Ulko-ovi ja julkisivun suunnittelu

Viime viikolla tehtiin päätöksiä mm. julkisivun suhteen. Listalla oli esimerkiksi ulko-ovi ja ulkovalaistus. Alunperin meille oli tulossa tavanomaisempi ovi, mutta päädyimme viime hetkellä vaihtamaan sen. Olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että talo kaipasi näyttävämpää ja persoonallisempaa ulko-ovea. Sen tulisi olla samanaikaisesti kutsuva, mutta myös voimakkaan ja arvokkaan näköinen.

Uudessa ovessa oli värivaihtoehtona harmaa ja musta, joista päädyimme mustaan. Mustassa on omat riskinsä, mutta koska meidän ovi sijaitsee pohjoiseen päin ja päälle tulee vielä katos, on epätodennäköistä, että se pääsisi ajan kanssa haalistumaan merkittävästi. Joku ehkä muistaa, että pohdimme alussa ikkunapokien väriä ja valitsimme siinä kohtaa mustan sijasta valkoiset. Oven avulla saamme nyt ripauksen kaipaamaamme mustaa taloon ja se tuokin siihen kivaa ryhtiä. Uutta ovea odottaa jo vanhan hirsitalon messinkinen numerolaatta, jonka säästimme tulevaa taloamme varten. Messinki käy ihanasti yhteen mustan kanssa.

Valoasioitakin piti jo miettiä melko tarkkaan, sillä hirsitaloissa hirsiseiniin tulevat lamput ym. sähköt porataan läpi jo tehtaalla. Tästä syystä sähkösuunnitelma oli saatava hirsiseinien osalta valmiiksi jo hyvissä ajoin. Halusimme, että seiniin tulevat ulkovalot ovat mahdollisimman huomaamattomia, mutta luovat kuitenkin kauniin tunnelmallisen valaistuksen ja korostavat taloa oikealla tavalla. Kirjoittelen näistä valoasioista varmasti vielä lisää myöhemmin ja itse sähkösuunnitelmastakin olisi tarkoitus tehdä oma postauksensa.

ps. Tiesittekö muuten, että rakenteilla olevissa taloissa on yleensä väliaikaiset ulko-ovet, jotka sitten vaihdetaan talon valmistuessa lopullisiin? Itse en ollut edes ajatellut moista, mutta näin jälkeenpäin mietittynä sehän on ihan ymmärrettävää. Rakennusvaiheessa kun kaikki paikat tuppaavat menemään vähän likaisiksi ja ottamaan iskuja, niin kukapa sitä nyt haluaisi etuoven olevan jo muuttohetkellä ihan kamalan näköinen.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Tuula
  July 29, 2020

  Rohkea ja tyylikäs valinta tuo musta ulko-ovi. Itsekin olen jonkun aikaa mietiskellyt ulko-oven vaihtoa ja katsellut erilaisia malleja, jotka samalla olisivat myös paloturvallisia. Meillä oli taloa rakentaessa juurikin tuollaiset väliaikaiset ulko-ovet ja kyllä ne tosiaan siinä välillä iskua ottivat rakentamisen yhteydessä.

  • kaisaturunen
   August 4, 2020

   Kiitos 🙂 Me ollaan kovasti tykätty tästä ovesta ja se kerää kyllä aina uusilta vierailta kehuja! Yksi parhaista päätöksistä!

Previous
Kaksi uutta lajia viikossa