Uunisiika

SI MODA FOOD SIIKA 2

Vaikka syön poikkeuksellisen paljon kalaa, olen jotenkin äärimmäisen huono sekä ostamaan että valmistamaan vaaleaa kalaa. Aina tulee ostettua sitä iänikuista lohta. Lohta voisin toki syödä vaikka sen seitsemän päivää viikossa, mutta kyllä hyvin tehty vaalea kala päihittää joskus liiankin tutuksi tulleen lohen maun.

Muistin viime viikolla, että isä oli tuonut minulle muutamat siikafileet pakastimeen jo jokin aika sitten, joten ne oli käytettävä pian. Päätin loihtia niistä lauantain päivällisen. Kastikkeesta tuli sen verran hyvää, että meillä taidetaan syödä siikaa tänäkin viikonloppuna. Reseptin löydät postauksen lopusta!

SI MODA FOOD SIIKA 3

Uunisiika vaaleassa omenasiiderikastikkeessa

200°C 12-15min

2 siika filettä (käy ehdottomasti myös tuorekala pakastetun sijaan)  // voita // suolaa //  ripaus valkopippuria // 1/2  sitruuna

Lämmitä uuni 200°C. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Aseta voideltuun uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua. Valmista kastike sillä välin, kun uuni lämpenee. Voit laittaa kalat uuniin hieman ennen kuin kastike on valmis. Kalat ovat kypsiä 12-15 minuttissa fileiden koosta riippuen. Kastike tulee lisätä kalojen päälle väh. 5 minuuttia ennen kuin otat kalat pois uunista.

// Kalan voi myös valmistaa pannulla. Tällöin kastike valmistetaan erillisessä kattilassa ja kaadetaan pannulle voissa paistettujen fileiden päälle ja annetaan hetki hautua.

Kastike:

2-3 rkl voita // 1 dl kermaa // 1 dl kuivaa omenasiideriä // 1 sipuli (kevätsipulia) // kalafondia // ripaus suolaa & sokeria // ripaus valkopippuria

Silppua sipuli, kuullota se voissa pannulla. Lisää nesteet ja anna kiehahtaa. Lisää kalafondia tai puolikas kalaliemikuutio. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Anna hautua muutama minuutti. Kaada sitten kastike jo uunissa olevien kalojen päällä.

SI MODA FOOD SIIKA 1

Tarjoa lisukkeena uusia perunoita ja herkkusienipaistosta.

(Rasiallinen tuoreita herkkusieniä+1 sipuli kuutioina, paistetaan voissa pannulla, maustetaan suolalla ja  pippurilla, lisätään loraus kermaa.)

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
  • Anna
    April 16, 2015

    Hei Kaisa, aivan ihana reseptivinkki! Täälläkin tulee lohta syötyä välillä kyllästymiseen asti, ja koska tykkään graavisiikasta tosi paljon, maistuisi tämäkin varmasti. Vaikka nautin sekä ulkonasyömisestä että ruoanlaitosta (no okei, jälkimmäisestä vaihtelevasti), en ollutkaan ennen kuullut, että siideriä voi käyttää kastikkeen valmistuksessa siinä missä viiniäkin. Oikein aurinkoista loppuviikkoa! http://www.arcticvanilla.com/

    • Kaisa
      April 16, 2015

      Kiitos 🙂 ja on muuten tosi maukasta! Alkuun oli tarkoitus munkin käyttää viiniä. Mutta sitä ei ollutkaan kaapissa ja lähikaupasta sai vain siideriä, tällä kertaa villikokeilu kannatti 😉

  • karoliina
    April 17, 2015

    Ai vitsi kun kuulostaa hyvältä! Ite en oo ikinä oppinu kokkaamaan mitään kalasta, ehkä olis aika opetella. Pakko nimittäin testaa tätä!

    • Kaisa
      April 23, 2015

      Kokeile kokeile! todella maukasta 🙂

Previous
Printed suit