Uusi vuosi edessä, aika uuden unelmakartan

Pari vuotta sitten päätin tehdä täyskäännöksen ajattelutavassani ja lähteä määrätietoisesti kulkemaan kohti unelmiani. Olin kyllästynyt paikallaan jauhamiseen ja siihen, että yksi asia toisensa jälkeen meni puihin. Näin, että olin itse se isoin syypää kaikkeen ja muutos oli mahdollinen vain jos muuttuisin itse. Aloitin muutoksen tekemällä ensimmäisen unelmakarttani. Kirjasin siihen kaikki unelmani, ne realistiset sekä ei niin realistiset. Sen jälkeen aloin miettimään mitä minun oli tehtävä, jotta yksi toisensa jälkeen ne voisin saavuttaa. Päätin asettaa itselleni aikatavoitteen, jonka sisällä osa niistä kirjatuista asioista olisi toteuduttava. Olin kuitenkin armollinen itselleni, sillä tiesin, että ne saattaisivat ottaa aikaa. Ilman aikatavoitetta en kuitenkaan olisi voinut toimeen ryhtyä. Tiesin nimittäin tarvitsevani deadlinen, jotta saisin kaiken potentiaalin itsestäni irti.

Ensimmäinen vuosi mateli ja välillä tuntui, että mikään ei edistynyt kuten olin toivonut. Määrätietoisuuteni ei kuitenkaan horjunut tällä kertaa, vaan päätin yrittää kahta kovemmin. Vuosi 2017 oli hieno vuosi, joskin myös raskas ja surullinen. Mutta niin ne taitavat kaikki vuodet olla, täynnä sekä hyviä että huonoja muistoja. Se kumpi tunne vuoden viimeisenä päivänä on päällimmäisenä mielessä vaihtelee meillä kaikilla. Tänään minä tunnen loppujen lopuksia kiitollisuutta ja iloa. Moni niistä kaksi vuotta sitten kirjaamistani asioista toteutui vihdoin ja osa unelmista jopa lähti lentoo tavalla, jota en osannut tai uskaltanut edes toivoa. Pettymykset vuoden aikana tuntuivat niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta jokaista pettymystä seurasi uusi onnistuminen. Se, jos joku loi uskoa tulevaan.

Jos kaksi vuotta sitten olin kierteessä, jolloin asia toisensa jälkeen kaatui kuin dominorivi, niin nyt olen tilanteessa, jossa pettymykset paikataan hienoilla glitterlaastareilla ja haavat paranevat ennätysvauhdilla. Olen vahvempi ja viisaampi, mutta ennen kaikkea tyytyväisempi. Tyytyväisempi itseeni ja omaan panostukseeni. Oli elämäni paras päätös ottaa omasta niskasta kiinni ja ravistella hieman. Oman työn tuloksen näkeminen, millä tahansa elämän osa-alueella, on aina hienoa. Jos siis mietit vuotta taaksepäin ja koet tehneesi hyvää työtä parisuhteesi, perheesi, intohimosi, työsi tai vaikkapa oman hyvinvointisi ja terveytesi suhteen, niin kiitä itseäsi. Olet onnistunut ja ansaitset kiitokset.

Minä haluan kokea tämän tunteen vielä monta kertaa uudelleen ja siksi päätinkin, että otan alkuvuodesta aikaa unelmakartan uudelleen piirtämiseen. Koristelen kauniisti ne unelmat, jotka olen jo onnistunut tavoittamaan ja kirjaan suunnitelmat ylös niitä seuraavia steppejä varten. Realistisen, mutta suhteellisen tiukan aikatavoitteen asetan myös, sillä se jos joku saa minut toimimaan ja jopa ylittämään itseni.

Inspiroivaa vuoden vaihdetta kaikille!

ps. TALOBLOGISSA MYÖS VUODEN VIIMEINEN POSTAUS!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Tontilla tapahtuu – viikko 52