Uudistushaaveita

si-moda-blogi-pohja-suunnitelma

Minulla on ollut jo pidemmän aikaa halu uudistaa blogini ulkoasu, mutta olen odottanut sitä otollista hetkeä. En halunnut lähteä tekemään paranneltua versiota nykyisestä, vaan luoda uuden kattavamman sivun. Se nivoisi kauniisti yhteen kaiken osaamiseni ja voisin puhua siitä myös portfolionani. Uudistusta ovat jarruttaneet myös pienet tekniset pulmat, mutta näillä näkymin nekin ratkeavat hyvin pian. Ideointi uudistuneeseen ulkoasuun on jo aloitettu ja minulla on tällä hetkellä päässä aika hyvä kuva siitä millaiselta haluan sivuni näyttävän.

Olen myös miettinyt paljon sen toimintoja ja käytettävyyttä. Haluan tietenkin, että blogi on esteettisen ulkomuotonsa lisäksi helposti luettava ja selattava. Nykyisessä pohjassa on usempikin itseäni ärsyttävä piirre, jotka tulen varmasti korjaamaan, mutta haluaisin myös kuulla teidän toiveita. Mitkä asiat te koette tärkeiksi blogin ulkoasussa? Mitä ette voi blogipohjissa sietää? Entä minkälaiset toiminnot tuovat iloa lukijalle? Eli suoraan sanottuna helpottavat lukukokemusta ja tekevät siitä miellyttävämmän?

Tämän nykyisen ulkoasun sekä valokuvausportfolioni olen työstänyt itse puolivalmiista teemasta ja tällä taktiikalla mennään varmasti myös tulevan sivun kanssa. Ajattelin kirjoittaa työstämisprosessista ihan erillisen vinkkipostauksen, mikäli joku siellä on haaveilee omasta persoonallisen näköisestä blogista. Kiinnostaisiko teitä lukea aiheesta?

kuvat: Pinterest

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Anne Malia
  December 2, 2016

  Mulla on sama prosessi käynnissä ja vitsit että on vaikeaa. Oma blogini on ollut lähes aina suunnilleen samanlainen, mitä nyt kuvien leveys on kasvanut vuosien vieriessä. Jotenkin en osaa päättää miten säilyttäisin tämän oman tyylini, mutta kuitenkin modernilla tavalla. Tuntuu että melkein kaikilla on nyt lähes samanlaiset blogipohjat. Karuselli, ikkunoita, ohuita viivoja jne. Haluaisin jotain muuta, mutta mitä.

  Näin lukijana arvostan selkeyttä ja sitä että löydän uudet ja uusimmat postaukset, eikä niitä lukeakseni minun tarvitse klikkailla liian monta kertaa. Itse siis en aio käyttää ns. lue lisää nappulaa – inhoan sitä :)) Joissakin blogeissa on instagram feedi etusivulla näyttävinä laatikoina ja sellaisissa pohjissa en helposti löydä uusinta postausta (hätäisenä). Karuselli pyörii ja sen alla instagram-kuvat – missä postaukset..

  Eli helppokäyttöisyys, selkeys, persoonallisuus ja mielenkiintoisuus – miten sen vaan toteuttaa.

  • Kaisa
   December 3, 2016

   Kiitos kommentista! Hyviä pointteja 🙂 Ehkä ensi viikolle suunnittelemani postaus antaa jotain inspistä omaan suunnitteluusi! Kivaa viikonloppua sinne!

Previous
Loskakelin asu