Travel bucket list

Viimeisen parin vuoden aikana on tullut matkusteltua aika vähän. Varsinkin pidemmät reissut, joita ennen tehtiin joka vuosi, ovat olleet kiven alla. Tällaiselle krooniselle matkakuumepotilaalle se on ollut välillä vähän tuskaista, mutta toisaalta olen hyväksynyt sen, että nyt muut asiat ovat menneet matkustelun edelle. Jos kuitenkin saisin nyt vapaasti päättää miettimättä aikatauluja sun muita, niin alkaisin surutta käymään läpi haavelistalla olevia kohteita:

Norja – Lofootit

Norjassa ja vuonojen sydämessä hetken aikaa asuneena tiedän, että tämä paikka on varmasti livenä mykistävän upea. Alunperin meidän piti muuttaa Pohjois-Norjaan, mutta päädyimmekin keskivaiheille Sogndaliin. Jonkin verran tuli maata kierrettyä, mutta Lofooteilla asti ehtineet käydä. Siksi haluisin palata takaisin ja nimenomaan tänne pohjoisempaan.

Islanti

Ehkä juuri Norjassa asumisen vuoksi minua on alkanut kiinnostaa nämä aavistuksen lähempää löytyvät paratiisimaiset kohteet. Toki unelmoin yhä palmupuiden katveessa makoilemisesta, mutta osa minusta haluaisi nähdä Islannin kauneuden, Blue Lagoonin ja Geysirin.

Kroatia

Tänne olisi ihana matkustaa loppukesästä/alkusyksystä. Nauttia kirkkaan turkoosista vedestä, merenantimista, saaristosta ja veneretkistä.

Kreikka / Santorini

Espanjaa ja Italiaa enemmän kiertäneenä haluisin vihdoin päästä näkemään ja kokemaan Kreikan. Erityisesti kuvankaunis Santorini kiinnostaa ja tietysti kreikkalainen ruoka.

Marokko

Joskus olisi ihana kokea tämä itämainen tunnelma, aistia maan historiaa, ihastella arkitehtuuria sekä basaareilla myytäviä värikkäitä mattoja ja muita käsitöitä. Maistella paikallisia ruokia ja nähdä mieletön luonto (vuoret ja aavikko).

Pohjois-Amerikka / New York – Länsirannikko

Pohjois-Amerikassa olen tähän mennessä käynyt kaksi kertaa, Miamissa ja Arizonassa. Yksi listani korkeimmalle ylettävistä kohteista, New York, on kuitenkin edelleen käymättä. Sinne toivon pääseväni pian. NYCin lisäksi haluisin joskus matkustaa länsirannikolle hieman pidemmäksi aikaa ja käydä road trippinä läpi koko rannikon.

Etelä-Afrikka

Vielä viitisen vuotta sitten en olisi osannut haaveilla matkasta Etelä-Afrikkaan, mutta viime vuosien aikana ihastus tätä kohdetta kohtaan on paisunut ihan äärimmilleen. Eikä siitä lukemani postaukset mm. Alexan blogista alkuvuodesta ole ainakaan tuoneet helpotusta 😀 Päin vastoin tästä on tullut todellinen unelmakohde, jonne haluaisin pian matkustaa.

Australia

Australiaan haluisin joskus matkustaa samanlaisella ajatuksella kuin Usan länsirannikolle. Tarpeeksi paljon aikaa ja road trippailua. Nähtävää riittää varmasti yllin kyllin, joten tähän lomaan saisi varmasti uhrattua vähintään sen kolme viikkoa.

Aasia / Japani – Kiina – Filippiinit – Indonesia

Jostain syystä Aasian kohteet ovat viime aikoina innostaneet minua vähiten, mutta silti yhä edelleen haaveilen joskus pääseväni kokemaan suurkaupungin vilinän Kiinassa tai Japanissa ja makoilemaan palmupuihin ripustettuun keinuun Filippiineillä tai Indonesiassa.

Mitä kohteita teidän Bucket listalta löytyy?

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Kevään kaunein paita