokeiluksi siitä oman version. Lyijykynä luonnoksista siirryttiin seuraavalle tasolle netissä toimivan ilmaisohjelman avulla.

Home By Me 3D tilansuunnitteluohjelmalla on helppo piirtää esimerkiksi se unelmien koti ja liikkua siellä Sims-pelin tavoin. Ohjelman käyttö oli helppoa ja nopeaa. Yhdessä illassa piirsimme meidän unelmien talon. Huvin lisäksi tästä oli meille ihan aidosti hyötyäkin. Esimerkiksi huoneiden koko oli helpompi hahmottaa ohjelman ansiosta, koska pystyit lisäämään niihin huonekaluja/kodinkoneita (ei mitään erityisen kauniita, mutta kuitenkin). Pystyit myös määrittelemään minkä pituinen henkilö taloa tarkastelee 3D:nä, minun tai saati tyttäremme perspektiivistä huoneet näyttivät aivan erilaisilta kuin mieheni. Muutenkin ohjelma auttoi mittasuhteiden ymmärtämisessä. Talon näkeminen 3D:nä on täysin eri asia kuin tasossa paperilla.

[pb_blockquote component_description=”Home by me”]Huvin lisäksi tästä oli meille ihan aidosti hyötyäkin.[/pb_blockquote]

 

 

Ohjelmalla oli myös kätevä muutella ja kokeilla niitä villeimpiäkin ideoita. Siinä vaiheessa, kun lähdimme työstämään talon piirustuksia yhdessä Honkarakenteen kanssa omat visiomme olivat vahvistuneet ja selkiintyneet merkittävästi, eikä lopullisiin piirustuksiin tullut suuria muutoksia. Voisi siis sanoa, että tämä nopeutti omalla tavallaan koko rakennusprojektia. Ainoaksi miinukseksi sanoisin, että tähän jää aika pahasti koukkuun, kuten siihen perinteiseenkin Simsiin.

Postauksen kuvituksena muutamia luonnoksia Home By Me -ohjelmalla tehtynä. Sisustukseen tai pintamateriaaleihin ei kannata kiinnittää huomiota, ne ovat vain valittu sen mukaan, mitä ohjelmasta löytyi.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Uudistunut blogi