Trends and Styling

*Yhteistyössä Marks&Spencer

SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 8

Muutaman kerran olen blogin kautta eksynyt stailaajan hommiin ja se on aina ollut yhtä mukavaa. “Toisten pukeminen” on jollain tapaa älyttömän terapeuttista ja hauskaa puuhaa. Vaikka stailauskeikat ovat usein melkoista juoksemista ja asuja hiotaan viime metreille asti, niin kaiken sen tohinan jälkeen hyvä fiilis valtaa mielen. Varsinkin, jos näkee aidon hymyn mallien kasvoilla.

Viime lauantain stailauskeikka Hämeenlinnassa oli osa Marks&Spencerin 1-vuotissyntymäpäivän hulinoita. Koko viikon ajan myymälöissä juhlittiin yksivuotiasta erilaisilla tapahtumilla ja tarjouksilla. Itse muistan hyvin viime vuonna ensimmäisen myymälän avaamisen. Vähän ennen sitä olimme olleet Lontoossa työmatkalla ja fiilistelin miten saamme vihdoin Suomeen tämän brittiläisen kauppaketjun. Ketju oli minulle entuudestaan tuttu ja olin aina aikaisemmin tilaisuuden tullen kolunnut heidän alusvaate- sekä kodin- että ruokaosastoja ulkomailla.

Avajaispäivänä en osannut edes aavistaa, että pääsisin seuraavana vuonna tekemään samaisen ketjun kanssa lähes vuoden kestävää yhteistyötä. On kyllä ollut ilo olla tässä mukana. Mallistot ovat avautuneet vuoden aikana itselleni ihan uudella tavalla ja olen löytänyt suosikkialabrändini ketjun laajasta valikoimasta. Hieman trendisuuntautuneemmat mallistot “Autograph” ja “Limited” ovat tarjonneet joka kuukausi omaan makuuni istuvia tuotteita. Myös rakkaus ketjun kashmirneuleita kohtaan on roihahtanut tässä matkan varrella.

SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 4SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 7 SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 5

Pääsin Hämeenlinnassa myös hieman yllättäen puhumaan stailauksen ohella tämän syksyn ja tulevan talven kuumimmista trendeistä. Vaikka en tähän haastatteluosuuteen ollut varautunut, soljuivat vastaukset ulos kakistelematta. Oli hauska seurata yleisön reaktioita, miten mihinkin pinnalla olevaan trendiin suhtauduttiin. Jalokivivärit tuntuivat hymyilyttävän, kun taas 70-luku taisi hieman kauhistuttaa osaa, vaikka trendi on tehnyt tuloaan jo alkuvuodesta saakka.

Tuli muuten tätä kirjoittaessa mieleen, että olen täysin unohtanut perinteisen trendikatsauksen tältä syksyltä/talvelta. Suunnittelin sitä kirjoitettavaksi muuton aikoihin, mutta jotenkin kummassa muut asiat kiilasivat siinä kohtaa edellä ja postaus jäi. Enää en ehkä lähde niin perusteellista pakettia kokoamaan (ellette välttämättä vaadi?), vaan ajattelin listata tähän alle ne kauden päätrendit. Niistä tuli tosiaan jauhettua lauantaina ihan kiitettävästi, joten ne ovat vielä tuoreena mielessä.

SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 1SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 9SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 2

AW15-16 trendit

Vuosikymmenet: 70- ja 80-luku
Värit: jalokivivärit, kokopunainen, ruskean eri sävyt
Teemat: goottilaisuus, poikatytöt, kuninkaalliset, coolit nörtit
Kuosit: huonekalukangas printit, graafiset vahvat printit, “tilkkutäkkityöt”
Materiaalit: sametti, lurex
Vaatekappaleet: (värikkäät) tekoturkikset, pooloneuleet, viitat, leveät vyöt, “slip dress”

//

AW 15-16 trends

Decades: 70’s and 80’s
Colors: diamond colors, all red, brown tones
Themes: Gothic, boygirl, royalty, cool geeks
Patterns: furniture prints, bold graphic prints, patchwork
Materials: velvet, lurex
Items: (colorful) fake fur, polo knits, capes, wide belts, slip dresses
 

SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 6

SI MODA HÄMEENLINNA MS 2015 3photos: me & my mom / edited by me

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Taija
  October 28, 2015

  Löydätkö Marks & Spenceriltä tarpeeksi pieniä kokoja? Olen muutaman kerran löytänyt sieltä jotain kivaa, mutta aina koot on lähteneet 36/38 ylöspäin ja mun on turha edes kokeilla niin isoa kokoa. Joko pieniä kokoja ei tilata (tai ole olemassa? 😀 ) lainkaan, tai sitten niitä on tilattu se 1 joka menee heti. Sä oot myös pieni joten miten sulla on tuon merkin kokojen kanssa?

  • Kaisa
   October 28, 2015

   Tää on ollut ainut miinuspuoli! Kuten totesit monesti koot alkaa vasta 36/38 ja ne on mullekin aaaivan liian isoja. Mutta erityisesti tuossa limited mallistossa on vähän pienempi mitoitus ja siihen tilataan aina myös sitä pienentä kokoa 🙂 olen tästä antanut palautetta myös myymälään, toivottavasti pystyisivät jatkossa vaikuttamaan ostoihin ja kokolajitelmiin, jotta meille pienillekin löytyisi enemmän sopivia 🙂

 • Taija
  October 29, 2015

  Pitääpä käydä siis kurkkaamassa nimenomaan tuo Limited osasto ensi kerralla Sokoksella, eikä skipata suoraan koko Marks & Spencer kerrosta 🙂

  • Kaisa
   October 31, 2015

   Käyppä ihmeessä 🙂 Ja kysy myyjältä apua, jos tuntuu ettei pienet koot osu silmiin. Itse huomasin myös Hämeenlinnassa käydessäni, että siellä pieniä kokoja oli enemmän jäljellä. Eli jos satut harrastamaan maakuntamatkailu esim Porvooseen tai Hämeenlinnaan, niin poikkea heidän liikkeissään siellä!

Previous
Mustavalkoista