Unelmiesi paikka kesäleffalle?

*Kaupallinen yhteistyö Viaplay

Missä sinä haluaisit tänä kesänä katsoa elokuvan? Laiturin päässä keskellä yötä? Veneen kokassa aaltojen viedessä? Riippumaton uumenissa?

Vaikka vannonkin perinteisen leffajärjestelyn (sohvan nurkassa, herkkukulho sylissä) nimeen, en voi kieltää, etteikö minua houkuttelisi ajatus laittaa leffa pyörimään esimerkiksi raikkaassa ulkoilmassa. Takapihallemme rakentuva ulkoilmaleffateatteri on tulevien kesieni haave. Siihen me käpertyisimme koko perhe yhdessä katsomaan valkokankaalta elokuvaa, jonka taustalta vilkkuisi rakas merimaisema. Ennen tämän haaveen toteutumista päätin kehitellä muita potentiaalisia ulkoilmaelokuva -kokemukseen sopivia paikkoja ja järjestelyjä. Onneksi tänä päivänä leffoja voi katsella kaikenlaisilla ja -kokoisilla laitteilla, joten niiden ulkona mukana raahaaminen ja erikoisempiin paikkoihin virittäminen ei ole ongelma. Viaplayn offline-toimintoa olemme aikaisemmin hyödyntäneet mm. auto- ja lentomatkoilla, mutta näin kesäisin se on myös erittäin kätevä, jos esimerkiksi mökin laituri jää täpärästi verkon ulottumattomiin.

Tässä minun neljä unelmaspottia kesäleffalle/sarjalle:

Yöllä, laiturin päässä, kuun valaistessa. Siinä vasta romanttinen spotti laittaa rakkauden täyteinen komedia pyörimään. Tässä alla muutama paikkaan sopiva leffasuositus Viaplayn valikoimista:

Yesterday (Piilevä Beatles-fani sisälläni heräsi ja oli pakko testata osaanko vielä soittaa pianolla samannimisen kappaleen. Jostain korvamuistista se 15 vuoden soittotauon jälkeen tuli…)

Notting Hill (Katsottiin tää joskus vuosituhannen vaihteessa äitin kanssa ekan kerran, taitaa olla meidän molempien ikuisuuslemppari!)

Green Book (tätä ei ole edes luokiteltu romanttiseksi, mutta tässä leffassa on niin kauniista esitetty monenlaista rakkautta ja sitä miten eri tavalla ihmiset sitä osoittaa, että halusin tämän ottaa tähän mukaan.)

Notebook (vuokrattavissa!)

Uimasta saunaan ja saunasta uimaan – eikun uimasta sarjan pariin ja sarjan parista uimaan. Rantakalliolla kuivatellessa voi puhelimen näytöltä, Viaplayn sovelluksesta vilkuilla sitä lempisarjaa, joka jäi edellisellä kerralla niin kutkuttavaan kohtaan, että et vain yksinkertaisesti malta olla painamatta seuraavaa jaksoa päälle! Tässä pari sarjasuositusta kesäpäiviin:

Cold Courage (Aloitin tämän muutaman seuraajan suosituksesta toukokuussa, enkä ole katunut)

Mustamaalattu (Tästä tulee niin mieleen se aika, kun asuttiin Norjassa, itse asiassa aika lähelläkin kuvauspaikkoja!)

Dawson’s Creek (tästä on hyvä bongailla kaikkia pinnalla olevia ysäritrendejä :D)

The Good Fight (kausi 3 20.7. alkaen)

Aittamökin kätköihin on hyvä sulkeutua katsomaan vauhdikkaita takaa-ajoja ja seikkailuja sekä riipaisevia jännäreitä. Tässä muutama vanha klassikko ja uutuus katsottavaksi:

The Hustle

The Congo Murders

Jumanji (Tää oli mun lempielokuva lapsena monta vuotta putkeen :D)

Kon-Tiki

The Invisible Man (ostettavissa 6.7. ja vuokrattavissa 20.7.)

Rambo: Last Blood (10.7. alkaen)

Kullanhohtoiseen auringonlaskuun voi varustautua kesäisellä herkkulautasella (omallani köyhiäritareita, kermavaahtoa, hilloa, minttua ja orvokkeja) ja koukuttavalla draama-elokuvalla. Viaplayn valikoimista löydät mm.

Five Feet Apart (tää oli tosi koskettava!)

Once Upon a Time in Hollywood (vain yksi kysymys: Leo vai Brad :D)

Fifty Shades of Grey / Fifty Shades Freed / Fifty Shades Darker

Bohemian Rhapsody (ajattelin ensin ettei tää olis mun tyylinen leffa, mutta liimauduin sohvaan kiinni, kun mieheni alkoi tätä katsomaan)

A Dog’s Journey

Dear John (nenäliinat, älä unohda niitä!!!)

Babel

EMMA (ostettavissa 13.7. ja vuokrattavissa 27.7.)

 

Tiesittekö muuten jo, että eilisestä (30.6) lähtien Viaplayn tilaajat (Leffat ja sarjat -paketti) ovat saaneet myös Elisa Viihde Aition osana tilaustaan. Tämä tarkoittaa entistä enemmän katsottavaa ja laajempaa valikoimaa. Tähän uudistukseen voit tutustua tarkemmin täällä.

Lisää kesäisiä leffa- ja sarjakatseluvinkkejä löytyy tälläkin kertaa tuttuun tapaan Instagram-tililtäni, jossa arvon myös vuokrakoodeja Viaplayn vuokraleffojen vuokraukseen ja Wolt-lahjakortin leffaeväitä varten. Tänään julkaistussa Äititreffit -podcast jaksosta voi niin ikään saada uusia vinkkejä, kun Janni kertoo minulle hänen suosikkinsa. Katseluvinkkien lisäksi siinä samalla pääsee myös kuulemaan kuinka vähän tai kuinka paljon me muistuttamme omia äitejämme, ja mitä me oikein mietimme 2020-luvun äitiydestä sekä sen haasteista.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Helleaalto
Unelmiesi paikka kesäleffalle?